Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem fogynak a 3D tévék

Munkatársunktól, 2010. június 04. - péntek 08:41
Címkék: műszaki cikk, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A közelmúltban már az európai kontinensre is megérkeztek a 3D televíziók. A technológiai újdonság értékesítési adatai azonban még szolidak, robbanásra pedig rövid távon nem is kell számítani a piacon.


Egyelőre csak kevés 3D TV talál gazdára - derül ki a GfK franciaországi piacon végezett kutatásából. A piackutató vállalat év végig mindössze 200 ezer ilyen televízió értékesítést jósolja, mennyiségben mindössze negyven százaléát annak, amire a gyártók számítanak. A 3D-s készülékek elterjedését hátráltatja, hogy még igen drágák az ilyen típusú tévék. A legolcsóbbak is nagyjából 1300 euróba (kb. 360 ezer forintba kerülnek), melyhez hozzájön még a 3D-s tartalom élvezéséhez elengedhetetlen szemüvegek darabonként száz eurós (kb. 27,5 ezer forintos) ára is.

mti
Szemüveg nélkül nem megy

Az eladások felfuttatásához a műsorszolgáltatók valamint a filmipar 3D-s tartalmának felpörgetésére van szükség. Idén azonban még viszonylag kevés elérhető tartalom lesz 3D-ben. Az ESPN és a Discovery megkezdte 3D-s adásának sugárzását. Rajtuk kívül más társaságok is közvetítenek részlegesen 3D tartalmat: például a francia nyílt tenisztorna, a Roland Garros meccseit vagy a dél-afrikai focivébé mérkőzéseinek egy részét. Később azonban általánossá válhat a sportesemények 3D-s közvetítése, valamint Hollywood és a videojáték-gyártók is egyre több, az új technológiát igénylő termékkel rukkolhatnak elő.

Egyes vélemények szerint a pornóipar és a sportközvetítések lehetnek a technológia húzótermékei. A készülékek tömeges elterjedéséig azonban a szakembereknek még olyan problémákat is meg kell oldaniuk, mint például a focimeccsek 3D-s közvetítése során szédülést, fejfájást okozó kameraállások kiszűrése.

Forrás: Pénzcentrum

    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza