Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Budapesti járattörlések a British Airways sztrájkja miatt

Munkatársunktól, 2010. május 25. - kedd 08:01
Címkék: utazás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Budapest és London között közlekedő, szokásos napi négy gép helyett csak kettő közlekedik, a British Airways hétfőn kezdett, ötnapos sztrájkja miatt.Hétfőn a reggeli londoni járatok még elindultak, de keddtől várhatóan csak a 13.30-kor és a 18.55-kor induló gépek szállnak fel Ferihegyről - közölte Náray Vilmos, a légitársaság magyarországi sajtószóvivője. A brit légitársaság sztrájkja ideje alatt európai járatainak ötven százalékát, tengeren túli járatainak pedig hatvan százalékát közlekedteti. Összesen mintegy hatvanezer utast tudnak így elszállítani naponta, a normál utasszám hetven százalékát. A járatok pontos indulásáról a légitársaság honlapján  kaphatunk pontos információt.

A British Airways (BA) légi utaskísérői azután kezdtek ötnapos sztrájkba, hogy szombaton meghiúsult a szakszervezet és a vállalatvezetés közötti megállapodás. A brit légitársaság tizenháromezer légi utaskísérőjéből tizenkétezret képviselő Unite szakszervezet vasárnap  azt közölte a BBC-vel, hogy a sztrájk hétfőn a terveknek megfelelően megkezdődik és május 28-án zárul. A szakszervezet korában jelezte, ha a vitás kérdésekben nem sikerül dűlőre jutni a vállalat irányítóival, további sztrájknapokat is tart: május 30-tól június 3-ig és június 5-től június 9-ig. A BA utaskísérői márciusban is sztrájkoltak, először három, majd négy napig.

mti
A sokadik sztrájk...

A hónapok óta húzódó munkajogi viszály előzményeként a súlyos anyagi gondokkal küszködő British Airways vezetése - drasztikus takarékossági program keretében - tavaly novemberben két évre befagyasztotta az utaskísérők bérét. Háromezret közülük részmunkaidős foglalkoztatásra helyezett át, és csökkentette a hosszú távú járatok légi kiszolgáló személyzetének létszámát is. A szakszervezet szerint a cég ezzel munkaszerződéseket sértő módosításokat kényszerített a személyzetre, előzetes konzultáció nélkül.

A British Airways március végén eddigi legrosszabb üzleti évét zárta, részben a márciusi sztrájkok miatt - közölte a vállalat pénteken. Adózás előtti veszteségük 531 millió font (762 millió dollár) lett, a legnagyobb a cég 1987-ben történt magánosítása óta.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza