Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nokiás trükkök a kínai hamisítók ellen

Munkatársunktól, 2010. május 20. - csütörtök 08:01
Címkék: csalás, rendezvény, telefon
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nokia álláspontja szerint szankciók és fenyegetések helyett a hatóságokkal és a helyi gyártókkal való együttműködés hoz eredményt a kínai hamisítványokkal szemben.A finn mobilóriás, a Nokia szellemi tulajdonjogi részlegének vezetője szerint a kínai hatóságok támogatásának megszerzése lehet a kulcs az ázsiai országban gyártott hamisítványok visszaszorítására irányuló küzdelemben. Egy gyógyszerhamisítás elleni konferencián a cég hamisítás elleni stratégiáját ismertető Lucy Nichols kifejtette: a valóban hatékony fellépés egyetlen módja ez, ha egy vállalkozás saját termékeinek kínai hamisítványai ellen intézkedne.

Nichols intette a konferencia résztvevőit attól, hogy agresszív, követeléseket és szankciókat kilátásba helyező módon próbálják meggyőzni Kínát a hamisítás elleni küzdelem szükségességéről, mert az ilyen megközelítésnek számos hátulütője lehet. Ezzel szemben a hatóságokkal és a hamisítás által szintén érintett helyi gyártókkal kell partnerséget keresni. A Nokia jelentős eredményeket ért el Kínában elkötelezettsége bizonyításával. A cég számos vezető beosztású biztonsági alkalmazottat telepített Kínába, akik a helyszínen szerzett tapasztalatok mellett a hajlandóságot és a kellő mennyiségű erőforrást is biztosították.

MTI
Hamis játékokat semmisítenek meg Kínában

A mobilcég szakértője a vállalat hamisítás elleni stratégiájának másik kulcselemeként a vámellenőrzések erősítését jelölte meg. Ez Kína esetében fő irányként a hamisítványok határokon belül tartását célozza. A 2009-ben világszerte lefoglalt tizenegymillió hamis készülékből hárommillió Kínában került elő. Nichols szerint a kínai kormánynak minden erőforrása és hozzáértése megvan ahhoz, hogy az exportra szánt áruk közül kiszűrjék a problémásakat. Ehhez azonban szükségük lehet néhány olyan információra is, amit a cégek nem szívesen adnak ki. A szakértő szerint azonban a bizalom kifizetődő: ha a cég jó kapcsolatot ápol Kínával, befektetéséből komolyan profitál.

A Nokia, miután szembesült azzal, hogy termékeinek replika verziói sokszor az eredeti előtt  kerülnek forgalomba Kínában, úttörőként dolgozta ki és kezdte el alkalmazni hamisítás elleni stratégiáját. A mobilcég elsőként indított olyan jogi eljárást, ahol a hamisítvány a Nokia védjegyét nem, csak formatervezési oltalmát sértette.

Forrás: HENT

     

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés