Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hitelközvetítők tukmálják a fogyasztói csoportokat!

Munkatársunktól, 2010. június 03. - csütörtök 10:51
Címkék: fogyasztóvédelem, hitel, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

"Gyorsan akar hitelhez jutni? Nem kell más, csak egy munkáltatói igazolás! KHR (BAR) listásoknak is! Kezes nélkül! Fix futamidő, alacsony törlesztőrészletek!" Jobban tesszük, ha elkezdünk gyanakodni, mikor meghalljuk ezeket a felettébb előnyös feltételeket!A Gazdasági Versenyhivatal is óvja a fogyasztókat: ha a hitelközvetítő a Euro Correct Consulting Kft. és a Group Saving Kft., a SWISS INVEST 2009 Hungary Pénzügyi Szolgáltató Kft., a EUROMOBILIEN HUNGARY Pénzügyi Szolgáltató Kft., az EXIT FINANCE CONSTITUTION Kft., valamint a Hungarian Economy Partners Kft. megkeresését javasolja, részletesen tájékozódjanak az ajánlott konstrukciókról. Hogy miért? A fogyasztói csoportok nem nyújthatnak hitelt! Nincsen engedélyük rá.

Hazánkban is szerveznek jelenleg fogyasztói csoportokat hasonló vásárlási célokkal rendelkező fogyasztókból. Tevékenységük alapgondolata Dél-Amerikából ered, a magas infláció terheinek csökkentésére alakult ki. Működési elve alapján a belépett tagok regisztrációs díjat fizetnek, aztán elkezdik a meghatározott összegű törlesztő részletek befizetését, majd meghatározott időközönként kisorsolnak egy-egy szerencsés tagot, akinek az előzetesen meghatározott ingó vagy ingatlan tárgyat megvásárolják az addig befizetett törlesztő részletekből. Akinek bírja a pénztárcája, növelheti az esélyeit előtörlesztéssel. A szerencsések hamar hozzájutnak a hőn áhított dologhoz, a kevésbé szerencsések esetleg csak a futamidő végén. Addig persze minden hónapban fizetni kell…Mivel a szerződés határozott időre jön létre, így szabadulni szinte lehetetlen.

Érdemes az alábbi táblázatot gondosan áttekinteni!


Hitelintézet
Fogyasztói csoport
Hitelnyújtás
jogosult
nem jogosult
Vonatkozó jogszabály
van
nincs
Kamat
van
nincs
Szerződéskötés előtti tájékoztatás
általában teljes körű
általában hiányos
Futamidő
lehet fix és változó
fix
Törlesztő részlet
lehet fix és változófix
Előtörlesztés
lehetséges
lehetséges
Felmondás esetén elvész-e az addig befizetett összeg?
nem vész el
elvész


Ezekről a kondíciókról az esetek elég kis százalékában informálják a fogyasztót, aki így nincs tisztában azzal, hogy közel sem hitelnyújtásról, hanem valami egész másról van szó. Sajnálatos viszont, hogy sokszor pontosan azokat célozzák, akik máshol nem kapnának hitelt. A megtévesztő reklámok miatt és a szerződéskötést megelőző kellő tájékoztatás hiánya következtében egyre többen esnek csapdába. Ahhoz, hogy ne essünk csapdába, mielőtt rábólintunk egy jól csengő pénzügyi ajánlatra, legyünk óvatosak, körültekintőek, járjunk utána a pontos részleteknek! Már sokan rosszul jártak. Ne mi legyünk a következők!

Forrás: FOME
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Marika66, 2010. december 08. - szerda 21:27

Sajnos, a befizetett összeget sem fizetik vissza. Ma kaptam levelet tőlük, "technikai okok miatt, határozatlan ideig zárva" a pesti iroda. Úgy tűnik, megszedték magukat, most kis időre lelépnek, majd ismét új néven újrakezdik.A telefonokon nem lehet elérni őket. Ezt lehet csinálni büntetlenül? Én minden fórumra, hivatalos szervnek írok, hátha valaki fellép végre ellenük, s neki sem lesz békés, kellemes karácsonyuk!!!

kovmag, 2010. december 03. - péntek 14:01

Olvastam, hogy ki lehet lépni, mamámék eddig 2 havi törlesztőt fizettek, de nem hagyom, hogy tovább fizessék. Írni kell valami kilépő levelet, tudtok róla valamit? Mit kell tartalmaznia stb.

Gál BarbaraMOST LOPTAK MEG MINKET IS , 2010. november 25. - csütörtök 14:43

EZ AZTÁN FASZA!MINKET IS MEGLOPTAK 1.400.000-REL A ROHADÉKOK ÉS NEM TUDUNK MIT CSINÁLNI!NEM HISZEM EL HOGY NEM TUDUNK MIT TENNI...........

István, 2010. november 23. - kedd 20:29

Sziasztok!Vizipipátol szeretnék kérdezni ha lehet.E-mail címem sarvariszilvia@freemail.hu Előre is köszönöm!

kovmag, 2010. november 23. - kedd 19:06

Sziasztok! A nagymamámék is befizettek, több, mint 100 000 ft-ot, ablakot akartak cserélni, mert szó szerint befúj a szél...őket is átverték, nagyon sajnálom, nem tudom mit lehetne tenni...Ötletek???Érdemes pereskedni? Vagy legalább azt a befizetett összeget visszaszerezni???

Keszthelyi Ferenc, 2010. november 14. - vasárnap 20:42

Előzőekben említett barátomat egy Tarjáni Péter nevű takony palizta be, a Bp, Bajcsy-Zsilinszky 60. szám alatti bunkerjukban, és az ő telefonja egy idő után elérhetetlen is lett. Azt mondták, vidékre utazott,...vigyázat, Debrecenbe!!! Jelenleg egy Bányász Barbara nevű lény az utód ügyintézője, kapcsolattartója. A telefonja 06-20-5522541. El lesznek kapva, és meg lesz nekik magyarázva, hogy nem szép ilyesmit csinálni. Ha a GVH meg is büntette őket 900.000.-forinttal, röhögnek egyet, és még több szerencsétlent paliznak be. Ha engem húztak volna csőbe, agyuk freccsent volna már a vascsőbe. De barátomat sem féltem, a gatyát le fogja venni a rohadékokról.

Keszthelyi Ferenc, 2010. november 14. - vasárnap 20:25

Egy barátom áprilisban kötött szerződést az Euromobilien csürhével, de máig nem kapott egy fillért sem, pedig hitegették hónapról hónapra. 100.000.-Ft regisztrációs díjat fizetett be, és most engem kért meg, hogy írjak egy felmondó és pénzvisszakérő levelet ezeknek a görényeknek. Írtam.

Strawberry, 2010. október 17. - vasárnap 20:01

Sziasztok! Én abban szeretnék segítséget kérni,hogy holnap mennénk szerződést kötni az EXIT-hez.. azt mondták 170 000 Ft bekell fizetni és 2 nap múlva kapjuk a pénzt.. de ezekután amiket olvastam,tanácsot szeretnék kérni,hogy mehetek e.. vagy hogy jöhetnék rá,hogy ez csapda?.. és hogy mindenkivel ezt csinálják ? :S:S:S

Géza, 2010. szeptember 23. - csütörtök 16:58

Sziasztok! Sajnos mi is bele estünk az exit finance constitution csapdájába! Idegesítő és egyben vicces is, hogy mi mikor voltunk szerződés kötésen mindent megkérdeztünk (Nem előtörlesztős nem sorsolásos) az ügyintéző mindenre nemmel felelt! Ügyvéddel beszéltünk és azt mondta, hogy 1 emberként hiába perelek semmire nem fogok menni! Minél többen vagyunk annál nagyobb a nyerési esély! Nekünk majdnem 400.000 forintunk bánja a hiszékenységünket, mivel az ott eltöltött idő alatt képtelenség átnézni és végig olvasni az iratokat! Persze "nagy vonalakban Végig beszéltük" a szerződést! Kérem jelentkezzenek azok akik ugyan így jártak és perelni akarnak! Hátha együtt többre megyünk! E-mail címem: toth.geza542@freemail.hu

Vizipipa, 2010. szeptember 14. - kedd 17:45

A cikk írója vagy bolond, vagy lepénzelték. A fogyasztói csoportok és a hitelintézetek között nem az a különbség, amit a cikk ír, hanem az hogy 1. A fcs-ok között sok a tisztességtelen, de akad korrekt, a bankok kivétel nélkül csalók. 2. A fcs-ok nem kapnak állami kedvezményeket, a bankok (legalábbis a mostani kormány előtt) pedig óriási kiváltságokat élveztek - pl. állami kamattámogatás, amivel tisztességtelen előnyt szereztek pont a fcs-okkal szemben. 3. A fcs. nem jogosult egyoldalúan módosítani a szerződésedet, ezért ha elolvasod mit írsz alá, akkor az vonatkozik rád a szerződésed végéig. Ezzel szemben bank úgy változtathat a szerződéseden, ahogyan neki tetszik. Persze aki fcs-ot keres, az ne komolytalan cégekkel álljon szóba, de vannak évek óta rendesen működők is, hadd ne írjak neveket mert nem vagyok egyiknek sem az ügynöke. természetesen aki úgy ajánlja a fcs-ot, mint a gyors hitelhez jutás lehetőségét, azt le kell csukni, mert csaló. De könyörgöm, zárják melléjük azoknak a bankoknak a teljes vezérkarát, amelyek már megkötött szerződésekre végtörlesztési díjat vezetnek be (K&H, OTP), meg azokét, amelyek nem csökkentették a hitelkamatokat, amikor ők olcsóbban jutottak forráshoz (lényegében az összes magyar bank).


1 2 3 4 5 6 7

Kommentek

Bökönyszeginé, 2016. február 11.

Kit terhel a visszaküldés költsége, ha aküldő haszhálhatatlan,bizonyíthatóan alhasznált,se...

Amit az online vásárlásról tudni kell

totage, 2016. február 11.

Szóval s Linda Sara email címe lemaradt. mrs.lindasera@gmail.com...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

totage, 2016. február 11.

Sziasztok. Engem egy Linda Sara nevű akart átverni. Ez email címe .

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés