Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vékony és gyors a 4G iPhone - fotók

Munkatársunktól, 2010. június 08. - kedd 11:31
Címkék: műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A várakozásoknak megfelelően vékonyabb, gyorsabb és hosszabb üzemidővel rendelkezik az Apple új, negyedik generációs telefonja.A 4G iPhone áprilisban nyilvánosságra került prototípusának elemzése után a szakértők és az Apple szerelmesei arról vitatkoztak, hogy a hétfőn bemutatott készülék vajon mennyiben fog különbözni a Gizmodo szakportál birtokába jutott telefontól.
mti
Sokoldalú okostelefon

"Szakítsatok félbe, ha már láttátok ezt" - kezdte bemutatóját Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. "A 2007-ben bemutatott elsőgenerációs készülék megjelenése óta az új 4G iPhone tartalmazza a legtöbb változtatást" - magyarázta Jobs. A telefon a korábbi modellekhez képest huszonnégy százalékkal vékonyabb, azaz mindössze 9,3 milliméter vastag. A 3,5 col (7,62 centiméter) átmérőjű kijelző felbontása négyszer nagyobb, azaz 960x640 pixel, 800:1-hez kontrasztarányú, és már minden szögből jól látható.

Az öt megapixeles hátlapi kamerával a fényképezés mellett 1280×720 pixeles (720p) HD-videók készíthetők. Az előlapi kamerával pedig a videotelefonálás is elérhetővé válik. A korábbi készülékek sokat kritizált gyenge akkumulátorához viszonyítva a 4G iPhone 3G-hálózaton hét óra, 2G-hálózaton legfeljebb tizennégy óra beszélgetést tesz lehetővé. Wi-Fi kapcsolattal tíz óra internetezésre nyílik lehetőség, zenelejátszóként negyven órát bír egy feltöltéssel.

mti
Steve Jobs a bemutatón

A 4G iPhone 16 gigabájtos változata 199 dollárért (47 ezer forintért), a 32 gigabájtos változat 299 dollárért (71 ezer forintért) vásárolható meg az Egyesült Államokban. A legegyszerűbb 3GS készülék ára - kétéves hűségnyilatkozattal történő vásárlásnál - hétfőtől 99 dollárra (23 500 forintra) csökkent. Az Apple új stratégiája szerint és az iPad sikerén felbuzdulva a nemzetközi bemutatóval sem szeretnének sokáig várni. A június 24-től kapható készüléket egyszerre öt országban kezdik árusítani. Július 18-tól tizennyolc országban, szeptembertől pedig 88 országban lesz elérhető.

Elemzők szerint az iPhone népszerűségére jelentős veszélyt jelenthetnek a Google Android operációs rendszerét használó készülékek, amelyek már számos ismert gyártó - a Motorola, a HTC, a Samsung és a Dell - termékei között is megtalálhatók.

Az iPhone jelenlegi tizenöt százalékos a világpiaci részesedésével a harmadik helyen áll az okostelefonok piacán. Az androidos telefonok tíz százalékkal a negyedik helyre jöttek fel.

mti

(Az okostelefonok világpiacát negyvennégy százalékkal továbbra is a Nokia Symbian operációs rendszerével működő készülékei vezetik. Második a kanadai Research In Motion (RIM), amely népszerű BlackBerry készülékeivel tizenkilenc százalékos részesedést ért el.)

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés