Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem minden viharkárt fizetnek ki a biztosítók

Munkatársunktól, 2010. május 18. - kedd 13:31
Címkék: biztosítás, díj, ügyintézés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Évről, évre nő azoknak a káreseményeknek a száma, amelyeket nem fizetnek ki a biztosítók az ügyfeleknek, de tavaly még így is több mint 31 milliárd forintot kaptak elemi kár címén azok, akik megfelelő szerződést kötöttek a lakásukra.Több ezerre tehető azoknak a száma, akiket a tavalyi viharok után nem fizettek ki a biztosítók, noha volt biztosításuk. Ennek elsősorban az az oka, hogy a szerződést kötők nem járnak el körültekintően akkor, amikor aláírják a megállapodást - közölte Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz értékesítési és marketing igazgatója.

Például a házak tetejét megrongáló viharok esetén igényelt kártérítésnél a szerződésekben gyakran az szerepel, hogy csak akkor fizet a biztosító, ha az egész tető megsemmisül, ám a kisebb sérülésekre nem terjed ki a biztosítás - hívja fel az érintettek figyelmét az alkuszcég. Például a házak tetejét megrongáló viharok esetén igényelt kártérítésnél a szereződésekben gyakran az szerepel, hogy csak akkor fizet a biztosító, ha az egész tetető megsemmisül, ám a kisebb sérülésekre nem terjed ki a biztosítás. Így akár az is előfordulhat, hogy a tető ötven százaléka is megsemmisül, mégsem fizet a szolgáltató - hívja fel az érintettek figyelmét az alkuszcég.

mti
Figyeljünk oda, mire kötünk szerződést!

Sokan nem tudják azt sem, hogy viharkár címén többnyire csak a kilencven kilométeresnél nagyobb szélben megrongálódott tetőkre fizet a biztosító. Ezért hoppon maradnak azok is, akik hagyják, hogy a szerkezet leamortizálódjon, arra számítva, hogy majd megbontja egy kisebb vihar, s a biztosítási díjból helyrehozzák.

Németh Péter úgy véli, hogy a megváltozott klimatikus viszonyok miatt érdemes minden lakástulajdonosnak egy biztosítási szakemberrel közösen átnézni a már meglévő szerződést. Erre már csak azért is szükség lehet, mert az utóbbi néhány évben, az esők következtében több mint háromszorosára nőtt a felhőszakadáskárokkal, s ötven százalékkal emelkedett a beázásokkal kapcsolatos lakásbiztosítási kifizetések száma. A felhőszakadásokból eredő kár után a vihar és a villámcsapások okozta rongálódás vált a leggyakoribbá, ám ezekre egy rosszul megkötött biztosítás csak részlegesen terjed ki - emlékeztetett a szakember.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza