Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Árvíz - gondok az áramszolgáltatásban

Munkatársunktól, 2010. május 18. - kedd 17:01
Címkék: áram, szolgáltató, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Már nem a viharkárok, hanem az árvíz okoz problémát az áramszolgáltatás visszaállításában; vannak helyek, ahol a katasztrófavédelem munkatársai kérték, hogy kapcsolják ki a szolgáltatást, mivel az veszélyeztette volna a munkálatokat.Ahol lehet, ott kedd estére helyreáll a szolgáltatás. Kedd reggel még nagyjából kétezer fogyasztónál nem volt áram, ez a szám délutánra néhány százra csökkent - közölte Kutas István, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.

Vasárnapra virradóra a Dunántúlon több mint százezer fogyasztónál nem volt áram. Az érintett területeken a kitört fák, kidőlt oszlopok, elázott transzformátorok, a felázott talaj és az erős szél jelentették a legnagyobb problémát. Az áramszolgáltató a dél-dunántúli régióban hétfő kora estig a vihar miatt keletkezett meghibásodások négyötödét kijavította.


Somogyban kedd estére helyreáll az áramszolgáltatás

A vihar okozta áramkimaradás a Somogy és Zala megye egy részét is magában foglaló kaposvári térségben mintegy hatezer fogyasztót érintett - közölte Varga Ivett, az E.ON térségi szóvivője. A legnagyobb a kár egy balatonőszödi és a vele egybeépült balatonszemesi utcában történt, ahol mintegy negyven fa esett rá a vezetékre. Ott vasárnap reggel óta százhatvan fogyasztó van áram nélkül - mondta a szóvivő. Előbb negyven hársfát kellett kivágni, majd kiépíteni egy kilométer hosszan egy új kisfeszültségű hálózatot. A helyreállításon huszonöt szakember dolgozik folyamatosan, és ígéretük szerint tizennyolc óra után már lesz áram az utcában.

mti
Balatonőszödi viharkárok

Somogyban még három településen dolgoznak a kárelhárításon az E.ON szakemberei. Kaposváron egy fogyasztónál nincs még áram, Kisberényből és Ságvárról pedig kedd délelőtt jelezték, hogy fa dőlt a vezetékekre, emiatt szünetel az áramszolgáltatás. Estére ezeken a településeken is végeznek a helyreállítással - közölte az E.ON térségi szóvivője.

Tízévente vannak ekkora viharok a Balatonnál

Tízévenként fordul elő olyan viharos és csapadékos időjárás a Balatonnál, amilyen az elmúlt két napban volt - mondta a Siófoki Obszervatórium meteorológusa. Horváth Ákos közölte: a szél sebessége többször meghaladta az óránkénti százhúsz kilométert. A Balatontól délre, a Koppány és a Kapos folyók vízgyűjtőjén az elmúlt 72 órában jelentős, ötven milliméternyi csapadék hullott, és a térségben jóval átlag alattinak mondható a hőmérséklet is. Legutoljára hasonló hatású és hosszúságú vihar 1999. június 22-én volt a Balatonnál. A jelenlegi időjárás nem nevezhető szokványos nyári zivatarnak. Ez egy ciklon, amely a Földközi tenger felől érkező meleg és az észak felől érkező hideg levegő találkozásából alakult ki Olaszország felett, majd besodródott a Kárpát-medencébe, ahol elakadt. A ciklon ezért várhatóan nem megy tovább, hanem lassan oszlik fel, így még napokig fennmaradhat a szeles időjárás - mondta a szakember.


Forrás: MTI
  
 
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza