Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Számon kéri a netes árverezőket az APEH

Munkatársunktól, 2010. május 18. - kedd 10:41
Címkék: adó, internet, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tömegesen küld levelet az APEH az interneten árverezőknek. Adót kell fizetniük.Az adóhatóság tömegesen keresi fel azokat, akik a különféle internetes árverezőoldalak valamelyikén adták el használt tárgyaikat - írja keddi számában a Magyar Nemzet. Ha valaki az interneten árulja holmijait, annak adót kell fizetnie - mondta a lap kérdésére Angyal József.


Nem mindenki szereti ennyire

Az adószakértő szerint a tárgyak eladása ingóértékesítésnek minősül, így a vételár huszonöt százaléka után közterhet kell leróni. A szakértő megjegyezte azt is, hogy ha valaki egy év alatt egymillió forint bevételre tesz szert, akkor ezután 62.500 forint adót lenne köteles megfizetni, de ebből levonható ötvenezer forint adókedvezmény.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Tooom, 2010. május 19. - szerda 11:06

Úgy látszik, ebben a Magyarországnak nevezett PÖCEGÖDÖRBEN mindent meg lehet etetni az emberekkel. Ott szívatnak, ahol tudnak, ahol akarnak. Ez alól EGYIK PÁRT SEM KIVÉTEL, mint a mellékelt ábra mutatja. Holnap majd azt találják ki, hogy egy évvel ezelőtt, tulajdonképpen 400 Ft. kellett volna, hogy legyen a benzin, és felkeresnek mindenkit, aki azóta tankolt, és behajtják rajta UTÓLAG a különbözetet! Apropó! Miért csak a netes aukciós eladókat keresik fel???? Van még kismillió apróhirdetési újság. Kezdjék el azokat is átmazsolázni! Az egésszel csak az a baj, hogy simán TŰRJÜK.

Krisz, 2010. május 19. - szerda 08:17

Tehát a vételár 25%-a után valamekkora adót be kell fizetni? Ez milyen zöldség már megint? És hogyan keresik fel tömegesen az embereket? Nyílt levélben felszólítják a login-neveket? Methogy az adatokat csak pl a vatera kzelheti, és azt nem adhatja át senkinek. És mivel igazolja az apeh, hogy az embernek bevétele keletkezett? Ez az egész eléggé kacsa-szagú.

nemszakértő, 2010. május 18. - kedd 11:51

Mintha az adó alapja mégsem a vételár, hanem a jövedelem lenne. (Bevétel- megszerzésre fordított összeg)Ez azért némi különbség.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza