Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Üdülési jog - hiába fizettünk harminc évre

Ekéné Misándi Klára, 2010. május 26. - szerda 13:01
Címkék: panasz, utazás, vendéglátás, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Családommal 2007-ben vásároltunk üdülési jogot Kiskunhalason egy bemutatón, harminc évre, évente minden hatodik héten való használattal. Idén már nem tudtuk használni. Az új hoteltulajdonos nem vesz tudomást rólunk.A bemutatott hotel nagyon megtetszett mivel nagyon nyugalmas, közel van a gyógyfürdőhöz. Az épület elrendezése is előnyös volt, hiszen sérült gyermekünkkel is jól tudtuk használni, mert egy szinten van minden helyiség. Azóta négyszer tudtuk használni, meg voltunk elégedve az ott létünk alatt, mert a dolgozok nagyon szolgálatkészek voltak. Bár az eltelt idő alatt mindig voltak zűrök a hotel körül, mivel elmondásuk szerint az értékesítő nem utalta át a tulajdonos részére az összes pénzt ami az eladásokból befolyt. Mindig nyugtattak bennünket, hogy hamarosan rendeződni fog, sőt még rendőrségi feljelentés és nyomozás is van.

istockphoto
Üdülési jog - nincsenek biztos helyek?

Az idén ütött be a baj, mert februárban nem tudtuk már igénybe venni a hetünket és erről nem is értesítettek bennünket. Telefonok természetesen nem működtek, semmi összeköttetésünk nem volt céggel. Nagy nyomozások után sikerült megtudni, hogy januártól zárva van és nem is tudni mikor nyit ki. Azóta más lett a tulajdonos és ő nem tud róla, hogy mi létezünk, mint üdülési jog tulajdonosok. Persze ez nem igaz, mert az épület tulajdoni lapján látszanak a manőverek a pénzek vándorlásáról. A legborzasztóbb a dologban az, hogy ebben a maffia munkában a fő gazemberek az ügyvédek, mivel egy csomó törvényt megszegve bonyolították az egész tranzakciót. Több jogi szakemberrel beszéltem és egyik sem azzal foglalkozik, hogy ezt fel kell számolni, hanem miért vettünk ilyet. Pedig egy rátermett szakember összefoghatná az összes károsultat és a tulajdonosokból kisajtolni, hogy rendeltetés szerűen használják azt amit a szerződésékben leírtak nekünk. Mi nem a pénzt akarjuk, hanem használni azt az üdülési jogot amiért fizettünk. Abban kérem a segítségüket, hogy olyan szakembert találjanak nekünk aki ezért dolgozik, hiszen ő sem járna rosszul, mert tudomásom szerint vagyunk ebben az ügyben legalább 250-en.

Várom mielőbbi válaszukat, maradok tisztelettel,

Ekéné Misándi Klára
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kormányos Györgyné, 2010. június 22. - kedd 17:41

Kedves "Klubtársak"! Mi is a károsultjai vagyunk ennek a cégnek! Sajnos 2007-ben vettünk mi is üdülési jogot. Nekünk még egyszer sem sikerült igénybe vennünk, mivel rájöttünk, hogy csalók áldozatai lettünk. Rendőrségi feljelentést is tettünk. Az RTL híradójában hallottak mélységesen megdöbbentettek! Kérdezem én, van-e lehetőség a csalók által kicsalt millió/k/ visszaszerzésére? Üdvözlettel: Kormányos Györgyné

Tóth István, 2010. június 21. - hétfő 14:05

Én is nagyon sajnálom ezeket az eseteket. Azért pedig különösen, mert én is ebben az üzletágban dolgozom és az ilyen gazemberek a mi hírnevünket is rontják. Kollégáimmal közösen szívesen tennénk valamit azért, hogy a bajbajutottaknak valamilyen segítséget nyújtsunk, vagy tanáccsal, jogi háttérrel szolgáljunk, hogy a tapasztalatokat összegyűjtve akár a szabályok módosítására tegyünk javaslatot a törvényhozóknak. tothi@ogimex.hu.

botond, 2010. június 21. - hétfő 13:49

Sajnálattal olvasom a sok rossz véleményt. Nekem több ismerősömnek van üdülési joga és ők nagyon jó véleménnyel vannak róla. Persze akit becsaptak ilyen módon vagy túlságosan magas áron vásárolta (ami szintén becsapás valahol, bár ezt ma már jó üzletnek hívják)az nyilván és érthetően elégedetlen. Egy reális áron vásárolt üdülési jog, melynek reális a fenntartási költsége is (éppen a beruházó oldaláról történő tervezhetősége miatt) a felhasználónak is megtakarítást eredményezhet. Persze mint mindenhol ebben az iparágban is vannak gazemberek, de e miatt nem az üdülési jog intézménye a hibás, legfeljebb a jogszabályokat kellene finomítani, hogy a hasonló esetek ne fordulhassanak elő. Csalások vagy azok kísérlete szinte minden üzletágban előfordul -hiszen lopott autókat is eladnak mégsem jut eszébe senkinek, hogy emiatt nem vesz autót, ha arra van igénye, vagy virágzik az ingatlan maffia is, lakást mégis vesznek az emberek-, a megoldás a joghézagok kiküszöbölése.

Király Ferencné, 2010. június 04. - péntek 21:47

Jucinak üzenem:írjon kiraly.ferencne@vipmail.hu/ 131 szerződött nevét tudjuk már, nem tudom köztük vannak-e a szülei.Várom válaszát!

Valaki, 2010. június 04. - péntek 08:57

Nagyon sajnalom azokat, akik az udulesi jogokkal befaragtak. En annak idejen majdnem ertekesitoje lettem egy ilyen cegnek. Mikor azonban szerettem volna reszletesebben megismerni az eladashoz szukseges dolgokat, fel voltak haborodva, hogy ez nem az en dolgom. Nos, ezt kovetoen nem mentem el a "tanfolyamukra". Aztan kesobb, mikor elkezdtem utazasszervezo cegnel dolgozni, rajottem, hogy ezek az elore megvaltott egy-ket hetes udulesek kozel sem olyan jok... Gondoljunk bele, a charterjaratokra ertekesitett utazasi csomagok sokszor kevesebbe kerulnek, mintha valaki az elore megvasarolt hetehez csak repulojegyet venne (fix az utazasi datum, merthat azt a hetet elore kifizettuk. Tisztaban vagyok vele, hogy a hetek cserelhetok is egyes esetekben, de ha kesobb akarunk menni, a szezonok arai miatt elvileg meg kell fizetni a kulonbseget). Tobbe kerul egyes uticelokra eljutni ugy, hogy csak draga repjegyet veszunk (ha egyaltalan a cegek csak repjegyet eladnak egy-egy frekventalt, charterjarattal megkozelitheto helyre), mintha megvennenk egy komplett utazasi csomagot. Nem kell hozza szakembernek lenni. Eleg megnezni mondjuk a Bp - Tunis - Bp. repulojegy arat menetrendszerinti gepen, s azt osszevetni az utazasi csomag araval. Velemenyem szerint az udulesi jogok megvasarlas abszolut nem kifizetodo uzlet. Sok olyan utasom volt, akiknek volt egy fix hetuk pl. Maltara, s csak repjegyet akartak venni. A vegen elutaztak valamelyik gorog szigetre, mert tobbe kerult a leves, mint a hus...

Master, 2010. június 04. - péntek 08:52

Én nem vacakolnék, nem vagyok érintett az ügyben és erőszak ellenes vagyok, de biztosan karóba huzatnám elrettentő példával az ilyen rablókat, mert ami ebben az országban folyik az már vicc, és amíg nincs valóban kemény fellépés addig a kisember csak lohol a pénze után.

Petrovics Józsefné, 2010. június 03. - csütörtök 21:18

Ismerős-e valakinek?:- Mosonmagyaróvár, Easy Life Club Krisztina Major? Makettről történt az eladása, félig készült el, tulajdonosváltások, sikkasztások, bezárás 3 éve. Mi lesz velünk üdülési jog tulajdonosokkal? petrov@citromail.hu

Juci, 2010. május 31. - hétfő 11:30

Kedves Király Ferencné! Szüleim is abban az apartmanházban vettek jogot és hiába tettek már hónapokkal ezelőtt rendőrségi feljelentést is, semmi nem történt, választ sem kaptak. Esetleg érdemes lenne összefogniuk! Egyébként azóta rengeteg dolgot megtudtak a Tó-Investről, de gyakorlatilag tehetetlenek.

Király Ferencné, 2010. május 27. - csütörtök 23:47

Mi is sorstársai vagyunk az elveszett üd.jog tulajdonosainak.A cég hatalmas nyilvánosságot is megérdemelne.Már tavasztól kerestük a Hévíz JÓKAI clubhotel károsultjait/üdülésijog...jól ráfizettünk/Tulajdonosa a Tó-Invest Kft volt.REMÉLJÜK MEGBŰNHŐDNEK. Nem azért mentünk bele ilyen ügyletbe ,mert nem tudtunk mit kezdeni a pénzünkkel,hanem azt gondoltuk jót teszünk gyerekeinknek, unokáinknak. Ezekért a pénzekért keményen megdolgoztunk, nem pedig csalásokkal , lopással szereztük.Valószínű legtöbben szerény ,átlag emberek vagyunk. Követ pedig az vessen ránk aki még soha nem csinált olyan dolgot ami majd rosszul sült el.Egyébként az olyan embernek gratulálok! Nem kell minket megvetni ,kárörvendezni,vagy ha igen nézzenek magukba is!

szabómiklós, 2010. május 27. - csütörtök 21:51

Én azért a hotel nevét is beleirtam volna a cikkembe,elrettentésképp. Megérdemlik,mert mindenki hazudik. Én nagyon kiváncsi lennék melyik hotel.


1 2 3 4 5 6

Kommentek

Mrs Bertha, 2018. április 19.

Helló, ez a PATRICIA BERTHA LOAN COMPANY. Ebben a Társaságban élethű lehetőségeket adunk köl...

Telefonok a szervizben

pisti, 2018. április 18.

Ma költöztünk az alábbi céggel:http://koltoztetunk.com/


...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Saja János, 2018. április 14.

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-)
Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft!
...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés