Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyógyszergyártókat vettek őrizetbe

Munkatársunktól, 2010. május 26. - szerda 08:15
Címkék: gyógyszer, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két indiai gyógyszeripari cég vezetőjét vették őrizetbe a helyi hatóságok gyógyszerhamisítás gyanújával. A hatóságok szerint a kétes hatású készítményekből állami kórházakba is szállítottak.A Securing Pharma beszámolója szerint a több mint hatvan helyszínen tartott razziát követően két helyi gyógyszeripari cég, a J P Herbal Pharmacy és a Nalini Ayurvedic Company tulajdonosát vették őrizetbe Indiában. A helyi nemzeti nyomozóiroda (CBI) és gyógyszerellenőrző hatóság (SDSCO) hamisítással, lejárt szavatosságú gyógyszerek forgalmazásával, kétes minőségű termékek állami egészségügyi szerveknek történő értékesítésével és engedély nélküli gyógyszergyártással gyanúsítja őket.

AFP
Nagy gyártók is sárosak voltak

A hatóságok szerint a két cég hamis és lejárt szavatosságú termékeiből állami kórházaknak, klinikáknak és egyéb egészségügyi szervezeteknek is szállított. A nyomozati időszak alatt tizennégy gyógyszergyártó termékeiből gyűjtöttek be mintát, amiket további információk beszerzése érdekében részletes laborvizsgálatra is elküldtek. A hatóságok közlése szerint a hagyományos "ajurvédikus" gyógyszerek esetében különösen jellemző az engedély nélküli gyártás és értékesítés.

Forrás: HENT

    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés