Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Árvíz - gondok az áramszolgáltatásban

Munkatársunktól, 2010. május 18. - kedd 17:01
Címkék: áram, szolgáltató, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Már nem a viharkárok, hanem az árvíz okoz problémát az áramszolgáltatás visszaállításában; vannak helyek, ahol a katasztrófavédelem munkatársai kérték, hogy kapcsolják ki a szolgáltatást, mivel az veszélyeztette volna a munkálatokat.Ahol lehet, ott kedd estére helyreáll a szolgáltatás. Kedd reggel még nagyjából kétezer fogyasztónál nem volt áram, ez a szám délutánra néhány százra csökkent - közölte Kutas István, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.

Vasárnapra virradóra a Dunántúlon több mint százezer fogyasztónál nem volt áram. Az érintett területeken a kitört fák, kidőlt oszlopok, elázott transzformátorok, a felázott talaj és az erős szél jelentették a legnagyobb problémát. Az áramszolgáltató a dél-dunántúli régióban hétfő kora estig a vihar miatt keletkezett meghibásodások négyötödét kijavította.


Somogyban kedd estére helyreáll az áramszolgáltatás

A vihar okozta áramkimaradás a Somogy és Zala megye egy részét is magában foglaló kaposvári térségben mintegy hatezer fogyasztót érintett - közölte Varga Ivett, az E.ON térségi szóvivője. A legnagyobb a kár egy balatonőszödi és a vele egybeépült balatonszemesi utcában történt, ahol mintegy negyven fa esett rá a vezetékre. Ott vasárnap reggel óta százhatvan fogyasztó van áram nélkül - mondta a szóvivő. Előbb negyven hársfát kellett kivágni, majd kiépíteni egy kilométer hosszan egy új kisfeszültségű hálózatot. A helyreállításon huszonöt szakember dolgozik folyamatosan, és ígéretük szerint tizennyolc óra után már lesz áram az utcában.

mti
Balatonőszödi viharkárok

Somogyban még három településen dolgoznak a kárelhárításon az E.ON szakemberei. Kaposváron egy fogyasztónál nincs még áram, Kisberényből és Ságvárról pedig kedd délelőtt jelezték, hogy fa dőlt a vezetékekre, emiatt szünetel az áramszolgáltatás. Estére ezeken a településeken is végeznek a helyreállítással - közölte az E.ON térségi szóvivője.

Tízévente vannak ekkora viharok a Balatonnál

Tízévenként fordul elő olyan viharos és csapadékos időjárás a Balatonnál, amilyen az elmúlt két napban volt - mondta a Siófoki Obszervatórium meteorológusa. Horváth Ákos közölte: a szél sebessége többször meghaladta az óránkénti százhúsz kilométert. A Balatontól délre, a Koppány és a Kapos folyók vízgyűjtőjén az elmúlt 72 órában jelentős, ötven milliméternyi csapadék hullott, és a térségben jóval átlag alattinak mondható a hőmérséklet is. Legutoljára hasonló hatású és hosszúságú vihar 1999. június 22-én volt a Balatonnál. A jelenlegi időjárás nem nevezhető szokványos nyári zivatarnak. Ez egy ciklon, amely a Földközi tenger felől érkező meleg és az észak felől érkező hideg levegő találkozásából alakult ki Olaszország felett, majd besodródott a Kárpát-medencébe, ahol elakadt. A ciklon ezért várhatóan nem megy tovább, hanem lassan oszlik fel, így még napokig fennmaradhat a szeles időjárás - mondta a szakember.


Forrás: MTI
  
 
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza