Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vihar - lezárt vasútvonalak és E.ON ügyelet

Munkatársunktól, 2010. május 17. - hétfő 16:31
Címkék: áram, késés, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hatvan és Pásztó között is le kellett zárni a vasúti pályát hétfő kora délután, a Zagyva folyó áradása miatt. A Dunántúlon az E.ON szerelői és alvállalkozói teljes létszámban dolgoznak a viharkárok elhárításán.Az utasokat Hatvan és Pásztó között vonatpótló autóbuszok viszik, az árhullám levonulásáig, illetve a további intézkedésig - olvasható a társaság közleményében. Több vonalon jelentős késésekkel, illetve módosított útvonalon közlekednek a vonatok, van ahol az árvíz miatt teljesen leállt a vasúti közlekedés. A Sásd és Vásárosdombó közötti szakaszon hétfő délelőtt tíz óra óta állnak a vonatok, mert a víz elmosta a vasúti töltést, az utasokat déltől buszokkal szállítják.

Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar között egy patak áradása miatt zárták le az egyik vágányt, a másik vágányon váltakozó irányban közlekednek a szerelvények, csökkentett sebességgel, húsz-harminc perces késésekkel. A Miskolc-Tornanádaska vonalon a Bódva áradása miatt szintén lezárták a pályát Edelény és Szendrő között. Az utasokat vonatpótló autóbuszok viszik, a vonalon - ahol még van közlekedés - a vonatok harmincöt-negyven percet késnek.

A viharos erejű szél miatt csökkenteni kellett a vonatok sebességét, így tizenöt-negyven perc közötti késéssel közlekednek a szerelvények a Budapest-Bicske, a Komárom-Hegyeshalom, illetve a Rajka-Győr-Celldömölk, a Budapest- Székesfehérvár-Szombathely vonalon Székesfehérvár-Veszprém, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Balatonszentgyörgy-Keszthely-Tapolca és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon.


E.ON: megerősített ügyelet

Több mint százezer fogyasztónál nem volt áram vasárnapra virradó éjjel a Dunántúlon, de estére az E.ON kijavította a hibákat, és már csak néhány száz fogyasztó maradt áram nélkül éjszakár. Az érintett területeken (a Balaton és Veszprém környékén, Sásdon, valamint Barcson) a kitört fák, kidőlt oszlopok, elázott transzformátorok, a felázott talaj és az erős szél jelentették a legnagyobb problémát.

mti
Viharban kidőlt fa Balatonöszödön

Az E.ON közleménye szerint hétfő hajnalra a viharos szél miatt a Dunántúlon újabb negyven vonalon lépett fel üzemzavar, és reggelre mintegy ötvenezer háztartást érintett. Az esetek többségét a vezetékre dőlő fák okozták. Leginkább a veszprémi, a kaposvári, a tatabányai és a székesfehérvári régiót érintik a károk. A Balatonnál számos helyen az árvíz miatt a veszély megelőzése érdekében kellett kikapcsolni a szolgáltatást. A meteorológiai előrejelzések szerint az időjárás még kedden is viharos lesz, ezért az E.ON-nál érvényben marad a fokozott készenlét.

A társaság közleményében úgy tájékoztatott: szerelőik és szerződött alvállalkozóik az egész hétvégén teljes létszámban dolgoztak a vihar okozta üzemzavarok elhárításán, és a Dunántúlon jelenleg is 780 szerelő igyekszik kijavítani a hibákat. Az E.ON megerősített ügyeletet rendelt el, illetve szerelőket csoportosított át a vihar által leginkább sújtott régiókba, és szorosan együttműködik a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársaival. A társaság a tevékenységéről vasárnap délután óta rendszeresen tájékoztatja a Magyar Energiahivatalt, régióvezetői pedig személyesen számolnak be az érintett települések polgármestereinek a hibaelhárításról.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza