Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kis trükközéssel máris ingyenes a BKV

Munkatársunktól, 2010. május 12. - szerda 11:21
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyre többen használják utazáshoz a BKV járatain a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt, ami rendkívül könnyen és egyszerűen hamisítható. A BKV az igazolványt kiadó Államkincstárhoz fordult.Egyre többen hamisítják a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt. A kis papírdarabot nagyon egyszerű lemásolni, a BKV ellenőreinek pedig nincs arra jogosultságuk, hogy az adatokat firtassák. A helyzet leginkább arra az időszakra hasonlít, amikor bevezették a mozgássérültek ingyenes parkolási igazolványát, és hirtelen rengeteg autó szélvédőjén megjelent a kis papír - írja az Index.

A BKV sajtóirodája észlelte a problémát, és hivatalosan jelezték a kibocsátó Magyar Államkincstárnak: az okirat a nem megfelelő védelem miatt visszaélésekre ad módot.

Elmondták, hogy a probléma megoldására jogszabálymódosításra van szükség. Addig is a közlekedési társaság ellenőrei az okirat mellé - lehetőség szerint - más igazolványt is kérnek az utazási jogosultság ellenőrzése során. A lehetőség szerint hangsúlyozása fontos, ugyanis az ellenőrnek nem sok lehetősége van, hogy ellenőrizze az adatokat.

index
Könnyű hamisítani

Magasabb összegű családi pótlékot tartósan beteg, illetőleg súlyosan fogyatékos gyermek után lehet folyósítani a jogszabály szerint. Magasabb összegű családi pótlékra jogosult a tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy is, ha tizennyolcadik életévének betöltéséig magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak.

A Magyar Államkincstár a jogosultaknak hatósági igazolványt ad ki. A jogszabály szerint a BKV járatain díjmentesen utazhat a magasabb összegű családi pótlékban részesülő személy. Ehhez elég bemutatni az ellenőrzéskor a Magyar Államkincstár igazolását a megemelt összegű családi pótlékról.

Forrás: Index
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kvala Vanda, 2010. július 31. - szombat 17:52

Szia Erika ! Én is ebbe a cipőbe járok...Gondolom hétköznap-hétfőn-talán sikerül egy hozzáértő választ kapnunk.Reméljük :)

Torda Erika, 2010. július 31. - szombat 09:56

Jó napot Kívánok! Szeretném megkérdezni,hogy mivel Én magasabb összegű családi potlékot kapok,s ezáltal van ilyen Hatósági igazolványom,ami 2010.09.30.-án jár le,akkor Én már nem is használhatom a sajátomat?Mert nem kaptam uj plasztik kártyát.Válaszukat előre is köszönöm!

Kvala Vanda, 2010. július 30. - péntek 19:24

Szeretném megkérdezni,hogy a régi hatósági bizonyítványt meddig fogadják el a tömegközlekedési eszközökön?-mert csak szeptemberben jár le az enyém,de már újat(plasztik kártyát) nem kaptam.A sofőrök máris szólnak érte :( Tud valaki segíteni? Köszönöm

Végvári Attila József, 2010. július 28. - szerda 14:12

Világosan le írtam, mikor jár a palasztik kártya! A kérdés az hogy te a Magyar Állam kincstártól kapsz-e, 1. magasabb összegű családi potlékot., vagy 2., vakok személyi járdokot? Kapod-e, illetve folyositsák-e néked valamelyik járandoságot? Mert ha igen, akkor jogosult vagy rá! Ha nem kapod az imént emlittetek valamelyikét, akkor sajnos nem jár! Ön magában a munka nélküliségre, nem jár! Sőt még a mütött kéz esetén sem jár, ön magában! A kérdésem: Kapsz-e valahonnan valamilyen járdoságot? Nyugdíjat, rokkant nyugdíjat? Le vagy-e százalékolva? És ha igen akkor mióta, és mennyi százalékra? A Timcsike átal le írtak alapján írtam, a válaszomat.

Timcsike, 2010. július 26. - hétfő 21:03

Sziasztok!!!Lenne egy kérdésem bár lehet felesleges mert olvastam a 2 indokot mikor jár a plasztik kártya.Én munka nélküli vagyok sajnos és mind 2 kezem műtve van,tudom használni őket de nem lehet mondani rá hogy egészséges.ilyenkor sem jár?

Marika, 2010. július 14. - szerda 20:19

Köszönöm szépen a választ! A fiamnak a bizotság ez év augusztus 31ig adta meg a magassab összegű családit,a régi utazási is addig van kiállitva neki.Csak arra voltam kiváncsi hogy egy hónapra kapni-e fog másikat.De ezek szerint nem.

Végvári Attila József, 2010. július 08. - csütörtök 16:21

Kedves Marika! Az utazási kedvezmény akkor jár ha: 1., Ha magasabb összegű családi potlékban, vagy... 2., vagy vakok személyi járadékában részeszül. A M.Á.K. ebben a két esetben állit ki, olyan Hatosági igazolványt melyel jogosult lesz az utazási kedvezmény. A normál családi potlékra nem jár kedvezmény! A normal vagyis nem emelt összegű csaldi pótlék csak 20 éves korig jár! A kérdés inkább az hogy a fiad magasabb összegű családi potlékban részesül-e? Mert ha igen, akkor a magasabb összegű családi potlékot addig kapja ameddig, az orvosi szakértői bizotság meg itélte néki! Tehát ez azt jelenti hogy nem magassab összegű, hanem normál összegű családi potlékot kap a fiad. Igy nem jár utazási kedvezmény sem. Az előbb emlitett két esetben amikor jár az igazolvány: Az igazolványokat a M.Á.K. 2010. Július 20.-ig postázza ki minden olyan éritentnek, aki 2010. június 30.-án már jogosult volt az utazási kedvezményre. Figyelem: A hatósági igazolványt csak akkor állitják ki, és küldik ki automatikusan, ha legalább még 90 napig jogosult rá!

Marika, 2010. július 07. - szerda 14:56

Sziasztok!És mi van azzal,kinek már szeptembertől nem jár családi,mert a fiam betöltötte a 20 évet,de az utazi augusztus végéig járna.Azért még küldenek újat?

Végvári Attila József, 2010. június 29. - kedd 12:17

Sziasztok! Kedves Vica! Igy igaz. Valóban. Ugyanis 2010. július 1.-től a papir alapút, felváltja a plasztik kártya formátumú igazolvány. Ezt a kártyát mindenkinek automatikusan ki küldi a MÁK! Azért van szükség az igazolvány cserére mert a régi papir alapú igazolványt könnyen hamistható volt. az új igazolvány egy palsztik kártya mely nehezeb, iiletve lehettlen hamistani. Mert több biztonsági elem is nehezti a hamisitást. Az új igazolvány Július 1-tól érvényes. Mindenki megkapja az új igazolványt automatikusan!

vica, 2010. június 26. - szombat 11:39

sziasztok. Én abban kérnék segítséget , hogy elvileg a buszsofőrők azt mondták , hogy júli 1 től nem használható az igazolvány. erről mit tudtuk?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza