Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kegyetlen parkolóőrök Miskolcon

Alma, 2010. május 17. - hétfő 11:11
Címkék: parkolás, autó, átverés, bírság, eljárás, panasz, ügyintézés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A "lejárt" helyetti új mozgássérült parkolási engedély kiállítására az Okmányirodában kapott időpont két napos intervallumában háromezer forintos bírságot szabott ki a zord ellenőr.Mozgássérültként parkolási engedélyem van, indokát csak a vak nem látja. Ez a "végleges" állapotom gyerekkorom óta fennáll. Öt évenként igazolnom kell, hogy az eltelt időben sem (bocs a vulgaritásért!) nőtt ki a lábam, akkor a "hatóság", az ORSZI (Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet) által évtizedekkel ezelőtti véleményét új orvosi nyilatkozattal dokumentáltatja, és kiadja az új kártyát. A "lejárt" engedély és az új kiállítására az Okmányirodában kapott időpont két napos intervallumában háromezer forintos bírságot szabott ki a zord ellenőr. A múlt hónapban, immár érvényes kártya és két várakozó (egyben büntetlen!) taxi mellett a Hősök tere szélén hétezret!

Így működik ez Miskolcon, mert néhány szűk területen "rendnek muszáj lenni". Nem az egyenes szándék, nem a rászorultak helyzetének legkisebb enyhítése a lényeges, de nem ám! A "papír"! Bár el kell ismernem, könnyítés az is, hogy a törvény-adta helyi adó mentességemről három oldalas, ajánlott levélben küldött határozattal értesültem az idén, amiben "nulla" forint megfizetésére köteleznek, melyet két részletben: "nulla" forintot az első, s ugyancsak "nulla" forintot a III. negyedévben fizethetem meg. :-) Talán erre kell a bírság-pénz! A munkaerőkre (szoftver, ügyintéző bér, nyilvántartás, papír, festék, postaköltség.. )

Csak mellesleg jegyezném meg, hogy tavaly nyáron Kassán, a központi parkolóban hirtelen nem találtam a kártyám, de a parkoló ellenőr - látva jogosultságomat - mosolyogva ingatta a fejét, amikor fizetni akartam.

Nos, így lehet látni a fától az erdőt. Miskolcon így nem. Ez a bürokrácia, amitől a józan gondolkodásúak szabadulni szeretnének, míg az állampolgár csak bosszankodva fizet. Ha egyszer a miskolci Régió Parkos kiszabta, szűkebb pátriánkban azt - bizony! - ki KELL fizetni.
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

László, 2016. július 04. - hétfő 18:22

Jogosan, embertelenül. Miskolci eset. Először a Földes Gimi előtti mélygarázsban parkoltam, amíg a fogorvosnál voltam. Fizettem, majd kijöttem a mélygarázsból és egyenesen mentem a Búza tér felé. A WS-Teleshop közénél bevillant, hogy ott is meg akartam érdeklődni egy dolgot. Beparkoltam a sok parkoló jármű közé, az utca túloldalán váltottam egy kb. negyedórás parkolási jegyet, majd beugrottam a boltba. Pár perc múlva, ahogy kilépek a boltból és balra fordulok, látom, hogy húsz méterre tőlem éppen az autóm előtt ír valamit a kézi készülékébe a parkolóőr. Rögtön leesett, hogy a parkolócédule még mindig a kezemben van, elfelejtettem kirakni a szélvédő alá. Odasiettem az őrhöz és mutatom a cédulámat, hogy érvényes, még van hátra 5 perc. Azt mondta, hogy ő ezt látja, de sajnos már beiktatta/rögzítette a központban az esetemet és nem tudja törölni. Továbbá, hogy ugorjak el a Színházzal szembe, ott a központ és még az öt perc alatt oda is érhetek. Olyan érzést keltett, mintha együttérezne, és ha sietek, az ügyemet törölhetik. Természetesen erről szó sem volt, csak így akart lerázni. Milelőtt elrohantam volna a színházhoz, látva, hogy a kocsimat még most akarja lefotózni, a kezemmel a parkolócetlimet a szélvédőre tartottam, hogy rajta legyen a fotón. Majd elrohantam a központba. Útközben bevillant, hogy hibáztam, mert gyorsan ki kellett volna nyitni a kocsit és belülre tenni a cetlit, akkor nem tudott volna bizonyító fotót készíteni. Így azután, hogy elrohantam, könnyen készíthetett másik fotót, ha akart. A központban csak a baloldali ablak üzemelt és éppen egy felháborodott hölgy intézte az esetét az ablaknál. Mire oda jutottam, már kívül voltam a parkolójegyem érvényességi idején. Természetesen érveim és parkolócetlijeim arról, hogy fizetni szoktam a parkolásért, leperegtek, és magam is úgy éreztem, hogy hibáztam, amikor nem tettem ki a cetlit a szélvédő alá. Csak azt nem értem, miért a parkolási vétségért büntettek és nem feledékenységért? Es mit mutat a fotó?

Praeses, 2012. május 04. - péntek 10:54

Miskolcon megáltam egy fizetős helyen cca fél percre,megkérdezni,hogy a rég várt kontaktlencse megjött-e.A 30.-dik másodpercben már két fiatalúr kamerázott.Kérdeztem,hogy mi a teendő?Azt válaszolták,hogy semmi,nyugodtan elmehetek.Én,hülye beültem,s elmentem. Ezt ők felvették,majd postázták a tízevalahányezret,azzal,hogy önkényesen távoztam.A giliszták ezekhez képest elmeszesedett gerincoszlopok...

Stefan Raab, 2010. október 08. - péntek 16:09

Javasolnám a MISKOLCI PARKOLÓ KFT SCHWUL-GRUPPE GmbH vezetőjének a gépkocsijának a szélvédő alatti szellőzőjét egy tapraesett emberke egy VÖDÖR KSZARRAL buritsa tele úgy hogy az AIRCONDI is szippantson belőle és a szellőző rendszer is rendesen ,a lényeg igazi iszapos ütős cucc kell a parasztjának , szagolja már ő is egy kicsit ezt a KORREKT MAGYAR LEVEGŐT:) ÉREZZE HOGY ŐT IS SZERETIK , nem kicsit NAGYON ! EMLÉKEZNI FOG A DOLGOKRA MÍG EL NEM ADJA A NEM OLCSÓ GÉPJÁRMŰVÉT ! LEGYETEK OTT EGY KICSIT LELEMÉNYESEK , A BETYÁRJÁT :) :D:DD:

Bélabá, 2010. június 24. - csütörtök 14:13

Dél-Belgiumban dolgoztam, mikor feleségem egy súlyos műtét miatt egy időre tolókocsiba kényszerült. Ilyenkor ráadásul nem is nagyon adnak ki igazoló kártyát. Hasonló szituáció, de Franciaországban történt. A Francia rendőrök nem éppen engedékenységükről híresek... A rend szigorú őre épp az ablaktörlőm alá tette a büntetőcédulát, mikor visszaértünk a kocsihoz. Franciául akkor még egy kukkot sem tudtam. Épp belefogtam volna hogy angolul, vagy németül kimagyarázzam magam, mikor a rendőr, látva a tolókocsit, tüntetőleg összetépte a cédulát és kidobta a kukába. Annyit azért tudtam mondani, hogy "Merci, monsieur", mire egy egyszerű "de rien" - nincs mit - volt a válasz.

majdnem autós, 2010. május 19. - szerda 22:57

Több esetben (utasok, autósok) tapasztaltuk a miskolci parkolóőrök kegyetlen, embertelen munkáját (ha ez munka ??). Fenti cikk jól példázza az embertelenséget. A Régió Park vezetőjének el kellene gondolkodnia a lemondáson. Egy vezető ne csak az orráig lásson, miért arra oktatja beosztottait, hogy naponta mennyi pénzt kell bekaszírozni egy-egy parkolóőrnek. Nem csodálom, hogy nem jönnek túristák a városba. Mert nem jönnek !!!!!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza