Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Orrspray túlevés ellen

Munkatársunktól, 2010. május 17. - hétfő 14:31
Címkék: gyógyszer, egészség, adalékanyag
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A túlevés és túlivás ellen lehet hatásos egy új orrspray, amelynek hatóanyaga megvonja az agyi jutalmat az "önkényeztető" tevékenységek után.A kutatók úgy vélik, sok millió ember hasznára válhat az új típusú kezelés, amely a többi gyógymóddal ellentétben a viselkedés hátterében álló agyi okokat szünteti meg, nem a tünetet. A túlevés és túlivás hatására az agy jutalmazó vegyületeket, endorfinokat termel, amelyek pillanatnyi jóérzést keltenek. Egy idő elteltével azonban ez kielégíthetetlen vágyat vagy függőséget okoz, és egészségtelen szokások rabjává teszi az embert, aki így túl sokat eszik vagy túl sok alkoholt iszik.

David Sinclair amerikai kutató olyan orrspray-t fejlesztett ki, amely blokkolja az endorfinok hatékonyságát az agyban, ezért megszakítja a kapcsolatot a tevékenység és a jutalom között. Ez lehetővé teszi használója számára, hogy elhagyja a káros viselkedési formát, és helyette egészségesebb étkezési és ivási szokásokat vegyen fel. A kezelés állatkísérletekben csaknem száz százalékos hatékonyságot mutatott, humán kipróbálása most kezdődik Finnországban. Alkohollal kapcsolatos próbáknál hetvennyolc százalékos volt eddigi hatékonysága.

istockphoto
Irány az agy!

A szert a Lightlake Therapeutics elnevezésű céggel együtt kifejlesztő Sinclair elmondta a The Telegraph című brit napilapnak, hogy a spray alkalmazásával egy idő után elmúlik a mohó epekedés. "Újrahuzalozza az agyat és megváltoztatja a viselkedést. A rossz étkezési szokásokat csökkenti, a jókat pedig támogatja." A The Telegraph adatai szerint az elhízás Nagy-Britanniában kilenc millió embert érint; mintegy harminc százalékuk evési rohamokban megnyilvánuló étkezési zavarban szenved.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza