Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Eredményes volt a ferihegyi razzia

Munkatársunktól, 2010. május 28. - péntek 15:31
Címkék: vpop, ellenőrzés, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az ellenőrzések során a határátkelőhely rendjét, az utasok csomagjait, a kereskedelmi áruforgalmat, valamint az épülő Sky Court csarnok munkaterületét vizsgálták.Közös akciót hajtott végre a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága(VPOP) a rendőrséggel, illetve az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal (APEH) 2010. május 25-26. között Ferihegyen.

Tizenöt esetben merült fel jogsértő cselekmények gyanúja: többi között áru hamis megjelölése, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, engedély nélküli külkereskedelmi tevékenység, valamint visszaélés haditechnikai termékkel, illetve kettős felhasználású termékkel.

mti
Csomagvizit is volt

A vámhatóság lefoglalt hetvenhárom hamis márkajelzésű bőröndöt, táskát, csaknem 6,5 millió forint értékben 2106 üveg parfümöt és több mint 1,2 millió forint értékben 2419 iPod MP3 lejátszót. Lefoglaltak továbbá hat karton cigarettát és megközelítőleg nyolcvanöt liter gázolajat, mert annak kéntartalma eltért a magyar szabványtól.

Vámszabálysértés, jövedéki jogsértés, határrendészeti szabálysértés elkövetése miatt rendeltek el eljárást a hatóságok, illetve előállítottak egy körözött magyar állampolgárt is.

Forrás: VPOP/MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Sky courton dolgozo, 2010. május 30. - vasárnap 23:09

Ezek szerint a Sky Courton nem talaltak nagyon hianyossagot, mert biztosan zengene a millios birsagokrol a kozlemeny. Azert kifogasolhato az ellenorzes lebonyolitasa. Reggel nyolc es este hat kozott nem volt erdemi munkavegzes. Ket rendorrel beszelgetve kiderult, hogy 150 munkavallalot becsultek az eligazitason, tobb, mint 600 volt. Az APEHkosok tobb oldalas indigos(!!!!) papirokat toltogettek ki emberenkent. Optimistabb becslesek szerint is 10-15 millios kar volt, de egyesek szerint lenyegesen tobb. Volt jo nehany olyan teherauto, ami tobb helyre szallitott volna anyagot, de ugye aznap mar nem jutott oda. A kedves APEH elvarja az onlajn bejelentest szamitogeppel pl. egy szantofold mellett is. Naluk egy sem volt. Telefonon kerdezgettek mindenfelet. Nem ismerem az ide vonatkozo szabalyokat, de ugy tudom elvileg max 3 oranal tovabb nem allithatnak le munkat. Ezek cirka nyolc-tiz orara megallitottak. A 600 ember nem potencialis adocsalo. Itt nem egy cegrol van szo, hanem minimum ugy 25-30-rol. Ezeket nem a gep dobta ki, hanem teljesen normalis az, hogy a nagy epitkezeseket ellenorzik. Csak nem igy szoktak csinalni. Vannak technologia dolgok, pl. egy betonozast nem lehet akarhol felbehagyni ennyi orara, mert akkor lehet szepen visszabontani. Igy is megkotott anyag olyan helyen is, ahol nem volt tervezve. Gyengebbek kedveert, kepzeljetek el, hogy az irodaban passzianszozol. Bejonnek, es osszeterik az embereket egy helyre. De meg a postast, a motoros futart es az ebedszallitot, vagy eppen csak koszonni beugrott haverodat sem engedik ki legalabb fel napig. Na kb. ez tortent.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza