Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vulkánkitörés - újabb járattörlések Ferihegyen

Munkatársunktól, 2010. május 17. - hétfő 16:51
Címkék: utazás, eljárás, késés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hétfő délelőtti után további járatokat kellett törölni Ferihegyen és több, Nyugat-Európa felől érkező, illetve oda induló járat késik.A vulkáni hamu miatt egyre több európai ország zárja le légterét részlegesen, így egyre több repülőtér nem fogad járatokat - közölte Szilágyi Károly, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. szóvivője. Hétfő délután törölni kellett az érkező járatok közül a Wizz Air londoni, a Malév dublini és amszterdami, a Malév és a British Airways közös londoni, valamint a Rynair East Midland-i járatát. Késik a Malév Amszterdamból és a Jet2com Manchesterből érkező járata. Az induló járatokból törölte a Ryanair East Midland-i járatát, késik a Malév amszterdami, a Lufthansa frankfurti, az easyJet londoni és a Jet2com manchesteri járata.

Délelőtt már nem indult el a Wizz Air londoni, a Malév amszterdami, valamint a Malév és a British Airways közös londoni járata. A Budapest Airport szóvivőjének közlése szerint további késések lehetségesek hétfőn.

mti
Törölve, törölve, törölve

Ezer légi járat nem közlekedik hétfőn az európai légtérben az újabb vulkáni hamufelhő miatt, de a többi 28 ezer repülést a korlátozások nem érintik - jelezte déltájban a brüsszeli székhelyű légtérellenőrzési szervezet, az Eurocontrol. Az előírtnál magasabb hamukoncentráció miatti repülési tilalom elsősorban Hollandiát és Nagy-Britannia délkeleti részét sújtja - derül ki a közleményből, amely szerint a hamufelhő a nap folyamán várhatóan eloszlik.

Hollandiában több nagy repülőtér zárva volt hétfő délelőtt az Izlandról indult újabb vulkáni hamufelhő miatt, és egy ideig két londoni repülőtér is zárva tartott. Belgium északnyugati részén, az Északi-tenger térségében ugyancsak ideiglenes repülési tilalmat rendeltek el. Már vasárnap is törölni kellett négyszáz európai járatot a hamufelhő miatt.

Nem csillapodik az izlandi vulkán aktivitása a közeljövőben

Nem fog megnyugodni a közeljövőben az Eyjafjöll izlandi vulkán, amely hétfőn újabb zavarokat okozott az európai légiközlekedésben - közölték izlandi geológusok. A több mint egy hónapja aktív tűzhányó eddig is hatalmas mennyiségű hamut lövellt a levegőbe. Az Eyjafjöll "kitörése óta mintegy 250 millió köbméter tefrát (szilárd törmelékanyagot) bocsátott a légkörbe" - mondta Magnus Tumi Gudmundsson izlandi geofizikus. A vulkán, amely április 14-én tört ki először, háromszor lövellt nagyobb mennyiségű hamut a levegőbe: működésének első négy napján, május 5-én és 6-án, valamint múlt pénteken. Björn Oddsson izlandi vulkanológus vasárnap elmondta, hogy fokozódott az Eyjafjöll aktivitása, és a hamufelhő elérte a nyolcezer méteres magasságot, azaz kétezer méterrel magasabbra került annál, ahol az előző napokban elhelyezkedett. Gudmundsson szerint nem lehet megmondani, mikor fejeződik be a vulkán tevékenysége. A szeizmikus aktivitás észlelhető a tűzhányót takaró Eyjafjallajökull gleccser alatt, ami azt jelenti, hogy a magma továbbra is felfele áramlik. "Nagy kitörésről van szó, a legnagyobbra a Katla 1918-as kitörése óta." Hétfőn az Egyesült Királyság, Hollandia és Belgium légterét is elérte az Izland felől érkező hamufelhő, aminek következtében mintegy ezer járatot töröltek. Izlandon hétfőn reggel az országon belül közlekedő repülők menetrendje felborult, a nemzetközi járatok esetében pedig késést jeleztek a légügyi hatóságok. "A belföldi járatokat fogadó reykjavíki repülőtér bezárt, de az akureyri és az egilsstadiri még működik" - mondta Hjoerdis Gundmundsdóttir, az Isavia izlandi légiforgalmi hatóság szóvivője. "A keflaviki nemzetközi repülőtér jelenleg működik, de várható, hogy később a nap folyamán bezár majd, mivel a hamufelhő észak felé mozog" - pontosított Gundmundsdóttir.


Utasjogok a vulkáni hamuban

A repülők mozgását itt követheti nyomon!

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. augusztus 21. - szombat 13:56

ad a pofánkra a természet az utóbbi időben!!!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza