Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Számlaegyenleget mutat az új bankkártya

Munkatársunktól, 2010. június 05. - szombat 10:00
Címkék: bank, internet, ügyintézés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kijelzővel és érintőgombokkal ellátott bankkártya számlaegyenleget közöl, internetes vásárláshoz használható egyszeri kódot generál, emellett sok más alkalmazást is lehetővé tesz.


A kártyát elsőként a francia BNP Paribas leánybankja, a török TEB ügyfelei próbálhatják ki, egy júniusban induló tesztprogram keretében, de az új kártyatípust Nagy Britanniában is tesztelnék.

Így működik A betéti-, hitel- vagy előrefizetéses kártyákban elhelyezett kijelző és érintőpanel a chip megjelenése óta az első jelentős változás a kártyák felépítésében. A kijelző segítségével a kártyabirtokos tájékozódhat bankszámlája egyenlegéről, aktuális hitelkeretéről, hűségpontjairól; internetes alkalmazásokhoz egyszer használatos jelszót kaphat, vagy megtekintheti előző tranzakcióinak listáját. A bankkártya egy beépített chipen tárolja az adatokat, amelyek POS terminálon történő kártyás fizetéskor vagy ATM használatkor frissülnek.

Kevesebbet kell netbankolni

Megtakarítást hozhat A betéti kártya birtokosok ötvenhét százaléka használná kártyáját gyakrabban, ha lenne rajta számlaegyenleg-kijelző. A kártya használatával jelentős megtakarításra adódhat lehetőség: a MasterCard Europe kutatása szerint ugyanis a banki ügyfélszolgálati hívások hetven százaléka mobiltelefonról érkezik és felerészben a számlaegyenleg lekérdezésére irányul.

Forrás: Hvg.hu
   
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés