Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!


Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így húzza le a Vatera a gyanútlan ügyfelet

András, 2010. május 19. - szerda 14:21
Címkék: hirdetés, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

úgy gondolom, hogy a messzemenőkig inkorrekt a Vatera.hu Kft. hozzáállása, és csak az ügyfél lehúzásáról szól, hiszen nekem esélyem sem volt arra, hogy "megússzam" a háromezer forintos könyveladás után felszámolt plusz 3.753 forintos díjat.A Vatera.hu-val kapcsolatban tapasztaltakat szeretném megosztani önökkel és az olvasókkal: 2010. január 8-án a Vatera.hu portálon eladtam egy könyvet cca. háromezer forint értékben. Az eladást követően hosszú ideig figyeltem, hogy mikor jelenik már meg az, hogy mennyi jutalékot kell befizetnem, hogy fizetési kötelezettségemnek rendes ügyfélként eleget tehessek.

Mivel közel egy hónap alatt sem sikerült megtudnom, hogy mennyit és hova kell befizetnem, közben az én figyelmem is ellankadt, legközelebb április 26-án belépve tűnt fel, hogy van egy 314 forintos elmaradásom, melyet még AZNAP gondolkodás nélkül a Vatera.hu részére megfizettem. A 314 forintos tartozás végre valahára történő kiszámlázásáról azt megelőzően nem értesültem, mert arról a Vatera.hu semmilyen úton nem értesített, pedig a pontos postai címem, a telefonszámom, és az email címem is megadtam a regisztrációkor. Ezt követően 2010.05.10-én fizetési felszólítás érkezett a Creditforte Kft-től, melyben 3.753 forintot követelnek tőlem kamat és adminisztrációs költség címén a Vatera.hu megbízásából.

Először azt gondoltam, nyilván tévedés történt, azonban többszöri megkeresésemre is a Vatera.hu úgy tájékoztatott, hogy ők mindent jól csináltak, és már átadták követeléskezelésre az ügyet és azt a 3.753 forintot ki kell fizetnem, ha tetszik ha nem. (Egyébként a Vatera.hu Kft. valamiféle titkos társaságként üzemel, mert se egy email cím se egy telefonszám nincs ahol kapcsoltba lehetne velük lépni, abba is majd beleőszültem, mire rájöttem, hogy van a lap legalján hatos betűmérettel egy kapcsolatfelvétel gomb. Ahol jó pár kattintás után egy űrlapon fel tudom venni velük a kapcsolatot. )

Fentiek alapján én úgy gondolom, hogy a messzemenőkig inkorrekt, és rosszindulatú a Vatera.hu Kft. által tanúsított hozzáállás, és csak az ügyfél lehúzásáról szól, hiszen nekem esélyem sem volt arra, hogy "megússzam" a háromezer forintos könyveladás után felszámolt plusz 3.753 forintos díjat, mivel a Vatera.hu Kft. sem a számlát nem küldte el számomra, se nem hívta fel a figyelmemet arra, hogy több mint egy hónap múltán végre valahára kiállította a számlát a 314 forintról, amit most már kifizethetek. Mindezt annak ellenére, hogy a postai címem, a telefonszámom, és az email címem is megadtam a regisztrációkor.

Jelenleg a Vatera.hu megbízásából egy vadidegen cég zaklat, és követel rajtam további 3.753 forintot úgy, hogy a 314 forintos tényleges tartozást már 2010. április 26-án megfizettem közel egy hónappal ezelőtt, azon a napon amikor tudomást szereztem arról. Remélem, hogy a fenti eset másoknak is tanulságul szolgál, mert én ha előre tudom, hogy a Vatera.hu majd ilyen alattomos módon próbál meg egy háromezer forintos könyv eladása után közel négyezer forinttal megsarcolni, soha nem regisztrálom magam egy ilyen oldalon, mert nem vagyok önmagam ellensége.
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

esztoka777, 2014. március 19. - szerda 18:24

T.Vatera üzemeltető!SOS segitséget kérek!Miért engedik,hogy az eladó letiltsa a termék nyertest,miután átutalta a telefon árát a 8350ft.ot?Melyet banki igazolással tudok bizonyítani!Nem reagál a az-emailemre,sms.re sőt már a telefont is elutsítja!Mi a teendő,hogy ne csapja be az embereket?Gondolom a Aterának sem mind 1 milyen híre van!!Ja és miért nem engedi a rendszer,hogy értékeltem az eladó átverését?Ha holnap nem küldi a kifizetett terméket közzé teszem itt a világhálón az összes adatát!Imarianne47 Bács-Kiskun megye/Kecskemét UNIKREDIT/BANK:10918001-00000091-29720008 Lugosiné Gera Marianna JuditIme ezt nyertem a pénzemért virtuálisan::Vatera: Ön nyert!(1869762551)

Büttel Tivadar, 2014. március 08. - szombat 16:45

tudni akarom hogy amárcus 4-én /kedden/ kapott vateraszámla, melyik tranzakcióval kapcsolatos.

Büttel Tivadar, 2014. március 08. - szombat 16:41

tudni akarom hogy amárcus 4-én /kedden/ kapot vatreszámla, melyik tranzakcióval kapcsolatos.

PéeR, 2014. január 22. - szerda 13:22

Ha valakinek gondja van a vaterával, meg azzal, hogy jutalékot kér el, vajon miért használja, és miért nem használja az ingyenes oldalakat? :) Másrészről pedig az értékelések, jutalékok: " A tranzakció nem jött létre vagy nem a megállapított összegben jött létre. Mi történik a jutalékkal? Abban az esetben, ha a tranzakció nem jött létre és az eladó a tranzakciót követő 21 napon belül az értékelés leadásánál a sikerességre vonatkozóan nemleges választ adott, úgy a jutalék jóváírásra kerül egyenlegén (tehát nem kell azt megfizetni). Amennyiben az adásvételről sikeres visszajelzést készített a felhasználó, a számlázást már nincs lehetőségünk módosítani. A visszajelzéseket minden esetben körültekintően kell elkészíteni ugyanis a jutalékszámlákat a sikeresnek visszajelzett tranzakciók után készítjük. A visszajelzés elkészítése éppen az ilyen félreértések elkerülése miatt többlépcsős folyamat, amelyet a felhasználó maga végez el. A számlát abban az esetben sem tudjuk módosítani, ha a felek a licit végén megállapított ártól eltérő összegben állapodtak meg. Tekintettel arra, hogy a jutalék a leütési ár alapján kerül kiszámításra, így ha a felek a leütési ártól eltérő összegben állapodtak meg, azt a későbbiekben módosítani nem lehet. Fontos információ: - Az eladónak a tranzakciót követő 21 napon belüli visszajelzése hiányában a Vatera a tranzakciót sikeresként jelöli meg, a vevő visszajelzésétől függetlenül. Ezt a tranzakciót, mint sikeres adásvételt a Vatera kiszámlázza, amelyről értesítőt is küld. (Bővebben ld.: ÁFF 2. fejezet) - Ha a tranzakció nem jött létre, de összességében elégedett partnerével, akkor lehetősége van arra, hogy pozitív (eladóként semleges) értékelést adjon partnerének. Ilyenkor a „Tranzakció létrejött-e?” kérdésre a „Nem” választ kell bejelölni, így értékesítési jutalékot nem kell fizetni."

stalker, 2014. január 15. - szerda 08:04

volt már gondom a vaterával, nem is kevés. de a 3000 e. forint után, csak (?) 180ft. a jutalék és többször is felszólítanak a megfizetésre.

Zuban, 2013. december 04. - szerda 16:58

Az Ebay ilyen maffiaországba nem jön. Ahol a politika sem különb, ott milyen lehet más. A nyugatiaknak semmi kedvük ilyenekkel szevedni. Azok kultúráltabb környezethez szoktak. Igen, a vatera egy disznó banda. Az új felületen már a leütés pillanatában kiszámlázzák a jutalékukat. Ha mégis valami kamu a vevöd, szaladhatsz a pénzed után. Na itt fogják magukat összeszarni. Mert aki egyszer nem kapja vissza a jogos pénzét, az többet oda be nem lép. Erre pedig nagy a lehetöség, mert a vatera ( mint az ország is ) tele va hulladékokkal, akik csak arra képesek, hogy baszogassák az embereket. Nincsen normális portál, de nem is lesz addig, amig ez a mentalitás uralkodik az országban. Gondolom ezt nem kell nagyon részletezni. Itt is van egy fórum, tiszta vatera mentes és vatera benz és a bandája mentes: http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=Vateraforum

Karl, 2013. november 30. - szombat 16:50

A Vatera egy Magyarorszagon sajnos monopolhelyzeben levö maffiaszindikatus! Igaz, hogy vannak meg mas kisebb aukcios cegek, de aki valamelyest is veszelyes lehet rajuk nezve, azt megveszik, magyarul lenyelik. Pofatlanul magas az illetek es a feltöltesi valamint egyeb dijak, nemet es mas europai aukcios oldalakon arulok 8 eve, van összehasonlitasi alapom... Ott sok helyen NINCS SEMMIFELE feltöltesi, minimalar meg ujrainditasi dij es az eladasi illetek 50%-kal kevesebb!!! A legujabban bevezetett 21 nap utani automatikus illetekfizetesi kötelezettseg, mintutan az ö megallapitasuk szerint a tranzakcio automatikusan letrejött, egyenesen skandalum! Ilyan alapon az adohatosag minden kereskedöt adofizetesre kötelezhetne egy termek vasarlasa utan 21 nappal, mondvan mar biztosan eladta! Azonkivül a következö törtent: A csaladunk Nemetorszagban lakik, több csaladtagnap van regisztracioja. Mivel csak 1 laptopot hasznalunk es 1 magyar szamlank van, erröl törtent mindenfele tranzakcio es fizetes. Azzal az indoklassal zartak ki mindannyiunkat, hogy szemelyenkent csak 1 regisztacio lehet, a többszörös nem megengedett, ez nekik pedig dokumentalva van! Hat persze, csakhogy a regisztralaskor megadott es VALOS nevek, cimek, külföldi bankszamlaszamok es telefonszamok mind különbözöek! Ez öket egyaltalan nem erdekli, inkabb lemondanak az eladasi illetekröl... RABLOBANDA! Sajnos tul kicsit ahhoz, hogy egy nagyobb nyugati ceg (pl. Ebay) megvegye öket, akkot ezeknek a gengsztermodszereknek örökre vege lenne...

Zubán, 2013. november 04. - hétfő 11:32

http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=Vateraforum Egy szabad fórum

Nia, 2013. szeptember 27. - péntek 21:36

Én sokat bizniszeltem a vaterán, de nem volt gondom velük egyszer sem. Egyébként én ilyen esetben azonnal küldeném nekik emailben az utalásról a bizonylatot, és el is kezdenék fenyegetőzni a bírósággal, stb-vel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

Fókuszban a fogyasztóvédelem és a reklámjog - Mikor büntet a GVH?
DM-kampányok és a reklámtörvény
Jelentkezzen konferenciánkra!

Kommentek

Tringer Ferencné, 2014. október 23.

Ez a derékalj nem való semmire. Nem szabad ilyen házalóktól és bemutatós cégektől vásárol...

Hazudott a gyógyhatásról az Aranyasszony Kft.

Matus László, 2014. október 21.

Ja, a jogszabály? Ha az mond is valamit azt úgy sem fogja senki betartatni. Próbáljanak meg ink...

Birtokháborítás hanggal és szaggal

Farkas néni, 2014. október 21.

Köszönöm válaszát, de ha megfulladunk, akkor nem fogunk semmit "megemlíteni"! én arra lettem ...

Birtokháborítás hanggal és szaggal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Lássunk világot!
Taxidermia Taxidermia Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés