Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vulkánkitörés - budapesti járattörlések

Munkatársunktól, 2010. május 17. - hétfő 09:55
Címkék: utazás, eljárás, késés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Részlegesen megnyitották hétfőn reggel a két legforgalmasabb brit repülőteret, az izlandi vulkánkitörés újabb hamufelhője miatt éjszakára lezárt Heathrow-t és Gatwicket, ám a forgalmat továbbra is korlátozzák, és budapesti járatokat is töröltek.A brit országos légi irányítási szolgálat (NATS) hétfőn reggel közölte, hogy helyi idő szerint reggel hét órától - közép-európai idő szerint nyolc órától - megnyílt a hajnali egy óra óta lezárt légtér a két nagy repülőtér környékén. A a hamufelhő továbbra sincs messze a térségtől, ezért főleg az érkező forgalmat kell korlátozni. Gatwickről helyi idő szerint tizenhárom óráig csak indulhatnak repülőgépek, érkező járatok nem szállhatnak le. Ez érinti a Malév délelőtti budapesti járatát, amelyet a repülőtér információs szolgálatának hétfő reggeli kiírása szerint töröltek. Erre a repülőtérre az easyJet és a Malév egy-egy további járata közlekedik Ferihegyről; ezeket a Gatwick járatinformációja hétfő reggel jelölte érkezésre. Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője azt mondta, hogy a délelőtti amszterdami járat várhatóan késve, de elindul, a többi járatról később döntenek. A rendkívüli időjárás nem zavarja a Ferihegyi repülőtér forgalmát - tájékoztatott Szilágyi Károly, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. szóvivője. A repülőgépek tömege és menettulajdonságai olyanok, hogy az erős szél nem veszélyezteti sem a fel-, sem a leszállást - magyarázta a szóvivő

mti
Utasok várakoznak a repülőtér várócsarnokában Newcastle-ben

Heathrow-n, ahonnan a British Airways indítja budapesti járatait, megindult az érkező forgalom is, de az óránkénti leszállások számát harmincra korlátozták az átlagos negyvenkettőről. A légikikötő információs rendszere hétfőn reggel érkezésre jelölte a BA aznapi összes ferihegyi járatát. A szintén Londont kiszolgáló Lutonra a zárlat hivatalosan nem vonatkozott, de itt is késések és járattörlések voltak hétfőn; törölték többek között a Wizz Air hétfő reggeli budapesti járatát is. A brit repülőterek naponta átlagosan 5500 járatot és több mint félmillió utast fogadnak és indítanak. A forgalom felét Heathrow és Gatwick bonyolítja le. Heathrow-n naponta átlagosan 1250 járat és 180 ezer utas, Gatwicken hatszáz járat és 77 ezer utas fordul meg.

A hétfő hajnalra elrendelt londoni zárlatok előtt számos skóciai és észak-angliai repülőtéren rendeltek el fel- és leszállási tilalmat, köztük Manchesterben, Liverpoolban és Glasgow egyik regionális repülőterén. Ezeket a korlátozásokat azonban a hamufelhő délre húzódásával feloldották. Áprilisban - Európa nagy részéhez hasonlóan - hat napig teljes légtérzárlat volt érvényben Nagy-Britannia egész területe felett a hamufelhő miatt. Az intézkedés súlyos bevételkiesést okozott a brit légitársaságoknak és a repülőtér-üzemeltetőknek, amelyek élesen bírálták a légügyi hatóságokat a légtér teljes lezárása miatt.

A most életbe léptetett újabb, részleges tilalmat is erőteljesen kritizálták a legnagyobb légitársaságok. Sir Richard Branson, a Virgin Atlantic elnöke kijelentette, hogy néhány napja Franciaország légterében volt hasonló sűrűségű a hamufelhő, és akkor az érintett francia országrészekben ezernél több járat szállt fel, probléma nélkül. A British Airways szóvivője kijelentette: a cég szerint repülésbiztonsági okok nem indokolják az ennyire szigorú korlátozásokat. David Learmount, a Flight International című brit repülési folyóirat szakelemzője a BBC-nek ugyanakkor azt mondta, hogy az izlandi vulkánkitörés "akár húsz évig vagy még tovább is" visszatérő fennakadásokat okozhat.

Utasjogok a vulkáni hamuban

A repülők mozgását itt követheti nyomon!

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza