Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lekerültünk a Watch List-ről

Munkatársunktól, 2010. május 26. - szerda 12:21
Címkék: eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyarország az idén lekerült az amerikai Watch List-ről, amelyre azon országok kerülnek, amelyekben problémák merülnek fel a szellemi tulajdonjoggal kapcsolatban.Az USTR (az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselője) az elnök tanácsadója kereskedelmi politika és fejlődési irány tekintetében, minden évben közzéteszi az ún. Speciális 301 Jelentését (Special 301 Report) azon országok szellemitulajdon-védelmi helyzetéről, amelyek az Egyesült Államok kereskedelmi partnerének minősülnek.

Magyarország az elmúlt években folyamatosan szerepelt a Watch List-en. A fő kifogások a bírósági eljárások hatékonyságának hiánya (hosszú perek, enyhe ítéletek stb.), az interneten elterjedt szerzői jogsértések és a határokon a hamisítványokkal szembeni gyenge fellépés volt. A 2007-es jelentés egy operatív bizottság felállítását javasolta.

MTI

2008 januárjában az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium és a Magyar Szabadalmi Hivatal vezetésével megalakult a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT), amelyben nemcsak kormányzati és állami szervek vettek részt, hanem a szellemitulajdon-védelem területén működő, az egyes iparágakat képviselő érdekképviseleti szervezetek is.

A Special Report említi, hogy Magyarországon a szellemi tulajdonjogok érvényesítése általánosan hatékonyabbá vált, kiemeli részleteiben többek között a tudatosságnövelést, a Verseny utcai piac bezárását és az internetes kalózkodás elleni fellépés hatékonyabbá válását.

Forrás: Portfolio.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza