Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Alulbiztosítottak a lakások

Munkatársunktól, 2010. május 25. - kedd 09:31
Címkék: biztosítás, ingatlan, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mivel a biztosítások jelentős része nem ad kellő fedezetet az esetleges károkra, a lakások alulbiztosítottak. Még nagyobb probléma, hogy egy évtizedes, folyamatos növekedés után a válság az utóbbi másfél évben csökkentette a lakásbiztosítások számát.Magyarországon a 4,3 millió lakás és nyaraló hetvenkét százaléka rendelkezik biztosítással. Ez nemzetközi összehasonlításban ugyan nem rossz arány, tapasztalatok szerint azonban általában éppen a legveszélyeztetettebb ingatlanokat nem védik tulajdonosaik. Gyakran azok sem kötnek biztosítást, akiknek esélyük sincs arra, hogy saját erőből pótolják értékeiket - írta keddi számában a Népszabadság.

Míg 1997 óta évente legalább húsz-negyvenezerrel nőtt a lakásbiztosítások állománya, az utóbbi időben megfordult a trend. Tavaly mintegy harmincezerrel csökkent a szerződések száma, s a folyamat az idén sem állt meg: jelenleg 38 ezerrel kevesebb lakásbiztosítást kezelnek a cégek, mint 2008 végén.

istockphoto
Gyenge biztosítások

A lap szerint a biztosítók ugyan évente egyszer, általában az inflációval megegyező mértékben kiigazítják a szerződéses értéket, amit az ügyfelek döntő többsége el is fogad. Ez azonban önmagában még nem elég, ha ingatlanunk értéke ennél nagyobb mértékben emelkedik, vagy például új, drágább tévével, mosógéppel cseréljük le a már meglévő készüléket.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Valeria Marco, 2019. augusztus 21.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés