Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hódít a digitális televíziózás

Munkatársunktól, 2010. május 17. - hétfő 14:01
Címkék: szolgáltató, kábeltévé
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Március végén a legnagyobb műsorszolgáltatók előfizetőinek közel fele már digitálisan televíziózott.A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közleménye szerint az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy nyolcvan-nyolcvanöt százalékát lefedő, tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő hálózatában 2010 márciusában 32 ezerrel - az első negyedévben így összesen 69 ezerrel - 1,210 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma.

A hatóság becslései, illetve korábbi felmérései szerint a mintegy 3,8 millió magyarországi háztartás közül csaknem hárommillióban van valamilyen előfizetéses televíziós szolgáltatás. A fennmaradó 800 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat, vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

istockphoto
Minden a digitális világ felé halad

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Kft., FiberNet Zrt., DIGI Kft., PR TELEKOM Zrt., Zelka Zrt., TARR Kft., TvNetWork Nyrt., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft., RubiCom Zrt., HD Platform Kft. és Hello HD Kft.) március végén összesen 2,509 millió előfizetést tartottak nyilván, 14 ezerrel többet, mint egy hónappal korábban. Márciusban e szolgáltatók előfizetőinek 48,2 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat a februári 47,2 és a 2009. decemberi 45,8 százalék után.

A digitális előfizetéseken belül 2010 márciusában 421 ezerről 435 ezerre nőtt a kábeltelevízióra, vagy IPTV-re előfizetők száma és 757 ezerről 776 ezerre a műholdas szolgáltatást igénybe vevőké. A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint az előfizetéssel rendelkező háztartásokon belül a februári 16,9 százalék után márciusban 17,3 százalékra nőtt a digitális kábeltévére, vagy IPTV-re előfizetők aránya. A műholdas előfizetők részesedése a februári 30,3 százalékról az első negyedév végére 30,9 százalékra növekedett, míg az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetőké 52,8 százalékról 51,8 százalékra csökkent.

A gyorsjelentés a műholdas szolgáltatásokat teljes körűen lefedi, ide sorolva a korábban az Antenna Digital előfizetéses vezeték nélküli szolgáltatását is, amelyet március elsejétől a Hello HD Kft. üzemeltet. Az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások - kábeltelevízió és IPTV - piacán az összes előfizetés hetvenöt-nyolcvan százalékát fedi le a jelentés. A benne szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma márciusban 1,738 millióról 1,734 millióra csökkent, ezen belül az analóg előfizetések száma 18 ezerrel 1,299 millióra csökkent, míg a digitális előfizetések száma 14 ezerrel nőtt.

A szolgáltatók között - valamennyi szolgáltatást figyelembe véve - a UPC a piacvezető, a februári 31,5 százalék után március végén 31,2 százalékos piaci résszel. A korábban harmadik, de februártól már a második Magyar Telekom (T-Home) a piaci részét márciusban a februári 22,8 százalékról 23,4 százalékra növelte, míg a harmadik DIGI piaci része márciusban a februári 22,7 százalékról 23 százalékra nőtt.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza