Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hol olcsóbb a benzin Európában?

Munkatársunktól, 2010. május 20. - csütörtök 11:21
Címkék: üzemanyag, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ezt a hetet megúsztuk üzemanyagár-emelés nélkül, így a benzin átlagára maradt 343 forint literenként, egy liter gázolajért pedig 324 forintot kell fizetni. Az egyes kutak eltérő árképzése miatt jelentős különbségekkel találkozhatnak az autósok, de még nagyobb eltérésekre bukkanhatunk, ha szétnézünk a különböző európai országok benzinkútjain.A magyar autósok a diszkont töltőállomásokon literenként akár tíz forinttal olcsóbban tankolhatnak, viszont az autópályákon és a forgalmas csomópontok környékén legalább ennyivel drágábban juthatnak üzemanyaghoz. A határok közelében élők közül egyre többen külföldön tankolnak, mivel - a szlovák benzin kivételével - az összes szomszédos országban olcsóbbak az üzemanyagok, mint nálunk.

A kontinens vizsgált országai közül legolcsóbban az orosz, az ukrán és a román autósok tankolhatnak a legolcsóbban - írja a Pénzcentrum. Oroszországban 182 forintot, Ukrajnában 226 forintot, míg Romániában 296 forintot kell fizetni egy liter benzinért. A legolcsóbb gázolajat szintén az oroszoknál mérik - 151 forintért literjét -, őket követik az ukránok 198 forinttal, majd némi meglepetésre a luxemburgiak következnek 278 forintos egységárral.

mti

Nem panaszkodhatnak a benzinárakra a szerbek, a lettek és a bolgárok sem, de átszámítva még az észteknél, a horvátoknál és a lengyeleknél is 325 forintnál olcsóbb a 95-ös. A méregdrága holland benzinnek (jelenleg 441 forint egy liter) sokáig nem volt párja, de a norvégoknak 469 forinttal ezt is sikerült túlszárnyalni.

A norvégoknak gázolaj tekintetében is sikerült leszorítani a sokáig éllovas briteket (398 forint/l) a dobogó legfelső fokáról a maguk 427 forintos egységárával. A dán, az olasz, a svéd és a francia dízelesek is izzíthatják a pénztárcájukat, átszámítva mindenhol 350 forint felett adják literjét.

pénzcentrum

Norvégiában 287 forinttal többet kell fizetni egy liter benzinért, mint Oroszországban, egy liter gázolajhoz 276 forinttal drágábban juthatnak, mint az orosz dízelesek. "A magyar autósok a legtöbbet egy ukrán tankolással takaríthatnak meg, számítások szerint - az autó üzemanyagtartályától és fogyasztásától függően - akár száz kilométerről is megéri átruccanni egy tank naftáért."

Forrás: Pénzcentrum
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza