Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lebuktak az ál-kárfelmérők

Munkatársunktól, 2010. május 25. - kedd 18:01
Címkék: csalás, eljárás, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elfogták azt a férfit, aki árvízi kárfelmérőként járta társával Kazincbarcika környékét, hogy pénzt csaljon ki idős emberektől. A helyiek azonban bejelentést tettek a rendőrségen.Lebukott az a csaló, aki Kazincbarcikán árvízi kárfelmérőnek adta ki magát, tettestársát még keresik. A huszonegy éves fiatal és társa május 19-én keresett fel Kazincbarcika úgynevezett "falu" részében idős embereket, az árvíz okozta károk felmérőjeként mutatkoztak be, és különböző pénzbeli juttatások ígéretével pénzt akartak kicsalni az áldozatoktól - mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

mti
Károsultaktól lopni még izgalmasabb...

A szóvivő hozzátette: az idős emberek egészséges gyanakvással és bizalmatlansággal kezelték az idegeneket, és nem engedték be őket a házukba, a történteket viszont jelentették. A rendőrök így bukkantak az egyik helybéli, ál-kárfelmérő nyomára, és fogták el őt.

MABISZ: hétmilliárd a viharkár

A biztosítókhoz érkezett kárbejelentések száma már közelíti az 53 ezret, az eddig bejelentett kárösszeg pedig az 5,9 milliárd forintot, amely várhatóan eléri majd a hétmilliárdot - állítja a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a péntek estig beérkezett adatok összegzése alapján. A legtöbb kárbejelentést az Allianz Hungária Biztosítónál regisztráltak (12.018), míg a legmagasabb becsült kárérték a Generalinál jelentkezett (1.078 millió forint). Szinte minden társaságnál elsőbbséget élvez a rendkívüli időjárási károk felmérése: a nagy társaságok a kevésbé sújtott területekről kárszakértőket csoportosítanak át, a kisebb károk esetén telefonos kárrendezést alkalmaznak. A biztosítók arra kérnek mindenkit, hogy - a saját értékeik megóvása érdekében - lakásásukba csak olyan embert engedjenek be, akit azonosítani tudnak. Minden esetben kérjenek fényképes igazolványt, vagy megbízó levelet.

A biztosítók a kárrendezés gyorsítása érdekében a károsultaknak előleget folyósítanak. A hitellel terhelt ingatlanok esetében a kisebb károkban (néhány százezer forintig) általában nem kérik a bank bevonását a kárrendezésbe, nagyobb károk esetén - a hitelszerződésben foglaltak szerint - a hitelező bank bevonása is szükséges, amelyre a kárrendezési eljárásban figyelemmel kell lenni. A MABISZ a folyamat egyszerűsítése céljából már felvette a kapcsolatot a Magyar Bankszövetséggel. Az egyes társaságok - az általános feltételektől eltérően - most méltányosságból teljesen vagy részlegesen megtérítenek olyan károkat is, amelyek egyébként nem vagy csak részben lehetnének megtéríthetők.


Forrás: Index/MTI
  
    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza