Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kék zászló a legtisztább olasz strandoknak

Munkatársunktól, 2010. május 13. - csütörtök 12:11
Címkék: utazás, vendéglátás, víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az idén is Kék Zászlóval díjazták Olaszországban a víz minőségében és a strandon kínált szolgáltatásokban is kiemelkedő tengerpartokat. Az első helyen Liguria áll tizenhét zászlóval, miközben a turistaparadicsom Szardínia tiltakozik.Kéken csillogó kristálytiszta tengervíz és ökokompatibilis szolgáltatások a strandon: ezek voltak az idén 24. alkalommal odaítélt Kék Zászlók követelményei. Az olasz tengerpartok között vívott bajnokságot most Liguria nyerte: a tartományban összesen tizenhét tengerszakasz érdemelte ki, hogy Bandiera Blu lobogjon a homokján. Tavalyhoz képest Liguria eggyel növelte a minőségi színvonalat kínáló strandjai számát. Jelentős elismerés ez az északnyugati tengerpart számára, ahol 2006 augusztusában mérgező algák miatt kellett lezárni a genovai strandokat.

231 itáliai tengerpartszakasz (117 tengerparti önkormányzat) kapta meg a 2010-es Kék Zászlót, néggyel több, mint 2009-ben. A kritériumok között nem kizárólag a víztisztaság szerepelt. Számított az is, hogy a strandot zöldterület övezi-e, van-e a kerékpárút, szelektív hulladékgyűjtés, és plusz pont járt a strand környezetbarát kialakításáért. A díjazásért idén is a környezetvédelmi nevelést terjesztő nonprofit Fee alapítvány volt felelős, a használt elemet feldolgozó olasz Cobat konzorcium, az Enel energiaholding, a csendőrség környezetvédelmi operatív csoportja és a kikötői kapitányságok közreműködésével.

mti
Liguriai strand

Liguriát a második és harmadik helyen Marche és Toscana követi tizenhat-tizenhat zászlóval, Negyedik Abruzzo (tizenhárom), majd Campania (tizenkettő), Emilia Romagna (nyolc) és Puglia (nyolc) következik. Veneto hat zászlót szerzett, Lazio ötöt és ezzel megelőzte Szicíliát és Calabriát. Friuli Venezia Giulia és Szardínia tavalyhoz hasonlóan csak két kék zászlót érdemelt.

Szardínia azonnal tiltakozott a felméréshez használt szempontokat kritizálva. A szardíniai Smaragdpart polgármesterei hangsúlyozták, sértésnek veszik a luxusszínvonalat kínáló tengerpartjaiknak az utolsók közé sorolását. Szerintük azért büntették őket, mivel az 560 szardíniai partszakaszból csak 143 nyitott a nagyközönség előtt.

A díjazottak között öt tengerpart kapta meg a maximális ötcsillagos osztályzatot: a magyarok által is jól ismert Jesolo és Celle Ligure, Varazze, Moneglia, Lerici - az utóbbi négy mind a liguriai tengerparton. A legrégebbi kékzászlósok, Grado Friuli Venezia Giuliában és Moneglia Liguriában, húsz éve büszkélkednek az elismeréssel, a campaniai Pollica, a szardíniai Santa Teresa di Gallura és Lignano Sabbiadoro tizenkilenc éve. A kékzászlós tengerpartok teljes listája a www.feeitalia.org honlapon található.

Forrás: MTI
  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza