Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A viharkárok nem növelték a biztosítók kockázatait

Munkatársunktól, 2010. május 12. - szerda 07:41
Címkék: biztosítás, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magyar lakásbiztosítások harmadát kezelő Aegon adatai szerint saját kockázatuk nem nőtt a gyakoribb viharkárok miatt, ezért díjemeléssel sem kell számolni.Az elmúlt három évben a lakáskárok harmincnégy százaléka kapcsolódott meteorológiai eseményhez, ötvennyolc százalékuk viharkár volt. Egy-egy kárra átlagosan ötvenezer forintot fizetett ki az Aegon - állapította meg a biztosító felmérése.

A villám által az elektromos eszközökben okozott kár áll a második helyen huszonhárom százalékkal, míg a jégverés tizennégy százalékot tett ki. Összegben viszont ez utóbbi a legsúlyosabb. A hónyomás okozta kár évek óta elhanyagolható, a károk egy százalékát teszi ki,  idén márciusig viszont az ilyen bejelentések száma a tavalyi tízszerese volt.

mti
Leszakadt faágak Budapesten, a Péceli úton

Az Aegon adatai szerint a legtöbb meteorológiai kár 2008-ban volt. Tavaly három százalékkal csökkent a számuk a kárkifizetés viszont tavaly tetőzött. A biztosító ebből arra következtet, hogy a viharkárok kockázata számáranem növekedett, a biztosítottak oldalán viszont nőtt. Az Aegon harminckét százalékos lakásbiztosítási részesedése azt jelenti, hogy 2007-ben 24,4 milliárd, 2008-ban 26,7 milliárd, tavaly pedig 28,6 milliárd forint volt az ebből származó díjbevétele. A kárkifizetése - az előbbi sorrendben - 8,4, 9,3 és 9,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint a tűz- és elemi károkra - lényegében a lakásokra - kötött biztosításokból folyamatosan növekvő díjbevételhez jutnak a biztosítók. Amíg 2007-ben 75,6 milliárd, addig 2008-ban 81,6 milliárd, tavaly pedig már 85, 1 milliárd forint volt az ebből származó díjbevétel. A kárkifizetés 30,4 milliárd, 32,1 milliárd és 31,3 milliárd forint volt. A szerződések száma az utóbbi három évben 1,7 millió körül ingadozott.

Forrás: MTI

    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza