Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kampány áldíjbeszedők ellen

Munkatársunktól, 2010. június 03. - csütörtök 14:31
Címkék: szolgáltató, átverés, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Somogyban.Ferincz József, a főkapitányság bűnügyi igazgatója kiemelte: az összefogásra azért van szükség, mert az aprófalvas településszerkezetű megyében sok idős ember él, akiket elesettségük, hiszékenységük, védtelenségük miatt gyakran becsapnak az alkalmi tolvajok. Az elkövetők sokszor e két szolgáltató munkatársainak adják ki magukat, áram- vagy vízdíjbeszedőként, óraleolvasóként, szerelőként lépnek fel.

Az év első négy hónapjában a vagyon elleni bűncselekmények közül minden ötödiket hatvan év felettiek sérelmére követték el - több mint kétszáz ilyen eset volt a megyében -, ezért is fontos az idősek minél szélesebb körű tájékoztatása annak érdekében, hogy ne váljanak a bűnözők áldozatává - hangsúlyozta a bűnügyi igazgató.

mti
Lényeg, hogy az öregek megússzák

Varga Ivett, az E.ON szóvivője arról számolt be, hogy hetente találkoznak olyan esettel, amikor időseket csapnak be és lopnak meg tolvajok az áramszolgáltatóra hivatkozva. Közölte: a vállalat szerelői céges autóval, egyenruhában érkeznek. Munkatársaik kódszámmal ellátott igazolvánnyal rendelkeznek, annak alapján egy telefonhívással ellenőrizhetők, a villanyóra-leolvasók pedig kézi adatrögzítő készülékkel dolgoznak, amilyen biztos, hogy nincs a csalóknak. 

Elmondása szerint a somogyi kezdeményezés nyomán minderről a teljes szolgáltatási területükön, azaz tizenkét megyében plakátokon, szórólapokon, ügyfélmagazinokban és honlapjukon is tájékoztatják a fogyasztókat, továbbá júniustól az áramszámlákhoz is figyelemfelhívó szövegeket mellékelnek.

Jankó Gábor, a hat megyében szolgáltatást végző DRV Zrt. képviselője ugyancsak a fogyasztókkal kapcsolatba kerülő munkatársaik - köztük a vízóra-leolvasók - ellenőrizhető, igazolvánnyal történő azonosítására hívta fel a figyelmet. A DRV által küldött vízszámlák borítékjainak a hátoldalán fél éven át szerepel majd a csalók elleni védekezésre figyelmeztető tájékoztató szöveg.

Forrás: MTI
  
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza