Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Három órás késésért 250 euró jár

Munkatársunktól, 2010. május 25. - kedd 16:01
Címkék: utazás, eljárás, fogyasztóvédelem, díj, euró
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország szerint az Európai Bíróság kimondta, hogy ha egy repülőjárat legalább három órát késik, az utasokat 250 eurós kártérítés illeti meg.Az EFK közleményében kiemelte: nem lehet elvitatni a Wizz Air által alkalmazott késési jótállás intézményének pozitív vonását, mivel ha a késés két és három óra között van, és az utas megváltotta a jótállás díját, akkor a légitársaság 27.500 forintnyi kreditet ír jóvá az előzetesen létrehozott Wizz Air számlán az utas számára. Emellett a késési jótállás minden típusú késésre érvényes, még azokra is, amelyek nem a légitársaságtól függenek, így például az időjárás vagy munkabeszüntetés miatt bekövetkező késésekre is.

Ezzel szemben azonban az Európai Fogyasztói Központ álláspontja szerint késés miatti kártérítés - a vis maior esetét kivéve, - automatikusan járna minden utasnak a három órát meghaladó késés esetében anélkül, hogy azért előzetesen külön díjat fizetne. Ilyenkor a kártérítés pénzben jár, nem pedig az adott légitársaságnál jóváírt repülési kreditben. Az Európai Fogyasztói Központ bízik abban, hogy a légitársaságok az általuk biztosított többletjogok mellett, mindenféle díjszabás nélkül maradéktalanul biztosítják a légiutasokat megillető jogokat a fogyasztóknak.

mti
A Wizz Air rátesz egy lapáttal

Kázmér Natasa, a Wizz Air kommunikációs igazgatója elmondta: nem váltja ki a késési jótállás a légitársaságokra vonatkozó hatályos uniós szabályzatot, az csak egy plusz szolgáltatás, amellyel az utasok bizalmát kívánja erősíteni a légitársaság.

Rámutatott: a hatályos jog szerint jelenleg csak akkor jár a visszatérített repülőjegy mellé 250 eurós kártérítés, ha a légitársaság hibájából törölnek járatot, vagy utasították vissza az utasok beszállását. Amennyiben nem a légitársaság hibájából törölnek egy járatot, akkor nem jár a 250 euró, azonban az utasok visszakapják repülőjegyük árát és a légitársaságnak kell állnia a szállásköltségüket is. Emellett abban az esetben, ha öt óránál többet késik egy járat, az utasok elállhatnak az utazás jogától és repülőjegyük árát ekkor is visszakapják. Kiemelte: a Wizz Air május elején bevezetett szolgáltatása csak egy többletszolgáltatás az utasok számára, emellett minden törvényi kötelezettségének eleget tesz a légitársaság.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés