Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Miből, mennyit vihetünk külföldre?

Munkatársunktól, 2010. május 16. - vasárnap 15:31
Címkék: vpop, utazás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jó idő beálltával mind többen fognak útra kelni, hogy ezt kihasználva kiránduljanak, üdüljenek a világ számos pontján. Hova és mit vihetünk ki?A Vám- és Pénzügyőrség a nyári utazások megkönnyítése érdekében az alábbiakról tájékoztatja az utazókat. Déli szomszédunkhoz bármilyen élelmiszer és élelmiszer-készítmény - bizonyos mennyiségi korlátozásokkal, például maximum 10 kg hús, 10 kg húsáru, 10 kg sajt, stb. - bevihető.

Európai Unión kívülről - így Horvátországból is - vám- és adómentesen légi forgalomban kétszáz darab cigaretta, vagy száz darab szivarka, vagy ötven darab szivar, vagy 250 gramm fogyasztási dohány hozható be, míg közúton, vasúton, vagy hajón negyven darab cigaretta, vagy húsz darab szivarka, vagy tíz darab szivar, vagy ötven gramm fogyasztási dohány.

Ezen kívül tömény szeszesitalokból egy liter, borból négy liter, sörből tizenhat liter hozható be. Egyéb árukra vonatkozóan légi forgalomban 430 euró, közúton, vasúton és hajón háromszáz euró a vámmentes értékhatár. A Horvátországba beutazók számára a vámmentes keret jelenleg ezer kuna.

AFP
Nem érdemes kockáztatni

Az Európai Unióba belépő, illetve az Európai Uniót elhagyó utasok, akiknél tízezer euró vagy azt meghaladó összegű (akár különböző pénznemekben lévő) készpénz, vagy ennek megfelelő összértékű, készpénzre könnyen átváltható eszköz (pl. kötvény, részvény, utazási csekk) található, annál a vámhatóságnál (vagy egyéb illetékes hatóságnál), amelynél belépett az Unióba, vagy elhagyta az Uniót, köteles erről nyilatkozatot tenni.

A Vám- és Pénzügyőrség internetes oldalán további információk találhatók.

Forrás: Életmód.hu

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza