Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kisokos, Horvátországba utazóknak

Munkatársunktól, 2010. június 01. - kedd 14:31
Címkék: vpop, utazás, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Idén jelentősen emelkedett a Horvátországba bevihető áruk értéke.A horvát vámhatóság tájékoztatása szerint több változás történt az ország élelmiszer-beviteli szabályaiban. Míg korábban nem engedték be a nyers húst, addig most már személyenként tíz kilogramm hús és hústermék, tejtermék, továbbá kétszáz szál cigaretta, egy liter égetett szesz, öt liter bor és tizenöt liter sör vihető be Horvátországba. A bevinni szándékozott áruk eddigi háromszáz kunás együttes értékhatára ezer kunára emelkedett. Az információk a magyar Külügyminisztérium honlapján is megtalálhatók - mondta Sipos Jenő a VPOP szóvivője..

MTI
Sipos Jenő

Bár a nyári szezonban várhatóan idén is a letenyei autópálya-átkelőn lesz a legnagyobb utasforgalom, keddtől ismét bárki igénybe veheti a régi közúti átkelőt is. A gyors és zökkenőmentes határátlépés érdekében az utazóknak fontos megismerniük a Horvátországra, és más unión kívüli országokra vonatkozó, jelenleg érvényes vámszabályokat, amelyek a VPOP honlapján is elérhetők, de az adott ország nagykövetségénél is érdemes érdeklődni.

A pénzügyi szabályok értelmében az unióba belépő, tehát hazatérő utazóknak írásban be kell jelenteniük, ha tízezer eurónál nagyobb összegű készpénzt vagy készpénz-helyettesítő eszközt tartanak maguknál. A kötelezettség bankkártyákra nem vonatkozik.

Védett állatokat vagy azokból készült termékeket a határon átvinni tilos, ezekre különös figyelmet fordítanak a vámosok. Rendszeresen gyógyszert szedőknek fontos tudniuk, hogy nagyobb mennyiségű gyógyszert vagy gyógyhatású készítményt csak a kezelőorvos igazolásával szállíthatnak át a határon.

Molnár József nagykanizsai rendőrkapitány ezt azzal egészítette ki, hogy néhány Magyarországon vény nélkül kapható gyógyszer Horvátországban kábító hatásúnak minősülhet. Az ilyen nyugtató, fájdalomcsillapító, esetleg gyomorsavlekötő szerekről ugyancsak érdemes előre informálódni, mert évente öt-nyolc esetben előfordul, hogy a határon ezzel összefüggésben kellemetlenség éri az utazókat.

A letenyei határátkelők forgalmáról a rendőr alezredes elmondta: tavaly, a nyári három hónap alatt mintegy kétmillió utast regisztráltak és idén is hasonló adatokra számítanak.

Ma már kevésbé jellemző, de még most is érdemes számítani arra, hogy a péntek éjszakától vasárnap hajnalig tartó időszak a legzsúfoltabb, mégpedig a tengerparti turnusváltások miatt. Arról a horvát határőrizeti szervekkel éppen hétfőn tartottak megbeszélést, hogy nyáron a jelentősebb torlódások elkerülése érdekében szükség esetén átterelik a forgalmat a közúti és az autópálya átkelő között, a határ mindkét oldalán.

A magyar-horvát határt továbbra is kizárólag érvényes okmánnyal lehet átlépni, a kétoldalú megállapodás szerint személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. A magyar jogosítványt Horvátországban nem fogadják el azonosításra

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza