Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztói csoportoktól óv a GVH

Munkatársunktól, 2010. május 19. - szerda 13:31
Címkék: fogyasztóvédelem, gvh, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A versenyhivatalhoz az utóbbi időben több panasz érkezett, melyek szerint hitelközvetítők mint hitellehetőséget ajánlották ügyfeleiknek a fogyasztói csoportban való részvételt. A hivatal óvatosságra int.A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közleményében hangsúlyozza: a panaszokat még vizsgálják, ám addig is azt javasolják a fogyasztóknak, hogy részletesen tájékozódjanak a konstrukciókról amennyiben a hitelközvetítő a Euro Correct Consulting Kft., a Group Saving Kft., a Swiss Invest 2009 Hungary Pénzügyi Szolgáltató Kft., a Euromobilien Hungary Pénzügyi Szolgáltató Kft., az Exit Finance Constitution Kft., valamint a Hungarian Economy Partners Kft. igénybe vételét javasolja.

A versenyhivatal - a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével (PSZÁF) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) együtt - már korábban figyelmeztetett arra, hogy a fogyasztói csoportok tagjai nem jutnak készpénzhez, ráadásul befizetett pénzeik esetleges eltűnése esetén egyetlen hatóság vagy a bíróságok sem tudják kártalanítani a tagokat.


Összeadják amijük van, a győztes visz mindent

A fogyasztói csoport tagjai gyakorlatilag egymásnak adnak kölcsön: mindenki befizet, majd az összegyűlt megtakarításból megvásárolják a szerencsés tag által kiszemelt terméket, például autót vagy lakást. Azt, hogy ki kapja meg az általa megszerezni kívánt dolgot, előtörlesztés vállalással és sorsolással döntik el, így az is előfordulhat, hogy valaki hosszú évekig csak befizet, mégsem jut lakáshoz vagy autóhoz.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza