Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vihar - több vasútvonalon áll a közlekedés

Munkatársunktól, 2010. május 17. - hétfő 09:31
Címkék: utazás, eljárás, késés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több vasútvonalon is áll a közlekedés, és jelentős késésekre kell számítani az országban a viharos erejű szél miatt hétfő délelőtt, a vonatokat buszok pótolják.A Mávinform sajtóügyeletésnek tájékoztatása szerint a Budapest-Hegyeshalom, a Győr-Celldömölk, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca és a Budapest Pusztaszabolcs vonalakon is csökkenteni kellett a szerelvények sebességét a szél miatt, ezért a vonatok tizenöt-negyven perc késéssel közlekednek.

A Budapest-Esztergom vasútvonalon Esztergom-Kertváros között fa dőlt a vasúti pályára, itt az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, a Volán társaságok pedig elfogadják a vasúti bérleteket. Both Ferenc közlése szerint a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vasútvonalon le kellett zárni a pályát Olaszliszka és Tolcsva között, valamint Sárospataknál, mert a lezúduló víz alámosta a vasúti pályát. Az utasokat itt is buszok szállítják, húsz-huszonöt perces késésekre kell számítani.

mti
Kidőlt fa a sínen Balatonszárszón

A Budapest-Nagykanizsa vasútvonalon Balatonaliga és Szabadisóstó között fa dőlt a pályára. Emiatt az autóbuszok Lepsény és Balatonszentgyörgy között közlekednek. Felsővezeték-szakadás miatt áll a vasúti forgalom a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonakon Ercsi és Iváncsa között, a Máv már megrendelte a buszokat, a helyreállítás délig is eltarthat.


Menetrendváltozás a dél-balatoni vasútvonalon

A rendkívüli időjárás okozta károk miatt a MÁV hétfőn megváltoztatta a közlekedési rendet a dél-balatoni vonalon. A MÁV Zrt. közleménye szerint nem közlekedik a Nagykanizsáról 10:49 órakor Budapest Déli pályaudvarra induló vonat, továbbá nem indul Nagykanizsára vonat a Déli pályaudvarról 9:06 órakor, 11:06 órakor és 15:06 órakor. Nem indították el Budapestről a Déli pályaudvarról a reggeli, 7:11 órakor Siófokra közlekedő vonatot, valamint kimaradt a Fonyódról 6:35 órakor Siófokra közlekedő vonat.

Kerülő útirányon, Dombóváron át közlekedik több nemzetközi vonat, így a Budapest Keleti pályaudvarról 6:30-kor indult Kvarner InterCity, az ugyaninnen 13:05 órakor induló Maestral nemzetközi gyorsvonat és a 17:00 órakor induló Venezia EuroNight vonat.

A Gyékényesről 6:45-kor indult Venezia EuroNight, az ugyan innen 12:10-kor induló Maestral nemzetközi gyorsvonat, valamint a 17:56-kor induló Kvarner InterCity szintén dombóvári kerülővel közlekedik. A Déli pályaudvarról Nagykanizsára és vissza közlekedő gyorsvonatok hétfőn ugyancsak kerülő úton, Tapolcán át közlekednek: így a Budapestről 7:06 órakor indult, valamint a 19:06 órakor induló vonatok, míg a Nagykanizsáról 4:49 órakor indult, illetve 16:49 órakor induló gyorsvonat is kerülő úton közlekedik. Székesfehérvár és Siófok között mindkét viszonylatban megközelítőleg két óránként közlekednek személyvonatok. Siófok - Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza