Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lebuktak az ál-kárfelmérők

Munkatársunktól, 2010. május 25. - kedd 18:01
Címkék: csalás, eljárás, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elfogták azt a férfit, aki árvízi kárfelmérőként járta társával Kazincbarcika környékét, hogy pénzt csaljon ki idős emberektől. A helyiek azonban bejelentést tettek a rendőrségen.Lebukott az a csaló, aki Kazincbarcikán árvízi kárfelmérőnek adta ki magát, tettestársát még keresik. A huszonegy éves fiatal és társa május 19-én keresett fel Kazincbarcika úgynevezett "falu" részében idős embereket, az árvíz okozta károk felmérőjeként mutatkoztak be, és különböző pénzbeli juttatások ígéretével pénzt akartak kicsalni az áldozatoktól - mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

mti
Károsultaktól lopni még izgalmasabb...

A szóvivő hozzátette: az idős emberek egészséges gyanakvással és bizalmatlansággal kezelték az idegeneket, és nem engedték be őket a házukba, a történteket viszont jelentették. A rendőrök így bukkantak az egyik helybéli, ál-kárfelmérő nyomára, és fogták el őt.

MABISZ: hétmilliárd a viharkár

A biztosítókhoz érkezett kárbejelentések száma már közelíti az 53 ezret, az eddig bejelentett kárösszeg pedig az 5,9 milliárd forintot, amely várhatóan eléri majd a hétmilliárdot - állítja a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a péntek estig beérkezett adatok összegzése alapján. A legtöbb kárbejelentést az Allianz Hungária Biztosítónál regisztráltak (12.018), míg a legmagasabb becsült kárérték a Generalinál jelentkezett (1.078 millió forint). Szinte minden társaságnál elsőbbséget élvez a rendkívüli időjárási károk felmérése: a nagy társaságok a kevésbé sújtott területekről kárszakértőket csoportosítanak át, a kisebb károk esetén telefonos kárrendezést alkalmaznak. A biztosítók arra kérnek mindenkit, hogy - a saját értékeik megóvása érdekében - lakásásukba csak olyan embert engedjenek be, akit azonosítani tudnak. Minden esetben kérjenek fényképes igazolványt, vagy megbízó levelet.

A biztosítók a kárrendezés gyorsítása érdekében a károsultaknak előleget folyósítanak. A hitellel terhelt ingatlanok esetében a kisebb károkban (néhány százezer forintig) általában nem kérik a bank bevonását a kárrendezésbe, nagyobb károk esetén - a hitelszerződésben foglaltak szerint - a hitelező bank bevonása is szükséges, amelyre a kárrendezési eljárásban figyelemmel kell lenni. A MABISZ a folyamat egyszerűsítése céljából már felvette a kapcsolatot a Magyar Bankszövetséggel. Az egyes társaságok - az általános feltételektől eltérően - most méltányosságból teljesen vagy részlegesen megtérítenek olyan károkat is, amelyek egyébként nem vagy csak részben lehetnének megtéríthetők.


Forrás: Index/MTI
  
    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés