Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Számlaegyenleget mutat az új bankkártya

Munkatársunktól, 2010. június 05. - szombat 10:00
Címkék: bank, internet, ügyintézés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kijelzővel és érintőgombokkal ellátott bankkártya számlaegyenleget közöl, internetes vásárláshoz használható egyszeri kódot generál, emellett sok más alkalmazást is lehetővé tesz.


A kártyát elsőként a francia BNP Paribas leánybankja, a török TEB ügyfelei próbálhatják ki, egy júniusban induló tesztprogram keretében, de az új kártyatípust Nagy Britanniában is tesztelnék.

Így működik A betéti-, hitel- vagy előrefizetéses kártyákban elhelyezett kijelző és érintőpanel a chip megjelenése óta az első jelentős változás a kártyák felépítésében. A kijelző segítségével a kártyabirtokos tájékozódhat bankszámlája egyenlegéről, aktuális hitelkeretéről, hűségpontjairól; internetes alkalmazásokhoz egyszer használatos jelszót kaphat, vagy megtekintheti előző tranzakcióinak listáját. A bankkártya egy beépített chipen tárolja az adatokat, amelyek POS terminálon történő kártyás fizetéskor vagy ATM használatkor frissülnek.

Kevesebbet kell netbankolni

Megtakarítást hozhat A betéti kártya birtokosok ötvenhét százaléka használná kártyáját gyakrabban, ha lenne rajta számlaegyenleg-kijelző. A kártya használatával jelentős megtakarításra adódhat lehetőség: a MasterCard Europe kutatása szerint ugyanis a banki ügyfélszolgálati hívások hetven százaléka mobiltelefonról érkezik és felerészben a számlaegyenleg lekérdezésére irányul.

Forrás: Hvg.hu
   
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza