Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jön a szürkemarha-szalámi!

Munkatársunktól, 2010. május 17. - hétfő 15:31
Címkék: élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyar szürkemarhából készült szalámit hoz forgalomba a Körös-Maros Nemzeti Park.Tirják László elmondta: a nemzeti park 1994-es megalakulásakor még csak tizennégy darabos volt a szürkemarha állomány, ám időközben már ezernégyszáz darabra nőtt az állatok száma. A megszaporodott állomány lehetőséget ad arra, hogy néhányukat - elsősorban az elöregedő állatokat, illetve a négy-öt éves tinókat - tőkehúsként, valamint szalámiként is feldolgozva értékesítsék. A próbagyártás a Bács-Kiskun megyei Dömsödön kezdődött meg, ahol két tonna szalámi már elkészült - jelentette be ismertette az igazgató.

A nemzeti park egyelőre egy békéscsabai húsbolttal állapodott meg a tőkehúsok, illetve a szalámifélék forgalmazásáról, de később, több más nemzeti parkkal, illetve egy magángazdálkodóval összefogva komolyabb értékesítési hálózatot is terveznek.

mti
Valóban biomarhák

Tirják László kiemelte, hogy a szürkemarhából készült szalámi rendkívül egészséges, hiszen az állatokat a számukra megfelelő ökológiai körülmények között nevelik fel, továbbá a feldolgozott termékek megfelelnek a magas szintű élelmiszerbiztonsági követelményeknek. A szürkemarhákat Kardoskúton, Tótkomlóson, Dévaványán, Biharugrán és Szabadkígyóson tartják, ahol védett gyepterületeken, szabadon tartva legelnek.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza