Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több jogot kapnak a buszok utasai

Munkatársunktól, 2010. június 02. - szerda 08:01
Címkék: utazás, eljárás, késés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jövőben az európai uniós országokban busszal utazókat is ugyanolyan jogok illetik meg, mint a repülőgépek, vagy vonatok utasait: késés esetén például kártérítésre lesznek jogosultak.Az Európai Parlament közlekedési bizottsága kedden jóváhagyta az erről szóló javaslatot, amelyet a huszonhét tagország tavaly decemberben hozott. A parlamenti plénum előreláthatólag júliusban ad zöld utat az új szabályozásnak.

Ennek megfelelően a busztársaságok a jövőben a jegyárat - vagy annak egy részét - vissza kell térítsék, ha a busz sokat késik, vagy a buszjárat kiesik. A szabályozás elsősorban a távolsági járatokra vonatkozik, a városon belüli közlekedést az egyes államok kivehetik ez alól.


Hosszú utakra több jogot...

Buszbaleseteknél az üzemeltető társaságot kötelezik a sérültek, illetve hozzátartozóik kártérítésére. Az új szabályozás szerint az új buszpályaudvarokat már a mozgássérültek igényeihez igazodva kell megépíteni.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Monda László, 2010. június 05. - szombat 21:55

kemira: Nem kell fuldokolnod ha nem akarsz - http://DohanyzoBuszsoforok.hu

winetou, 2010. június 02. - szerda 20:53

Andersnek: Nem kötelező felszállni a buszra, ha nem találsz ülőhelyet. Ha meg felszállsz álló utasnak, akkor kapaszkodj.

utazó, 2010. június 02. - szerda 20:00

A szabályozás nem rossz, én támogatom, természetesen a körülményeket meg kell teremteni (ha lehet, ahhoz, hogy ez a dolog ne üssön vissza. Pld.: baleset ! Még sok szabályokat-törvényeket kellene hozni ahhoz, hogy ez a dolog mindenki megelégedésére működjön. A kezdeményezést jónak tartom.

Anders, 2010. június 02. - szerda 19:32

Ahhoz mikor lesz joga az utasnak, hogy biztonságosan utazhasson a buszon? A volánokra nem vonatkozik a KRESZ??????????????????? Álló utas, biztonsági öv hiánya, biztonsági gyerekülés (!) hiánya személykocsinál büntetendő ok! És a buszoknál csak úgy eltekintenek tőle? Nem ugyanaz a KRESZ vonatkozik rájuk? Egyáltalán, látott már valaki olyat, hogy a rendőrök a volánbusz vezetőjét megállították igazoltatás céljából? Vagy kivételeznek velük? Az utasok meg dőlnek-borulnak a kanyarban, fékezéskor meg felkenődnek a szélvédőre?????

Baba, 2010. június 02. - szerda 14:15

Végre betartják majd a menetidött,nem csalyoznak az utasok terhére!

Baba, 2010. június 02. - szerda 14:15

Végre betartják majd a menetidött,nem csalyoz az utasok terhére!

riácska, 2010. június 02. - szerda 14:02

És mikor lesz már joga a kedves utasnak ahhoz is, hogy a távolsági bérletek megvásárlásával ülve utazhasson naponta 50-60 km-t???

Szabó, 2010. június 02. - szerda 12:13

Gratulálok a jogvédőknek. Ez egyenes úz a balesetek szaporodásához. A munkáltatók majd még a jelenleginél is nagyobb nyomást gyakorolnak a buszvezetőkre, aminek következményeként egyre több baleset lesz. Majd ha kellően sok ember sérül, vagy hal meg, akkor majd újragondolják a szabályozást.

kemira, 2010. június 02. - szerda 09:52

Kb 10 évig ingáztam távolsági buszokon, ez alapján azt kell mondjam, hogy nem féltem a buszsöfőröket, tisztelet a kivételnek, a legtöbbje udvariatlan, megalázóan beszél az utasokkal.Olyan is volt, hogy egész úton fuldokoltam, mert menet közben rágyújtott több alkalommal is.

szaki77, 2010. június 02. - szerda 09:42

Igen?! És a buszvezetőknek is kellene több jog, pl.: szabad fegyverhasználat, önvédelem céljából.


1 2

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza