Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A világ legegészségtelenebb itala

Munkatársunktól, 2010. május 27. - csütörtök 14:11
Címkék: egészség, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hatvannyolc szalonnacsíkkal egyenértékű kalória lakozik a legegészségtelenebbnek kikiáltott italban, amely az Egyesült Államokban kapható.Egy tejturmixról van szó, amelyben mogyoróvaj mellett csokifagyi és tej úszkál. Hatvannyolc gramm telített zsírt és 153 gramm cukrot tartalmaz, 2010 kalóriával gazdagítva azt, ki magába hörpinti.

A húsz legegészségtelenebb ital listájának második helyére egy hasonlóan édes-csokis-mogyoróvajas koktélszerűség került 1498 kalóriával.

AFP
Élen a turmixok

A harmadik helyezett 1160 kalóriás, ez a McDonald's cég Tripla csokishake-je. Utóbbi annyira hizlal, mint a gyorséttermi lánc almás lepényéből tizenhárom darab. Az itallistát a Men's Health című amerikai magazin állította össze.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Erzsike, 2010. június 03. - csütörtök 10:20

A Kakas nevű hozzászólónak adok igazata. mindenféle inycsiklandozó étellel-itallal práblják az embereket szándékosan megbetegiteni, hogy aztán a gyógyszeripar ,kaszálni tudjon. Itt az emberek is hibásak, mert azt kellene gondolni,hogy az egy egészségtelen élelem,és megsem veszi az ember. Az emberek hajlamosak a kényelem miatt, rohanni kész kajákért, de végig sem gondolják a veszély helyzetet!!! Én inkább a magam készitett italban-ételben bizok. Ezek után nem csoda a ok elhizott beteg ember.Ilyen kotyvalékokat, amiket hallok a mi magyar árusitó helyeinken is lehetne kapni, csak azok labdába sem rughatnak, csak a külföldi multik, tehetik az emberek egészségét tönkre! Ilyenkor hol van az ÁNTSZ-aki mindezeket felűl vizsgálná?

nano, 2010. május 31. - hétfő 12:31

Marhaság! Ez egészségtelenség mértéke nem a kalória, hanem a szervezetnek okozott kár milyensége és nagysága. Hogyan lehet csak a kalóriatartalom alapján rangsorolni az egészségtelenséget??

krisz, 2010. május 31. - hétfő 12:28

Hogyan mérték le, hogy mennyire hízlal? Szerintem legfeljebb a kalóriatartalmát mérhették, ahogy olvasom, és hogy az 13 lepénynek felel meg. Lehet, hogy ugyanannyra hízlal mindkettő, hiszen ez nem függ ilyen szorosan és egyértelműen össze a kalória-tartalommal.

túlsúlyos, 2010. május 28. - péntek 15:49

Szeretem az édességet, de, de ilyen trutyikat nem iszom. Többe nézek egy-két szelet jó fajta csokit, ami egyébként (mértékkel) egészséges is. A hülye amerikaiak már megint !!

Joco, 2010. május 28. - péntek 09:01

Tényleg csak engem zavar, hogy az KILOKALÓRIA??? Esküszöm nem kötekedés, de nem mindegy hogy egy 1 méteres vagy pedig 1 kilométeres aszteroida közeledik a föld felé...

kakas, 2010. május 27. - csütörtök 21:41

Ezek nagyon F@sza italok mert a gyerekek disznóvá fejlődnek, a férfiaknak megnő a mellük, a nőket meg tehénné hízlalja, a gyógyszergyártók pedig kifényesednek tőle. Ezt tudják a multi éttermi láncok termékei. A tejből kifinomítják a tejet, a cukorból pedig a cukrot,a Magyarokkal meg etetik a szemetet és itatják a moslékot. Takarodjanak ki az országból a külföldi élelmiszer-szemét gyártók. Emberek!!! Ébredjetek!!!

fudosin, 2010. május 27. - csütörtök 21:10

Hiányzik a cikkből, hogy ezek mekkora adagok. Nem hiszem, hogy 1-2dl... Egyébként meg: "tejturmixról van szó, amelyben mogyoróvaj mellett csokifagyi és tej úszkál" - furcsa lenne tej nélkül...

Tottosi Sandor, 2010. május 27. - csütörtök 20:28

Hat persze hogy karos annak akit meg tudnak gyozni rola,a mai vilag elkorcsosult emberet aki nem hajlando mozgassal leadni a sulyfelesleget,csak tablettakon el!Es mindenfele un.zsirmentesitett trutyikon el ami lehet hogy karosabb az egeszsegere mint ezek a dolgok!Ja es mi van azokkal az emerekkel akik hizni akarnak???

Joco, 2010. május 27. - csütörtök 14:28

kilokalória lesz az... (kcal)

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza