Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Benzinárcsúcs mindenütt

Munkatársunktól, 2010. május 14. - péntek 14:17
Címkék: üzemanyag, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elmúlt hetek emelései után is az uniós középmezőnyéhez tartozunk, az üzemanyagok kisker-árát nézve: ezer liter 95-ös benzin ára 1.251 euró, ezer liter gázolajé pedig 1.178 euró, a magyar piacon.Az unióban Cipruson és Bulgáriában a legolcsóbb az üzemanyag, ebben a két országban ezer liter benzin 1.039 euró. A gázolaj azonban már Cipruson olcsóbb, ott 977 euró, míg Bulgáriában 1.003 euró.

Az unióban Görögországban a legdrágább a benzin, ott 1.528 euróba kerül ezer liter üzemanyag. A gázolaj az Egyesült Királyságban a legdrágább, 1.421 euró. Az unióban a benzin átlagára 1.368 euró, a gázolajé pedig 1.199 euró. Pánczél Andrea, a Mol Csoport magyarországi kommunikációs igazgatója az árakról az MTI-nek elmondta: a legfrissebb uniós adatok alapján a magyarországi nettó, adó nélküli kiskereskedelmi árak az EU-ban és a régióban is az átlagnak felelnek meg. Hozzátette: sok minden határozza meg az üzemanyag árát, de leginkább a piaci viszonyok, vagyis a verseny és a helyi sajátosságok. Így például az adott ország adópolitikája játszik fontos szerepet.

mti
Az uniós középmezőnybe tartoznak a hazai üzemanyagárak

Az adatok alapján a magyarországinál olcsóbb például a benzin és a gázolaj Bulgáriában, Romániában, Spanyolországban, Lengyelországban, Máltán, de drágább Írországban, Svédországban, Franciaországban az Egyesült Királyságban, Németországban, Belgiumban és Hollandiában.

A szűkebb régiót nézve Magyarország már drágábbnak számít, hiszen Ukrajnában csak 783 euróba kerül ezer liter benzin és 677 euróba ezer liter gázolaj. Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában és Ausztriában szintén olcsóbb a benzin, ám Csehországban és Szlovákiában drágább, 1.273 és 1.279 euró.

Hasonló a helyzet a gázolajjal is, azzal a kivétellel, hogy csak Csehországban drágább, mint Magyarországon, ott ezer liter ebből az üzemanyagból 1.222 euró. Ha az adók nélküli nettó üzemanyag árakat nézzük, Magyarország szintén a középmezőnyhöz tartozik: ezer liter benzin ára 549 euró, ezer liter gázolajé pedig 574 euró. Az uniós átlagár a két üzemanyag esetében 556, illetve 580 euró.

A szűkebb régióban a magyarországinál magasabb a benzin nettó ára Szlovákiában, Csehországban, Ukrajnában és Bosznia-Hercegovinában. A gázolaj estében pedig Szlovákiában, Csehországban, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza