Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vasárnaptól kihűlnek a budapesti lakások

Munkatársunktól, 2010. május 14. - péntek 08:21
Címkék: Főtáv, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fűtési időszak május 15-éig tart. A Főtáv ezután a rendeletnek megfelelően abban az ötezer lakásban is leállítja a fűtést, ahol ezt a tulajdonosok nem kérték. Május közepe után a fűtés beindítása külön megrendeléssel kérhető - például rendkívül hideg időjárás esetén.A termosztatikus szelepeket a fűtés teljes leállítása után teljesen ki kell nyitni (ötös állás), a zárt szelepek ugyanis beszorulhatnak, beragadhatnak. Ez ősszel, a fűtés indításánál okozna gondot, a szelepek teljes kinyitásával azonban megelőzhető.

A Főtáv nyáron a saját tulajdonú rendszerein karbantartási munkákat végez. A fűtési idény tapasztalatai alapján az épületek azon részének fűtési hálózata, amely a fogyasztók tulajdonában van, az elmaradt felújítások miatt mára elöregedett. A fogyasztói rendszerek felújítása, és a fűtés korszerűsítése - a szeptember 30-ig meghosszabbított ÖKO-program segítségével - üzembiztos és takarékos fűtést biztosít a következő télen.

MTI
A fűtés leállítása után teljesen ki kell nyitni a termosztatikus szelepeket

Április 15 után a Főtáv az egyes lakóközösségek közüzemi szerződésében rögzített hőmérsékleti értékekhez igazodva állítja le, vagy indítja újra a fűtésszolgáltatást. A május 15-e előtti héten még mintegy ötezer lakásban működött a fűtés.

A fogyasztói bejelentések száma az utóbbi évek átlagát meghaladta, az előző fűtési szezonhoz képest azonban némileg csökkent. A növekedés oka, hogy a fogyasztói tulajdonú, szekunder oldali rendszerek általános állapota nem kielégítő, a gépészeti rendszerek 30-40 éve működnek felújítás nélkül. A fogyasztói tulajdonú rendszerekre vonatkozó bejelentések száma (22.795 db) az idei szezonban meghaladta a tavalyelőtti tél összes bejelentéseinek számát.

A Főtáv vezetékhálózatán 2009. október 15-e és 2010. április 15-e között összesen negyvennégy meghibásodás következett be. Ebből 38 esetben a hiba elhárítása nyolc órán belül megtörtént, a fennmaradó esetekben pedig nyolc óránál több időt vett igénybe.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza