Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vékony és gyors a 4G iPhone - fotók

Munkatársunktól, 2010. június 08. - kedd 11:31
Címkék: műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A várakozásoknak megfelelően vékonyabb, gyorsabb és hosszabb üzemidővel rendelkezik az Apple új, negyedik generációs telefonja.A 4G iPhone áprilisban nyilvánosságra került prototípusának elemzése után a szakértők és az Apple szerelmesei arról vitatkoztak, hogy a hétfőn bemutatott készülék vajon mennyiben fog különbözni a Gizmodo szakportál birtokába jutott telefontól.
mti
Sokoldalú okostelefon

"Szakítsatok félbe, ha már láttátok ezt" - kezdte bemutatóját Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. "A 2007-ben bemutatott elsőgenerációs készülék megjelenése óta az új 4G iPhone tartalmazza a legtöbb változtatást" - magyarázta Jobs. A telefon a korábbi modellekhez képest huszonnégy százalékkal vékonyabb, azaz mindössze 9,3 milliméter vastag. A 3,5 col (7,62 centiméter) átmérőjű kijelző felbontása négyszer nagyobb, azaz 960x640 pixel, 800:1-hez kontrasztarányú, és már minden szögből jól látható.

Az öt megapixeles hátlapi kamerával a fényképezés mellett 1280×720 pixeles (720p) HD-videók készíthetők. Az előlapi kamerával pedig a videotelefonálás is elérhetővé válik. A korábbi készülékek sokat kritizált gyenge akkumulátorához viszonyítva a 4G iPhone 3G-hálózaton hét óra, 2G-hálózaton legfeljebb tizennégy óra beszélgetést tesz lehetővé. Wi-Fi kapcsolattal tíz óra internetezésre nyílik lehetőség, zenelejátszóként negyven órát bír egy feltöltéssel.

mti
Steve Jobs a bemutatón

A 4G iPhone 16 gigabájtos változata 199 dollárért (47 ezer forintért), a 32 gigabájtos változat 299 dollárért (71 ezer forintért) vásárolható meg az Egyesült Államokban. A legegyszerűbb 3GS készülék ára - kétéves hűségnyilatkozattal történő vásárlásnál - hétfőtől 99 dollárra (23 500 forintra) csökkent. Az Apple új stratégiája szerint és az iPad sikerén felbuzdulva a nemzetközi bemutatóval sem szeretnének sokáig várni. A június 24-től kapható készüléket egyszerre öt országban kezdik árusítani. Július 18-tól tizennyolc országban, szeptembertől pedig 88 országban lesz elérhető.

Elemzők szerint az iPhone népszerűségére jelentős veszélyt jelenthetnek a Google Android operációs rendszerét használó készülékek, amelyek már számos ismert gyártó - a Motorola, a HTC, a Samsung és a Dell - termékei között is megtalálhatók.

Az iPhone jelenlegi tizenöt százalékos a világpiaci részesedésével a harmadik helyen áll az okostelefonok piacán. Az androidos telefonok tíz százalékkal a negyedik helyre jöttek fel.

mti

(Az okostelefonok világpiacát negyvennégy százalékkal továbbra is a Nokia Symbian operációs rendszerével működő készülékei vezetik. Második a kanadai Research In Motion (RIM), amely népszerű BlackBerry készülékeivel tizenkilenc százalékos részesedést ért el.)

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés