Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rendkívüli turistaadót vezetének be Rómában

Munkatársunktól, 2010. június 03. - csütörtök 15:41
Címkék: vendéglátás, utazás, díj, adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Rendkívüli turistaadó bevezetését tervezi Róma polgármestere az olasz főváros pénzügyi helyzetének javítása végett. Gianni Alemanno elképzelései szerint az összeg elérheti a tíz eurót fejenként és éjszakánként."Rómát naponta több százezren keresik fel, igénybe veszik szolgáltatásinkat, ugyanakkor a rómaiaknak el kell viselniük a tömegturizmus terhét. Helyénvaló tehát, hogy ellenszolgáltatásban legyen részük" - fogalmazott a polgármester.

Az olasz fővárosban évente húszmillióan éjszakáznak, és a különadó hozzájárulhat a műemlékek, idegenforgalmi látványosságok megőrzéséhez, karbantartásához. A városnak évente ötszázmillió eurót kell törlesztenie mintegy 9,6 milliárd eurós adósságából.

afp
Gianni Alemanno

A kormány nemrégiben elfogadott megszigorító csomagterve egyébként lehetővé teszi, hogy a helyi önkormányzatok idegenforgalmi adót vezessenek be, amint ezzel egyre-másra élnek is a települések részben a tömegturizmus megakadályozása, részben bevételeik növelése céljából.

Ugyanakkor a szállodások, vendéglősök és más, az idegenforgalomhoz kötődő szakma képviselői ellenzik az adót, mert szerintük elriaszthatja a vendégeket egy olyan időszakban, amikor a válság, és a külföldi verseny éleződése egyébként is nehéz helyzetbe hozta a szakmát.

Forrás: MTI
    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza