Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Élre törnek a digitálisan televíziózók

Munkatársunktól, 2010. június 07. - hétfő 16:21
Címkék: szolgáltató, tévé
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Áprilisban egy hónap alatt tizenötezerrel 1,225 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma, a tizennégy legnagyobb magyarországi piaci szereplő műsorterjesztő hálózatát tekintve.A jelentés a tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatására épül, és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 80-85 százalékát fedi le - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) hétfőn kiadott gyorsjelentéséből. Az összes előfizető között a digitális szolgáltatásra előfizetők aránya a márciusi 48,2 százalék után áprilisban 48,7 százalékra nőtt.

Az NHH becslései, illetve korábbi felmérései szerint a mintegy 3,8 millió magyarországi háztartás közül közel hárommillióban van valamiféle előfizetéses-televíziós szolgáltatás. A fennmaradó nyolcszázezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható, analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat, vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók - Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Kft., FiberNet Zrt., DIGI Kft., PR TELEKOM Zrt., Zelka Zrt., TARR Kft., TvNetWork Nyrt., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft., RubiCom Zrt., HD Platform Kft. és Hello HD Kft. - április végén összesen 2,517 millió előfizetést tartottak nyilván, nyolcezerrel többet, mint egy hónappal korábban.


A kapcsolóteremben...

Valamennyi szolgáltatást figyelembe véve a tizennégy szolgáltató piacvezetője a UPC, április végén 30,9 százalékos piaci résszel. A második Magyar Telekom (T-Home) a piaci része áprilisban 23,8 százalék volt, míg a harmadik helyezett DIGI piaci része 23,2 százalékra nőtt.

A digitális előfizetéseken belül áprilisban 435 ezerről 447 ezerre nőtt a kábeltelevízióra, vagy IPTV-re előfizetők száma, a műholdas szolgáltatást igénybe vevők száma pedig 776 ezerről 778 ezerre emelkedett. Áprilisban az előfizetéssel rendelkező háztartásokon belül a digitális kábeltévére, vagy IPTV-re előfizetők aránya 17,8 százalékra nőtt. A műholdas előfizetéssel rendelkezők részesedése áprilisban is 30,9 százalék, míg az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 51,8 százalékról 51,3 százalékra csökkent.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások - kábeltelevízió és IPTV - piacán az összes előfizetés 75-80 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma áprilisban 1,734 millióról 1,739 millióra nőtt, ezen belül az analóg előfizetések száma hétezerrel, 1,292 millióra csökkent, míg a digitális előfizetések száma tizenkétezerrel nőtt.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza