Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Legnépszerűbb a melegétel utalvány

Munkatársunktól, 2010. május 21. - péntek 11:11
Címkék: élelmiszer, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jogszabályok változása átrendeződést hozott a Cafeteria-elemek között. A melegétel utalvány fogy leginkább.A tavalyi évhez képest 2010-ben országszerte csaknem tizenöt százalékkal nőtt a Cafeteria rendszer keretében adott juttatások bruttó értéke, az igénybe vett utalványok egymáshoz viszonyított aránya viszont megváltozott a jogszabály-módosítások hatására. Mindez a NEXON felméréséből derül ki - írja a Heol.hu.

Az Országgyűlés tavalyi döntése alapján 2010-től az adómentes természetbeni és pénzbeni juttatások köre - az otthoni internet előfizetés és a kockázati életbiztosítás kivételével - megszűnt. Ezzel párhuzamosan kétszintű adókulcsot vezettek be: a kedvezményes, huszonöt százalékos adóval terhelt csoportba tartozik az üdülési csekk, a melegétel utalvány és a helyi közlekedési bérlet, míg a hideg étkezési utalvány, az ajándékutalvány és a kultúra utalvány már ötvennégy százalékos adóval jár.

Ahogy az várható volt, a Cafeteria elemek legnagyobb vesztesei az ötvennégy százalékos adóval terheltek lettek, tehát a hidegétel-, a kultúra- és az ajándékutalvány adása esetében volt a legnagyobb a csökkenés. A három legnagyobb arányban választott elem pedig a melegétel utalvány, az egészségpénztári befizetés, illetve az üdülési csekk lett.

Fogyasztók/ Tóth Sándor Péter
Alig várjuk a következő hónapot

A Heol.hu által megkérdezett Heves megyei munkahelyeken is átrendeződött a kapott kuponok aránya, hideg étkezési utalványt például ezek egyikén sem kértek, illetve kaptak. Egyedül melegétel utalványt kapnak a dolgozóink, a törvény által előírt mértékben. Ez így volt korábban is, nem változtattunk a rendszeren - tájékoztat Szőke István, az Agria Park igazgatója.

A visontai hőerőmű munkatársai számára bőséges a választék, sőt a Mátrai Erőmű azon kevés cégek közé tartozik, ahol még emelés is volt 2010-re. - A legnépszerűbb az üdülési csekk és a melegétel utalvány, ezek után az egészségpénztári hozzájárulás és az internet-támogatás. A dolgozók több mint hetven százaléka ezekben kérte a Cafeteria juttatást - mondja Kasuba Lászlóné, a Mátrai Erőmű Központi Karbantartó Kft. munkaügyi irodavezetője.

heol.hu

A köztisztviselőinknek a törvény által előírt minimumot tudjuk adni - mondja dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere. "Nagyon keresett az üdülési csekk, de kérték az internet- és a melegétel utalványt is. Tehát mi is megtartottuk az utalványokat, de sajnos kevesebbet tudunk adni, mint korábban."

Forrás: Heol.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza