Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kis trükközéssel máris ingyenes a BKV

Munkatársunktól, 2010. május 12. - szerda 11:21
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyre többen használják utazáshoz a BKV járatain a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt, ami rendkívül könnyen és egyszerűen hamisítható. A BKV az igazolványt kiadó Államkincstárhoz fordult.Egyre többen hamisítják a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt. A kis papírdarabot nagyon egyszerű lemásolni, a BKV ellenőreinek pedig nincs arra jogosultságuk, hogy az adatokat firtassák. A helyzet leginkább arra az időszakra hasonlít, amikor bevezették a mozgássérültek ingyenes parkolási igazolványát, és hirtelen rengeteg autó szélvédőjén megjelent a kis papír - írja az Index.

A BKV sajtóirodája észlelte a problémát, és hivatalosan jelezték a kibocsátó Magyar Államkincstárnak: az okirat a nem megfelelő védelem miatt visszaélésekre ad módot.

Elmondták, hogy a probléma megoldására jogszabálymódosításra van szükség. Addig is a közlekedési társaság ellenőrei az okirat mellé - lehetőség szerint - más igazolványt is kérnek az utazási jogosultság ellenőrzése során. A lehetőség szerint hangsúlyozása fontos, ugyanis az ellenőrnek nem sok lehetősége van, hogy ellenőrizze az adatokat.

index
Könnyű hamisítani

Magasabb összegű családi pótlékot tartósan beteg, illetőleg súlyosan fogyatékos gyermek után lehet folyósítani a jogszabály szerint. Magasabb összegű családi pótlékra jogosult a tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy is, ha tizennyolcadik életévének betöltéséig magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak.

A Magyar Államkincstár a jogosultaknak hatósági igazolványt ad ki. A jogszabály szerint a BKV járatain díjmentesen utazhat a magasabb összegű családi pótlékban részesülő személy. Ehhez elég bemutatni az ellenőrzéskor a Magyar Államkincstár igazolását a megemelt összegű családi pótlékról.

Forrás: Index
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

mutter, 2010. május 13. - csütörtök 09:52

Emberek!!Én is leírtam már múltkor,hogy nem növelni hanem csökkenteni kéne a jegyek és a bérletek árát.Sajnos a mai világban nem keresnek jól a munkások a kizsákmányolás nem csak a BKV járatain van,hanem sajnos a munkahelyünkön is.Egyre kevesebb fizetést kapunk,mert a főnökségnek ez a jó! De ha szólni merészel akkor rögtön útilaput kötnek a talpad alá.Szóval be kell fogni a szánk és csendben kell maradni addig amíg esetleg találsz jobban fizető állást.Amit a tisztességes állampolgárnak kell kifizetni az már az egeket súrolja csak a fizetések csökkennek!!De mivel a fizikai melóst sehol nem becsülik így ezt a sorsot kaptuk és kapjuk!!! Lehet, hogy akik lopnak csalnak azoknak ezek a drága kiadások nem számítanak,de sajnos nekünk igen!!Egy négy tagú családnak úgy,hogy az egyik tagja még tanul,csak a bérlet ára 34000ft.S akkor még hol vannak a számlák meg a megélhetés.Csak a számlák elviszik az egyik ember keresetét a másiknak mivel,hogy csak 4 órában dolgozik annak elviszi a BKV és marad a harmadik személy pénze a megélhetésre. S még örülhetünk,hogy van melóhelyünk és tudunk dolgozni.De ne adj isten,hogy bármilyen probléma legyen a családban,mert félre tett pénz nincs,és nem azért mert jól élünk(iszunk,szórakozunk,stb:)csak egyszerűen megpróbálunk élni!!!

szegedi, 2010. május 13. - csütörtök 09:45

vidéki biciklis!A gyereknek szóló hatósági bizonyítvány, csak akkor érvényes a szülőre is( mint kísérőre), ha a gyerek vele van. Gyerek nélkül téged nem jogosít az ingyenes utazásra. Az ellenőrök nem kötnek bele(legalább is itt Szegeden), de erre a bizonyítványra a közlekedési vállalat irodájában 100 ft és egy gyerekfénykép ellenében kiállítanak egy sárga színű éves bérletet, ami addig érvényes amíg a hatósági bizonyítvány. Nekünk ez így egyszerűbb volt, mert mind a két gyermekemnek van (sajnos) és inkább a bérletet veszítse el, azt könnyebb pótolni.

morcibácsi, 2010. május 13. - csütörtök 09:25

kedves budapesti biciklis! Kb két éve élek itt pesten, és nem a dugó, meg a büdös miatt utálok itt lakni. Sokkal inkább azért, mert a pesti nép orrát sz*ros bottal sem lehet felérni. Mert azt hiszik ők sz@rták a spanyolviaszt. Tájékoztatnálak, hogy a legutolsó vidéki emberhez képest sincs a fasorban sem egyik úri ficsúr sem. És hidd el, nem jönne ide a retek-szutyokba senki, ha lenne más választás. És itt el is érkeztünk a fő problémához. Vidéken kéne munkahelyeket teremteni, és mindenki maradna "otthon" a seggén. Aki meg az miatt sír, hogy ritkák a buszjáratok, kimaradnak, retkesek, azoknak ajánlom, menjenek arréb két megyével, és próbáljanak meg mondjuk az adott megyeszékhelyről a 15 km-re lévő kistelepülésre eljutni tömegközlekedéssel. És gondolkozzanak el azon, ha péntek este 20:30-kor lekésik a kimenő járatot, akkor a következő buszig, ami 22:35-kor indul, mi a búbánatos lópélót csinálnának, a C-típusú, ordítozó, randalírozó állampolgároktól hemzsegő buszpályaudvaron.

hapci, 2010. május 13. - csütörtök 09:08

vidéki.bocsika de lehet te vagy az apa,?:)) amugy képzeld el szegeden volt a gyermekem és az apa.a tömegközlekedésen voltak ellenörök a férjem nem vett jegyet onan tudjuk hogy bárhol ingyenes a tömegközlekedés hogy elfogadták ezt az igazolványt,ott.csak a vonat és a távbuszra nem ingyenes.

hapci, 2010. május 13. - csütörtök 09:03

szia vidéki!. magyarországon minden közlekedési eszközre érvényes.bkv ingyen. vonat,távolsági busz 90%os jogosultságod van.a gyermek és 1 szülö. mindegy hogy te vagy az apa veszitek igénybe.ha kérdésed van még szivesen válaszolok:) üdv

külföldi biciklis, 2010. május 13. - csütörtök 08:34

Arra azért kíváncsi lennék, ha ingyenes lenne a közösségi közlekedés, s mindenki buszra, metróra, stb. szállna, hogyan jutna célba? Mert a jelenlegi járatsűrűség mellett a megjelenő ex-autós tömeggel nemigen boldogulna a BKV... Így is előfordul, hogy pl. délután a 2-es metróban a Keletinél el kell engedni 1-2 vonatot, hogy felférj! Mindenesetre a jelenlegi állapotot nem szabad hagyni, igenis küzdeni kell, hogy az autókkal csak a város széléig jöjjenek, de ezzel párhuzamosan erősen fejleszteni kell a tömegközlekedést is.

vidéki, 2010. május 13. - csütörtök 08:11

Nekünk is van ilyen igazolványunk (jó pár éve). Tegnapig fogalmam sem volt róla, hogy mire való. Tuljadonképpen most sincs. "Csak" a gyereknek ad kedvezményt, vagy a szülőnek is? És mire? Csak BKV?

vidéki biciklis, 2010. május 13. - csütörtök 08:03

Biztos, hogy a GDP 40 %-át ti termelitek meg? én meg úgy gondolom, hogy a vidék tartja el Budapestet. Mellesleg Budapesten aránytalanul sokan laknak, míg a kisebb városokban egyre kevesebben. Biztos rossz lehet Pesten élni, sajnos csak elképzelni tudom, átérezni nem, mivel csak párszor jártam Pesten. Jah igen kommunisták..... Szerintem az MSZP-nek semmi köze a kommunistákhoz, ez a politika már rég nem az elvekre épül, ahogy az régen történt.

budapesti biciklis, 2010. május 13. - csütörtök 02:35

én aztán tényleg gyűlölöm a kommunistákat, de azzal egyetértek, hogy a bkv legyen ingyenes nekünk, budapestieknek. mi termeljük meg a gdp 40%-át, miközben a lakosság 18%-a él itt.(!!) (agglomerációval együtt is csak 22%!) mi szívjuk a rohadt rákkeltő kipufogógázt (ez -6év/élet!), mi vesztünk napi több órát az életünkből a non-stop dugók miatt. nekünk az ingyen bkv tényleg alanyi jogon kellene, hogy járjon! rögtön megszűnnének a dugók, javulna a levegő minősége, mindjárt egy élhetőbb, nyugodtabb város lenne a főváros.

aa, 2010. május 13. - csütörtök 00:00

2kHUF legyen egyenlő 20kHUF elkúrtuk


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza