Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs pénz az üdülésre

Munkatársunktól, 2010. május 27. - csütörtök 18:01
Címkék: utazás, vendéglátás, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyarországon tízből nyolc megkérdezett nem volt üdülni az elmúlt évben.A GfK közlése szerint az elmúlt tizenkét hónapban a megkérdezettek tizennégy százaléka belföldön, nyolc százaléka pedig külföldön töltött öt napnál hosszabb időt, üdülési céllal. Horvátországban saját bevallása szerint két százalék nyaralt, Görögországban, Olaszországban, Ausztriában pedig egy-egy százalék. A GfK kiemelte: a tavalyi hetvenegy százalékhoz képest idén már hetvenhat százalék azok aránya, akik a következő tizenkét hónapban nem terveznek öt napnál hosszabb üdülést. A lakosság tíz százaléka tervezi, hogy belföldön nyaral, míg külföldre hét százalék tervez utazást.

A felmérés szerint a hosszabb időre utazók döntő többsége általában saját maga vagy családja, baráti köre szervezésében megy nyaralni. Hét százalék többnyire, két százalék pedig mindig utazási iroda szervezésében megy üdülni. Az emberek ötvennégy százaléka egyáltalán nem szokott üdülni.

AFP
A lakosság hét százaléka tervez külföldi utat

A nyaralás során a legkedveltebb időtöltés változatlanul a strandolás, napozás, az üdülők harmincnyolc százaléka választja a pihenés e formáját. Városnézéssel közel tízből hárman töltik idejüket, kulturális programokon (múzeumlátogatás, színház, koncert, fesztiválok) kevesebb, mint egyötödük vesz részt. Továbbra is kevesen részesítik előnyben az aktív pihenési formákat, nyaralása alatt mindössze tizennégy százalék megy túrázni. A vízi sportoknak hét százalék hódol, vízitúrán három, kerékpártúrán pedig négy százalék vesz részt.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza