Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Locsolási kedvezmény Békésben

Munkatársunktól, 2010. május 27. - csütörtök 11:21
Címkék: víz, szolgáltató, díj, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kánikula még várat magára, sőt, a sok eső miatt eddig nem is igen volt szükség a díszkertek öntözésére. Békés megyében azért már felkészültek a locsolási időszakra.A Békés Megyei Vízművek Zrt. a tulajdonos önkormányzatok egyetértésével országosan is egyedülálló locsolási díjkedvezményt biztosít a megyei fogyasztók számára. A kedvezmény elszámolására egy kormányrendelet ad lehetőséget valamennyi szolgáltatónak. A társaság internetes kutatása során bebizonyosodott, hogy bár a legtöbb vízközmű-cég ugyan biztosít kedvezményt, de rövidebb időszakra, mint ahogyan Békésben teszik.

A kedvezményes időszak általában május elsejétől augusztus 31-ig tart, a Békés Megyei Vízművek Zrt. fogyasztói azonban április elsejétől szeptember 30-ig élvezhetik az előnyöket. Ráadásul külön igénylésre, ügyintézésre sincs szükség, hiszen a szolgáltató minden családi házzal rendelkező lakossági fogyasztónak automatikusan biztosítja a kedvezményt.

mti
Kánikulában hamar eltűnik a locsolóvíz
Mihály Tamás, a Békés Megyei Vízművek Zrt. ügyfélszolgálati osztályvezetője elmondta: "a locsolási díjkedvezményt a csatornaszolgáltatás díjából vonjuk le, hiszen a kilocsolt víz nem kerül be a szennyvízhálózatba, így annak megtisztítására sincs szükség." A locsolási kedvezmény azoknak jelent megtakarítást, akik az ivóvíz-szolgáltatás mellett a társaság által biztosított csatornaszolgáltatást is igénybe veszik - hangsúlyozta a szakember.

"A kedvezmény egyébként az adott időszakban mért egyéni vízfogyasztás tíz százalékára jutó szennyvízdíj. Aki például a kedvezményes hat hónapban hetven köbméter vizet fogyaszt el, annak az összköltségéből hét köbméter vízre jutó szennyvízdíjat vonunk le."

Mihály Tamás elmondta, a fogyasztóknak nem kell külön igénylést benyújtaniuk a locsolási kedvezmény elszámolásához, viszont kizárólag a mért fogyasztásból tudják levonni a kedvezmény összegét. Tehát, aki a részszámláján - a kalkulált fogyasztásból - nem talál kedvezményes tételt, ne lepődjön meg, mert a soron következő mérőleolvasáskor, azaz az elszámoló számlán visszamenőlegesen írják jóvá számára a kedvezményt.

Forrás: Beol.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza