Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így húzza le a Vatera a gyanútlan ügyfelet

András, 2010. május 19. - szerda 14:21
Címkék: hirdetés, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

úgy gondolom, hogy a messzemenőkig inkorrekt a Vatera.hu Kft. hozzáállása, és csak az ügyfél lehúzásáról szól, hiszen nekem esélyem sem volt arra, hogy "megússzam" a háromezer forintos könyveladás után felszámolt plusz 3.753 forintos díjat.A Vatera.hu-val kapcsolatban tapasztaltakat szeretném megosztani önökkel és az olvasókkal: 2010. január 8-án a Vatera.hu portálon eladtam egy könyvet cca. háromezer forint értékben. Az eladást követően hosszú ideig figyeltem, hogy mikor jelenik már meg az, hogy mennyi jutalékot kell befizetnem, hogy fizetési kötelezettségemnek rendes ügyfélként eleget tehessek.

Mivel közel egy hónap alatt sem sikerült megtudnom, hogy mennyit és hova kell befizetnem, közben az én figyelmem is ellankadt, legközelebb április 26-án belépve tűnt fel, hogy van egy 314 forintos elmaradásom, melyet még AZNAP gondolkodás nélkül a Vatera.hu részére megfizettem. A 314 forintos tartozás végre valahára történő kiszámlázásáról azt megelőzően nem értesültem, mert arról a Vatera.hu semmilyen úton nem értesített, pedig a pontos postai címem, a telefonszámom, és az email címem is megadtam a regisztrációkor. Ezt követően 2010.05.10-én fizetési felszólítás érkezett a Creditforte Kft-től, melyben 3.753 forintot követelnek tőlem kamat és adminisztrációs költség címén a Vatera.hu megbízásából.

Először azt gondoltam, nyilván tévedés történt, azonban többszöri megkeresésemre is a Vatera.hu úgy tájékoztatott, hogy ők mindent jól csináltak, és már átadták követeléskezelésre az ügyet és azt a 3.753 forintot ki kell fizetnem, ha tetszik ha nem. (Egyébként a Vatera.hu Kft. valamiféle titkos társaságként üzemel, mert se egy email cím se egy telefonszám nincs ahol kapcsoltba lehetne velük lépni, abba is majd beleőszültem, mire rájöttem, hogy van a lap legalján hatos betűmérettel egy kapcsolatfelvétel gomb. Ahol jó pár kattintás után egy űrlapon fel tudom venni velük a kapcsolatot. )

Fentiek alapján én úgy gondolom, hogy a messzemenőkig inkorrekt, és rosszindulatú a Vatera.hu Kft. által tanúsított hozzáállás, és csak az ügyfél lehúzásáról szól, hiszen nekem esélyem sem volt arra, hogy "megússzam" a háromezer forintos könyveladás után felszámolt plusz 3.753 forintos díjat, mivel a Vatera.hu Kft. sem a számlát nem küldte el számomra, se nem hívta fel a figyelmemet arra, hogy több mint egy hónap múltán végre valahára kiállította a számlát a 314 forintról, amit most már kifizethetek. Mindezt annak ellenére, hogy a postai címem, a telefonszámom, és az email címem is megadtam a regisztrációkor.

Jelenleg a Vatera.hu megbízásából egy vadidegen cég zaklat, és követel rajtam további 3.753 forintot úgy, hogy a 314 forintos tényleges tartozást már 2010. április 26-án megfizettem közel egy hónappal ezelőtt, azon a napon amikor tudomást szereztem arról. Remélem, hogy a fenti eset másoknak is tanulságul szolgál, mert én ha előre tudom, hogy a Vatera.hu majd ilyen alattomos módon próbál meg egy háromezer forintos könyv eladása után közel négyezer forinttal megsarcolni, soha nem regisztrálom magam egy ilyen oldalon, mert nem vagyok önmagam ellensége.
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Barba papa, 2016. szeptember 23. - péntek 00:05

Egyébként a Vatera.hu Kft. valamiféle titkos társaságként üzemel, mert se egy email cím se egy telefonszám nincs ahol kapcsoltba lehetne velük lépni akkor minek üzletelsz ilyenekkel?

Belu, 2016. szeptember 03. - szombat 08:18

Be kéne záratni ezt a vaterát. És a tulajdonosát is. Én olcsóbb termékeket szeretem volna eladni. Ott kezdődik a dolog, hogy már a termék feltöltésért fizetni kell 9 forintot. És ha az ember automatikus újra indításra állítja a licitet akkor minden újraindításnál be kell ezt fizetni. Ezt "elfelejtik" közölni a termék indításnál. De le van írva nagyon apró betűkkel a vatera KB 50 oldalas szabályzatába. Ember nem bogarásza ki ezt egy 50 oldalas leírásból. Én feltöltöttem KB 60 terméket, abból el is adtam sikeresen 5-öt KB 100 ezer forintét. És jött egy 2700 forintos számla a vaterától, hogy a 60 terméket újraindítottam 4 héten keresztül, és ennek a termék feltöltési díja 2700 forint. Szóval elad az ember 1000 forintért vaterán , de 2700-at fizessen a vaterának érte. MI EZ HA NEM CSALÁS!!!!

Belu, 2016. szeptember 03. - szombat 08:17

Be kéne záratni ezt a vaterát. És a tulajdonosát is. Én olcsóbb termékeket szeretem volna eladni. Ott kezdődik a dolog, hogy már a termék feltöltésért fizetni kell 9 forintot. És ha az ember automatikus újra indításra állítja a licitet akkor minden újraindításnál be kell ezt fizetni. Ezt "elfelejtik" közölni a termék indításnál. De le van írva nagyon apró betűkkel a vatera KB 50 oldalas szabályzatába. Ember nem bogarásza ki ezt egy 50 oldalas leírásból. Én feltöltöttem KB 60 terméket, abból el is adtam sikeresen 5-öt KB 100 ezer forintét. És jött egy 2700 forintos számla a vaterától, hogy a 60 terméket újraindítottam 4 héten keresztül, és ennek a termék feltöltési díja 2700 forint. Szóval elad az ember 1000 forintért vaterán , de 2700-at fizessen a vaterának érte. MI EZ HA NEM CSALÁS!!!!

Kicsi Ferei, 2015. március 25. - szerda 10:56

Napok óta zaklat egy köcsög behajtó cég ennek a fos Vaterának a megbízásából, hogy fizessek be nekik 6400 ft-ot. Ugyanis kemény 1001 ft-ot késve fizettem be nekik. A tartozásomat még a zaklatások előtt rendeztem, a számlaegyenlegem 0 ft- tartozást mutat. Fiókomat használhatom, azonban ez a láncosbotos uzsorás behajtó cég azóta is üldöz, bírósággal, végrehajtóval fenyeget. Elküldtem őket a k. anyjukba. Ezenkívül mire számítsak? Hogyan lehet tőlük megszabadulni. Még egyszer mondom, a Vaterán nincs felfüggesztett fiókom, az egyenlegem 0 ft tartozást mutat.

Bandi, 2014. november 03. - hétfő 00:39

Csak röviden akit érdekel: 1. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy azzal, hogy a vaterának/teszvesznek (ergo Allegroup.hu / Allegro Group.hu csak hogy adót se kelljen itt nálunk fizetni de erről már biztos hallottatok) pénzt ad magyar vállalkozókat támogat nagyon nagyot téved. Már az itteni teljes apparátusukat is átköltöztették Lengyelországba, tehát az eddigi néhány magyar alkalmazottukat is elküldték 90%-ban, csak hogy még ennyi se maradjon a "rohadt magyaroknál". 2. Ami a cikkben is szerepel az teljesen igaz, semmi túlzás nincs benne, csak annyival egészíteném ki, hogy ha nem adtad volna el a könyvet akkor is kiszámlázzák. (ha nem írsz anélkül értékelést, hogy tudnád, hogy egyáltalán létre fog-e jönni az adásvétel vagy sem, mert egy nem jelentkező vevő nyilván nem fog 21napon belül értékelni, neked meg eszedbe sem jut, hogy felszámítanak jutalékot mikor el sem adtad az adott terméket!!!) 3. A Creditforte is az allegroup tulajdonában van! Nem tudom, hogy közvetve, vagy közvetlenül de nekik folyik be az a pénz is!!! 4. Gondolom nem kell magyarázni senkinek, hogy ez is csak egy óriási lehúzása a magyar állampolgároknak. A vatera/teszvesz (Allegroup.hu / Allegro Group.hu a névváltoztatás nyilván csak az adó elkerülését szolgálja) Tehát az Allegro (mindegy hogy hívjuk) az allegro.pl tulajdonában van, ami pedig a Naspers Dél-afrikai cég tulajdonában van, tehát a magyarok pénze jelen esetben ide vándorol. FORRÁSOK: http://itcafe.hu/hir/vatera_allegroup_lengyelorszag.html http://www.hwsw.hu/hirek/42161/vatera-teszvesz-online-aukcio-web-ekereskedelem-csalas.html

esztoka777, 2014. március 19. - szerda 18:24

T.Vatera üzemeltető!SOS segitséget kérek!Miért engedik,hogy az eladó letiltsa a termék nyertest,miután átutalta a telefon árát a 8350ft.ot?Melyet banki igazolással tudok bizonyítani!Nem reagál a az-emailemre,sms.re sőt már a telefont is elutsítja!Mi a teendő,hogy ne csapja be az embereket?Gondolom a Aterának sem mind 1 milyen híre van!!Ja és miért nem engedi a rendszer,hogy értékeltem az eladó átverését?Ha holnap nem küldi a kifizetett terméket közzé teszem itt a világhálón az összes adatát!Imarianne47 Bács-Kiskun megye/Kecskemét UNIKREDIT/BANK:10918001-00000091-29720008 Lugosiné Gera Marianna JuditIme ezt nyertem a pénzemért virtuálisan::Vatera: Ön nyert!(1869762551)

Büttel Tivadar, 2014. március 08. - szombat 16:45

tudni akarom hogy amárcus 4-én /kedden/ kapott vateraszámla, melyik tranzakcióval kapcsolatos.

Büttel Tivadar, 2014. március 08. - szombat 16:41

tudni akarom hogy amárcus 4-én /kedden/ kapot vatreszámla, melyik tranzakcióval kapcsolatos.

PéeR, 2014. január 22. - szerda 13:22

Ha valakinek gondja van a vaterával, meg azzal, hogy jutalékot kér el, vajon miért használja, és miért nem használja az ingyenes oldalakat? :) Másrészről pedig az értékelések, jutalékok: " A tranzakció nem jött létre vagy nem a megállapított összegben jött létre. Mi történik a jutalékkal? Abban az esetben, ha a tranzakció nem jött létre és az eladó a tranzakciót követő 21 napon belül az értékelés leadásánál a sikerességre vonatkozóan nemleges választ adott, úgy a jutalék jóváírásra kerül egyenlegén (tehát nem kell azt megfizetni). Amennyiben az adásvételről sikeres visszajelzést készített a felhasználó, a számlázást már nincs lehetőségünk módosítani. A visszajelzéseket minden esetben körültekintően kell elkészíteni ugyanis a jutalékszámlákat a sikeresnek visszajelzett tranzakciók után készítjük. A visszajelzés elkészítése éppen az ilyen félreértések elkerülése miatt többlépcsős folyamat, amelyet a felhasználó maga végez el. A számlát abban az esetben sem tudjuk módosítani, ha a felek a licit végén megállapított ártól eltérő összegben állapodtak meg. Tekintettel arra, hogy a jutalék a leütési ár alapján kerül kiszámításra, így ha a felek a leütési ártól eltérő összegben állapodtak meg, azt a későbbiekben módosítani nem lehet. Fontos információ: - Az eladónak a tranzakciót követő 21 napon belüli visszajelzése hiányában a Vatera a tranzakciót sikeresként jelöli meg, a vevő visszajelzésétől függetlenül. Ezt a tranzakciót, mint sikeres adásvételt a Vatera kiszámlázza, amelyről értesítőt is küld. (Bővebben ld.: ÁFF 2. fejezet) - Ha a tranzakció nem jött létre, de összességében elégedett partnerével, akkor lehetősége van arra, hogy pozitív (eladóként semleges) értékelést adjon partnerének. Ilyenkor a „Tranzakció létrejött-e?” kérdésre a „Nem” választ kell bejelölni, így értékesítési jutalékot nem kell fizetni."


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

Kommentek

richard., 2016. október 25.

Hitel ajánlat.

Jó napot,
Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hi...

Telefonok a szervizben

richard., 2016. október 25.

Szüksége van egy hitel? Ön bármilyen pénzügyi válság, vagy szeretné alapok elindítja a saj...

Telefonok a szervizben

Ratman, 2016. október 25.

Oh, danielfred még mindig aktív? Régi jó barátom, asszem ideje ráírnom... :P...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés