Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kis trükközéssel máris ingyenes a BKV

Munkatársunktól, 2010. május 12. - szerda 11:21
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyre többen használják utazáshoz a BKV járatain a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt, ami rendkívül könnyen és egyszerűen hamisítható. A BKV az igazolványt kiadó Államkincstárhoz fordult.Egyre többen hamisítják a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt. A kis papírdarabot nagyon egyszerű lemásolni, a BKV ellenőreinek pedig nincs arra jogosultságuk, hogy az adatokat firtassák. A helyzet leginkább arra az időszakra hasonlít, amikor bevezették a mozgássérültek ingyenes parkolási igazolványát, és hirtelen rengeteg autó szélvédőjén megjelent a kis papír - írja az Index.

A BKV sajtóirodája észlelte a problémát, és hivatalosan jelezték a kibocsátó Magyar Államkincstárnak: az okirat a nem megfelelő védelem miatt visszaélésekre ad módot.

Elmondták, hogy a probléma megoldására jogszabálymódosításra van szükség. Addig is a közlekedési társaság ellenőrei az okirat mellé - lehetőség szerint - más igazolványt is kérnek az utazási jogosultság ellenőrzése során. A lehetőség szerint hangsúlyozása fontos, ugyanis az ellenőrnek nem sok lehetősége van, hogy ellenőrizze az adatokat.

index
Könnyű hamisítani

Magasabb összegű családi pótlékot tartósan beteg, illetőleg súlyosan fogyatékos gyermek után lehet folyósítani a jogszabály szerint. Magasabb összegű családi pótlékra jogosult a tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy is, ha tizennyolcadik életévének betöltéséig magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak.

A Magyar Államkincstár a jogosultaknak hatósági igazolványt ad ki. A jogszabály szerint a BKV járatain díjmentesen utazhat a magasabb összegű családi pótlékban részesülő személy. Ehhez elég bemutatni az ellenőrzéskor a Magyar Államkincstár igazolását a megemelt összegű családi pótlékról.

Forrás: Index
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

B. Éva , 2010. augusztus 30. - hétfő 16:05

Nekem 2010. Július 1. előtt pár nappal érkezett meg a körzeti Magyar Államkincstártól az új plasztik kártya ami felváltja a Nyugdíjfolyósító igazgatóság által lévő papír alapú utazási kedvezményre jogosító igazolásomat. Viszont kiderült a BKV pénztáránál evvel a kártyával ingyenesen tudok utazni a BKV járatain is Budapest határán belül. Viszont ehhez érvényes Személyi igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány felmutatásával együtt érvényes. Fura nekem az hogy mért nem a saját bankszámlájukra kapják az olyan 18 éven feletti fogyatékkal élők a saját Fogyatékossági támogatásukat, Emelt összegű családi pótlékukat akik cselekvőképességgel rendelkeznek?!

Végvári Attila József, 2010. augusztus 26. - csütörtök 16:20

Egy hasznos hírre bukkatam. Augusztus 1-jétől már csak az újonnan kiadott hatósági igazolványok érvényesek Tájékoztatjuk tisztelt utasainkat, hogy a Magyar Államkincstár 2010. július 1-jétől kezdődően lecserélte a magasabb összegű családi pótlékban, a fogyatékossági támogatásban és a vakok személyi járadékában részesülők utazási igazolványát. Az új igazolvány kibocsájtásával és a türelmi idő lejártával a régi igazolások augusztus 31-ével bezárólag érvényüket vesztik. További változás, hogy az új igazolványok használatakor a jegyellenőrzéskor a személyazonosságot igazoló okmányt is fel kell mutatni. MÁV-START Zrt.” Amit többen írtak, hogy a bkv belső kommunikációjával komoly problémák mutatkoznak már jó ideje főleg annak fényében, hogy egy korábbi blog bejegyzésre történt válasz szerint a bkv volt ennek a plasztik kártyának a bevezetésének a fő kezdeményezője. “…Egyébként, (MÁK igazolással kapcsolatosan) előforduló esetek miatt a BKV Zrt. és a DI-SEC Discrate Security Kft. is tett már javaslatot az ingyenes utazásra jogosító hatósági igazolvány jelenlegi formátumának megváltoztatására a Magyar Államkincstár felé…”

Soltész Ádám, 2010. augusztus 17. - kedd 09:36

Tegnap utaztam Budapestre és közölték az egyik vasútállomáson,hogy sokan nem kapták meg az új plasztik kártyát, ezért a régi érvényes augusztus 31-ig. A BKV-nál is elfogadták csak a Keleti Pályaudvaron nem akartak tudomást venni róla,de reklamáció után ott is elfogadták.Az a baj sokan nem tudják így állandóan magyarázkodni kell a buszon is például.Remélem tudtam segíteni.

Dalma, 2010. augusztus 17. - kedd 08:39

Én sem kaptam meg az új plasztik kártyát. Nekem augusztus 31 ig lenne érvényes de már nem használhatom. Nekem tartós betegségem van. A magasabb összegű családi pótlékot kapja édesapám. És voltam a helyi m.á.k. nál ott azt mondták jogosult vagyok rá de fogalmuk sincs mért nem küldték még mindig nem tudnak semmi tippet adni mit csináljak. azt is mondták nem csak nekem nem küldték még.várjam még vagy fölösleges?

Soltész Ádám, 2010. augusztus 05. - csütörtök 12:48

Ma telefonon érdeklődtem a MÁK-nál ugyanis a plasztik kártyát még most sem kaptam meg. Azt a választ kaptam a gyártása folyamatban van majd küldik. Egy hónapja kértem küldjék mert szükség lenne rá, de mégcsak nem is válaszoltak rá. A buszon, vonaton úgy bánnak velünk mintha csalók lennénk, még nekünk kell magyarázkodni más hanyagsága miatt.Miért nem lehetett meghosszabbítani az érvényességet, amikor nagyon sokan nem kapták még meg?Nincs elég baja a beteg gyerek szüleinek? Én ha a héten nem kapom meg több fórumon fogok panaszt tenni.

Erzsi, 2010. augusztus 04. - szerda 21:46

Azt szeretném kérdezni, hogy akinek a hatósági bízonyítványa 2010.08.31-én fog lejárni (ezért nem kap újat), az az érvényességi idejéig érvényes, használható, vagy nem? Köszönöm!

Papp Judit, 2010. augusztus 01. - vasárnap 09:52

Két autizmussal élő gyermekem van, mindkettőnek van ilyen igazolványa, de még egyikük új kártyáját sem kaptuk meg! Holnaptól szabadságon leszek, mennénk erre-arra... Köszi M.Á.K!:(

Végvári Attila József, 2010. július 31. - szombat 21:33

Még egy fontos dolog, ami sajnos le maradt előző bejegyzésemből. Mindenki postai uton kapja meg, a plasztik kártyát. Nem lehet át venni sehol, máshol! Az új igénylők, akik most lettek jogosultak a kedvezményre, és akkik már Július 1. előtt is jogosultak voltak a kedvezményre, azok is postai utón kapják, meg. Egyszóval mindenki!

Végvári Attila József, 2010. július 31. - szombat 21:22

A Régi papir alapú igzolvány, már nem érvényes! A dokumentumon lévő lajárati határidőtől függetlenül, a régi igazolványok csak 2010. Június 30.-ig érvényesek. Épp ezért küldték ki minden olyan éritentnek, akkik 2010. Július 1. után is legálább (minimum) 90. napig vagy annál hosszabb ideig jogosulatk. Az új plasztik kártyát mindenki 2010. Július 20.-ig meg kapja, illetve meg kapta! Az új Plasztik kártyák 2010. Július 1.-től érvényesek, és érvényeségi lejáratuk a kártyán szerepel! Csilla: Igen, jobb félni mint meg ijedni. Mivel már a régieket, nem kötelesek el fogadni. Sőt akkár még komolyabb problémád is lehet az esetből. Én inkább azt tanácsolom, minden éritentenk, akik még nem kapták meg az új plasztik kártyát azok érdeklődjenek a területileg illetékes M.Á.K.-nál. Bár minden éritett aki jogosult az automatikusan meg kapja, az új plasztik kártyát! Tehát azon személyek, akik nem kapták meg a kártyát, azok nem jogosultak a kedvezményre! Minenki aki tudja magáról, július 1.-től számolva legalább 90 napnál hosszabb ide jogosult az igazolványra és a kedvezményre, de nég valamiért nem kapták meg a plaszik kártyát az sürgössen keresse fel, a lakhelye szerint illetékes M.Á.K. ügyfélszolgáatát és érdeklődjön. Fontos: mindenkinek az állandó lakcímére, vagy a hivatalosan megadott tartozkodási cimére küldi a M.Á.K az igazolványokat. Remélem, mindenkinek tudtam segiteni.

molnar csilla judit, 2010. július 31. - szombat 19:24

nekünk nem a szellemi fogyatékosság miatt adták a kártyát, de a fizikai sem feltétlenül látható, mert a férjemnek plasztikázás előtt térd- és sípcsontprotézis műtét miatt adták. De új kártyát nem kapott még, akkor holnaptól félnünk kell a buszokon?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza