Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Amerika odavan a mangalicáért

Munkatársunktól, 2010. május 28. - péntek 11:51
Címkék: élelmiszer, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Egyesült Államokban felfedezik a zsírsertést, valóságos zsírforradalom kezdődik. A mangalica meghódítja az éttermeket is.A washingtoni Wooly Pigs az első olyan amerikai vállalat, amelyik mangalica sertést importál. A cég a göndör szőrű magyar sertésfajtát már saját telepein tenyészti, igaz, - autentikus magyar helyett - osztrák módszerek alkalmazásával. A sertészsír és a mangalica állt a középpontjában a napokban a New York-i Prime Meats étteremben rendezett eseménynek, amelyen a város vezető séfjei és éttermi szakemberei vettek részt.

Fogyasztók/ Tóth Sándor Péter
Disznóóltól az éttermekig - hódít a mangalica

A The Wall Street Journal beszámolója szerint az ételeket remeknek találták olyan neves séfek, mint Tom Colicchio, April Bloomfield és Bradford Thompson. Egyebek mellett mangalicából készült juharszirupban érlelt sertésszeletet, szárazon pácolt szeletet és sertészsírral készült kekszet szolgáltak fel. A Wooly Pigs vezetője, Heath Putnam szerint a mangalicából készült ételeket sok étterem fel akarja venni kínálatába.

A Wooly Pigs célja, hogy a legjobb európai disznóhúsokkal azonos minőségű terméket állítsanak elő Amerikában. E célból importálják a világ legzamatosabb, legízletesebb - telítetlen zsírsavakban gazdag - húsát adó zsírsertést, a mangalicát.

Fogyasztók/ Tóth Sándor Péter
Göndör szőrű szépség

A vállalat az Amerikában tenyésztett sertésektől eltérő mangalica fajta megőrzésére törekszik. A cég a sertések feldolgozását is különleges európai módszerekkel végzi, amelyekkel az Egyesült Államokban nem forgalmazott termékeket állítanak elő.

A Partiumot is meghódítja a mangalica

Egyre többen tartanak mangalicát Románia északi megyéiben, a Szamos mentén. Egy helyi gazda, akinek szürkemarhái is vannak, hat éve vásárolta meg az első példányokat Magyarországon - írja az Új Magyar Szó. "A mangalica ismét otthonára talált a Szamos mentén" - mondta az újságnak Csomai András szamoskrassói gazda, aki azért hozta Magyarországról az első példányokat, hogy a sajtkészítésből fennmaradó savót hasznosítsa. Mára vállalkozása annyira felfejlődött, hogy évente negyven-ötven malacot és egy-két tucat hízót is értékesít a szomszédos falvakban.

Állítja, hogy a mangalica olcsóbban tartható, mint más sertésfajták. Rengeteg gazt elfogyaszt, így kevesebb szemestakarmányt igényel, húsa ízletesebb, ráadásul omlósabb is, mert az izomzatok között lévő zsírrostok azzá teszik. A szamoskrassói gazda magyar szürkemarha csordát is tart. Az első példányokat a hortobágyi "génbankból" kapta. A romániai Szatmár megye mezőgazdasági tanácsadó központjának igazgatója, Fodor István is támogatandónak tartja, hogy a megyében a szocializmus évtizedeiben részben szakmai hozzáértés hiányában, részben értékesítési problémák miatt csaknem teljesenkipusztult mangalica és szürkemarha kezdi újra "meghódítani" a vidéket.
   
  Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza