Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kis trükközéssel máris ingyenes a BKV

Munkatársunktól, 2010. május 12. - szerda 11:21
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyre többen használják utazáshoz a BKV járatain a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt, ami rendkívül könnyen és egyszerűen hamisítható. A BKV az igazolványt kiadó Államkincstárhoz fordult.Egyre többen hamisítják a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt. A kis papírdarabot nagyon egyszerű lemásolni, a BKV ellenőreinek pedig nincs arra jogosultságuk, hogy az adatokat firtassák. A helyzet leginkább arra az időszakra hasonlít, amikor bevezették a mozgássérültek ingyenes parkolási igazolványát, és hirtelen rengeteg autó szélvédőjén megjelent a kis papír - írja az Index.

A BKV sajtóirodája észlelte a problémát, és hivatalosan jelezték a kibocsátó Magyar Államkincstárnak: az okirat a nem megfelelő védelem miatt visszaélésekre ad módot.

Elmondták, hogy a probléma megoldására jogszabálymódosításra van szükség. Addig is a közlekedési társaság ellenőrei az okirat mellé - lehetőség szerint - más igazolványt is kérnek az utazási jogosultság ellenőrzése során. A lehetőség szerint hangsúlyozása fontos, ugyanis az ellenőrnek nem sok lehetősége van, hogy ellenőrizze az adatokat.

index
Könnyű hamisítani

Magasabb összegű családi pótlékot tartósan beteg, illetőleg súlyosan fogyatékos gyermek után lehet folyósítani a jogszabály szerint. Magasabb összegű családi pótlékra jogosult a tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy is, ha tizennyolcadik életévének betöltéséig magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak.

A Magyar Államkincstár a jogosultaknak hatósági igazolványt ad ki. A jogszabály szerint a BKV járatain díjmentesen utazhat a magasabb összegű családi pótlékban részesülő személy. Ehhez elég bemutatni az ellenőrzéskor a Magyar Államkincstár igazolását a megemelt összegű családi pótlékról.

Forrás: Index
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Sirok Krisztina, 2010. május 12. - szerda 14:50

Szegény BKV ellenőrök! Majd ha ráérek megsajnálom őket. kb. egy hónappal ezelőtt megbüntettek, mert nem volt jegyem. Ezzel nem is lett volna semmi gond befizettem a büntetést túl vagyok rajta. A problémám ott kezdődik, hogy néhány nappal később ugyan azon a villamaoson egy nagy darab fickónak sem volt jegye. Az ellenőr udvariasan tovább lépett. tőle eszébe sem jutott számon kérni a dolgot. Szóval akkor engem most miért is büntettek meg? Mert nem volt jegyem és csak 158 cm magasra nőttem. Ja és egyébként a villamoson utazó kisebbségtől, vagy hajléktalanoktól meg sem merik kérdezni hogy van e jegyük tehát akkor nekik máris ingyenes a BKV Budapesten.

Halász Bela, 2010. május 12. - szerda 14:25

Okosok nem zavar senkit, hogy nem a BKV-sok csaltak hanem egy kivételt eltekintve odahelyezett "pártemberek", a te cégeg, és te is csaló vagy ha a fönőköd adót csal (minimálbér+zseb))? pedig hány ilyen van.

a BKV anyukája, 2010. május 12. - szerda 14:03

Az a tolvaj banda kussoljon

:), 2010. május 12. - szerda 13:54

Kellene szolni az Allamkincstarnak, hogy a BKV-nal a vegkielegites a nem megfelelő védelem miatt visszaélésekre ad módot. :)

Géza, 2010. május 12. - szerda 13:16

Remélem egyre többen hamisitják.Mocsok BKV

z, 2010. május 12. - szerda 13:10

A BKV a saját háza táján rakjon rendet, szolgáltasson....csak aztán tartsa a markát...

boszee, 2010. május 12. - szerda 13:05

Ebben igazad van, de azért vicces, hogy még mibe nem akarnak belekötni? Egyébként akinek nem inge ne vegye magára :-)

travel, 2010. május 12. - szerda 13:04

Tömegközlekedésen utazom, nap mint nap. boszee- kommentárjával egyetértek. A BKV-nak van valami erkölcsi alapja, ahhoz, hogy felháborodjon, visszaélésről papoljon ??? !!! A BKV- elég jól lejáratta magát, ott aztán semmi sincs a helyén. Természetesen nem azt vallom, hogy blicceljünk, csaljunk, mert ingyen semmi sincs, de a menetjegy árak nagyon elszabadultak. Azt hiszem a megoldás kulcsa a menetjegy árának csökkentése, az, hogy az ember ki tudja fizetni és akkor nem lesz szükség különféle engedményekre stb.

Bonnie, 2010. május 12. - szerda 12:30

A BKV is elnézést kér, amiért a sok csalót, aki viccesen bliccelőnek nevezi magát, nem utaztatja ingyen. Mi magyarok imádjuk a potyát! Az sem baj, ha csalni kell érte, vagy közokiratot hamisítani. De cigire, pálinkára, kávéra futja...

boszee, 2010. május 12. - szerda 12:20

Szövet helyett szöveg, elnézést! .-)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza