Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több jogot kapnak a buszok utasai

Munkatársunktól, 2010. június 02. - szerda 08:01
Címkék: utazás, eljárás, késés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jövőben az európai uniós országokban busszal utazókat is ugyanolyan jogok illetik meg, mint a repülőgépek, vagy vonatok utasait: késés esetén például kártérítésre lesznek jogosultak.Az Európai Parlament közlekedési bizottsága kedden jóváhagyta az erről szóló javaslatot, amelyet a huszonhét tagország tavaly decemberben hozott. A parlamenti plénum előreláthatólag júliusban ad zöld utat az új szabályozásnak.

Ennek megfelelően a busztársaságok a jövőben a jegyárat - vagy annak egy részét - vissza kell térítsék, ha a busz sokat késik, vagy a buszjárat kiesik. A szabályozás elsősorban a távolsági járatokra vonatkozik, a városon belüli közlekedést az egyes államok kivehetik ez alól.


Hosszú utakra több jogot...

Buszbaleseteknél az üzemeltető társaságot kötelezik a sérültek, illetve hozzátartozóik kártérítésére. Az új szabályozás szerint az új buszpályaudvarokat már a mozgássérültek igényeihez igazodva kell megépíteni.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Monda László, 2010. június 05. - szombat 21:55

kemira: Nem kell fuldokolnod ha nem akarsz - http://DohanyzoBuszsoforok.hu

winetou, 2010. június 02. - szerda 20:53

Andersnek: Nem kötelező felszállni a buszra, ha nem találsz ülőhelyet. Ha meg felszállsz álló utasnak, akkor kapaszkodj.

utazó, 2010. június 02. - szerda 20:00

A szabályozás nem rossz, én támogatom, természetesen a körülményeket meg kell teremteni (ha lehet, ahhoz, hogy ez a dolog ne üssön vissza. Pld.: baleset ! Még sok szabályokat-törvényeket kellene hozni ahhoz, hogy ez a dolog mindenki megelégedésére működjön. A kezdeményezést jónak tartom.

Anders, 2010. június 02. - szerda 19:32

Ahhoz mikor lesz joga az utasnak, hogy biztonságosan utazhasson a buszon? A volánokra nem vonatkozik a KRESZ??????????????????? Álló utas, biztonsági öv hiánya, biztonsági gyerekülés (!) hiánya személykocsinál büntetendő ok! És a buszoknál csak úgy eltekintenek tőle? Nem ugyanaz a KRESZ vonatkozik rájuk? Egyáltalán, látott már valaki olyat, hogy a rendőrök a volánbusz vezetőjét megállították igazoltatás céljából? Vagy kivételeznek velük? Az utasok meg dőlnek-borulnak a kanyarban, fékezéskor meg felkenődnek a szélvédőre?????

Baba, 2010. június 02. - szerda 14:15

Végre betartják majd a menetidött,nem csalyoznak az utasok terhére!

Baba, 2010. június 02. - szerda 14:15

Végre betartják majd a menetidött,nem csalyoz az utasok terhére!

riácska, 2010. június 02. - szerda 14:02

És mikor lesz már joga a kedves utasnak ahhoz is, hogy a távolsági bérletek megvásárlásával ülve utazhasson naponta 50-60 km-t???

Szabó, 2010. június 02. - szerda 12:13

Gratulálok a jogvédőknek. Ez egyenes úz a balesetek szaporodásához. A munkáltatók majd még a jelenleginél is nagyobb nyomást gyakorolnak a buszvezetőkre, aminek következményeként egyre több baleset lesz. Majd ha kellően sok ember sérül, vagy hal meg, akkor majd újragondolják a szabályozást.

kemira, 2010. június 02. - szerda 09:52

Kb 10 évig ingáztam távolsági buszokon, ez alapján azt kell mondjam, hogy nem féltem a buszsöfőröket, tisztelet a kivételnek, a legtöbbje udvariatlan, megalázóan beszél az utasokkal.Olyan is volt, hogy egész úton fuldokoltam, mert menet közben rágyújtott több alkalommal is.

szaki77, 2010. június 02. - szerda 09:42

Igen?! És a buszvezetőknek is kellene több jog, pl.: szabad fegyverhasználat, önvédelem céljából.


1 2

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza