Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kis trükközéssel máris ingyenes a BKV

Munkatársunktól, 2010. május 12. - szerda 11:21
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyre többen használják utazáshoz a BKV járatain a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt, ami rendkívül könnyen és egyszerűen hamisítható. A BKV az igazolványt kiadó Államkincstárhoz fordult.Egyre többen hamisítják a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt. A kis papírdarabot nagyon egyszerű lemásolni, a BKV ellenőreinek pedig nincs arra jogosultságuk, hogy az adatokat firtassák. A helyzet leginkább arra az időszakra hasonlít, amikor bevezették a mozgássérültek ingyenes parkolási igazolványát, és hirtelen rengeteg autó szélvédőjén megjelent a kis papír - írja az Index.

A BKV sajtóirodája észlelte a problémát, és hivatalosan jelezték a kibocsátó Magyar Államkincstárnak: az okirat a nem megfelelő védelem miatt visszaélésekre ad módot.

Elmondták, hogy a probléma megoldására jogszabálymódosításra van szükség. Addig is a közlekedési társaság ellenőrei az okirat mellé - lehetőség szerint - más igazolványt is kérnek az utazási jogosultság ellenőrzése során. A lehetőség szerint hangsúlyozása fontos, ugyanis az ellenőrnek nem sok lehetősége van, hogy ellenőrizze az adatokat.

index
Könnyű hamisítani

Magasabb összegű családi pótlékot tartósan beteg, illetőleg súlyosan fogyatékos gyermek után lehet folyósítani a jogszabály szerint. Magasabb összegű családi pótlékra jogosult a tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy is, ha tizennyolcadik életévének betöltéséig magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak.

A Magyar Államkincstár a jogosultaknak hatósági igazolványt ad ki. A jogszabály szerint a BKV járatain díjmentesen utazhat a magasabb összegű családi pótlékban részesülő személy. Ehhez elég bemutatni az ellenőrzéskor a Magyar Államkincstár igazolását a megemelt összegű családi pótlékról.

Forrás: Index
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Dóra, 2015. augusztus 04. - kedd 11:14

Szóval aki 20 éves kora után lesz beteg annak nem is jár utazási kedvezmény? :) Korrekt...

Marina, 2012. március 26. - hétfő 07:47

19 éves vagyok, már nem tanulok egy éve, így nem jár utánam családi pótlék sem. Magasabb összegűt pedig soha nem kapott a családom, mert csak nemrég voltam asztma vizsgálaton (bár kiskorom óta asztmás vagyok). Megállapították az asztmám hivatalosan, elvileg jár nekem a MÁK-kártya. De én úgy tudom, hogy ahhoz kell a "magasabb összegű családi pótlék" is...Így is megkaphatom a kártyát?

Bálint Éva, 2011. október 22. - szombat 19:14

Magyar Államkincstárnál kell érdeklődni azoknak jár akiknek Fogyatékossági támogatásuk van vagy Emelt összegű családi pótlékuk van saját nevükön. Születésük óta fogyatékkal élnek Fogyatékossági támogatást kizárólag 18-25 életév között intézhető el járjon a születésük óta fogyatékkal élőknek.

benke hajni, 2011. május 17. - kedd 13:30

tisztelt cim,érdeklődnék hogy járna e nekem 100% os sulyoa mozgáskorltozott vagyok,kérném ha tudnának biztost mondani hogy kaphatnék e ilyen kártyák jelezzenek már visza hogy hol lehetne érdeklődni,köszönettel.

Végvári Attila József, 2011. január 05. - szerda 14:44

Tisztelt Pappné Kelemen Anna! A tegnap esti (2011. Január 4.-i) TV ügyvédje is pont ezzel a témával foglalkozott! Elhangzott a tegnapi TV ügyvédjében hogy a volánnál van valami kedvezmény erre is, de csak a Volánnál. Erről bővebb infót a volánnál kapsz. A BKVnál nincs kedvezmény! Mivel hivatalosan csak a kedvezményezet jogosult az ingyenes utazásra. A kisérőnek pedig van kedvezmény, minden tömegközlekedési társoságnál! Legyen szó BKV, MÁV, Volán társoságokról. A kisérő szót szó szerint értendőnek tekintik, vagyis csak a kisérés idejére. Ha ön gyermekét el kiséri az iskolába, vagy orvoshoz kiséri el akkor jár, önnek is de csak a kisérés idejére. Ha a gyermeket már el kisérte az iskolába, és az iskolából gyermeke nélkül utazik haza, akkor az már nem kisérés. Vagyis ebben az esetben nincs kedvezmény. Nem tudom, miért nem fogják fel sokan, ha gyermekük nélkül utaznak akkor abban az esetben senkit sem kisérnek. Igy nem minősül kiséőnek. A kisérő az aki valakit valahová el kisér. Tehát a gyermeket iskolába elvinni az kisérésnek minősül! De vissza haza ha egyedül megy a szülő az már nem kisérés! Az előző hozzá szolásomat olvassa el, és akkor könyebben meg érti. Tudom ez nem vigasz, de ez van. El kell fogadni, és ennek is örülnie kell! A BKV ingyenes, a MÁV és Volán járatokon 90%-os kedvezmény jár, a jogoslutnak, és a vele együtt utazó kisérőnek! Fontos: "A kezdvezményezett személyel együtt utazót, nevezik kisérőnek!" Remélem tudtam segiteni.

Pappné Kelemen Anna, 2011. január 05. - szerda 11:24

Érdeklődni szeretnék,hogy van az hogy van hatósági bizonyítvány a gyerekemnek sajnos ő értelmi fogyatékos,mindenhová kísérni kell ha viszem iskolába ingyen megyek vele de haza már jegyet kell vegyek ha érte megyek szintén mi ebben a kedvezmény ha így is úgy is meg kell vegyem a teljes árú bérletet minden hónapban.De van olyan anyuka aki tudott vele kisgyermekes bérletet venni én nem tudtam,jó lenne ha a kísérőknek is lenne valami kedvezmény Pappné Anna

Végvári Attila József, 2010. november 24. - szerda 11:06

Tisztelt Mándli Katalin! A kérdésére a válaszom: Nem! A kártyát csak az használhatja, akinek a nevére szól. Vagyis jelen esteben csak az ön fia használhatja. Elenben mint kiérő ön is használjhatja. Vagyis ha a fiával együtt utazik, ez a kisérő. És mint kisérő, a kisérés idjére ön is hanáljatja. De csak a kisérérés idejére! Amenyiben ön egyedül utazik, ugy a kártyát ön nem használhatja. A kártyát csak a kezdeményezett, akinek a nevére szól, csak az használhatja. Illetve ha valaki utazik vele, akkor maximum 1 kiérő! De erről itt már korábban is szó volt, csak vissza kellene olvsani, mert részletesen le van irva. Remérlem tudtam segiteni.

Mándli Katalin, 2010. november 23. - kedd 11:24

Üdv! Olyan problémám lenne, hogy mi most kaptuk meg a hatósági igazolványt, ezt most a 15 éves fiam használhatja, vagy mint szülő én is?Én kapom utána az emelt szintű csp. , de a gyermek neve szerepel a kártyán!

Rammstein , 2010. november 16. - kedd 12:10

Ebből a cikkből én azt veszem ki, hogy a BKV felvan háborodva hogy sokan rájöttek, a kincstári igazolással olcsóbban utaznak a népek ,ezekután "ő" maga a BKV kevesebb bruttó összegből tud lopkodni okosan , hát ez igen csak felháborító nem ? D:D::DD:D: Puschiner , vegyél valami kis járgányt , szerencsére 25 éve nem használok tömegközlekedést , több MILLIÓ FT-ot takarítottam meg , a sok beteg fertőző emberrel nem kell egy azon légteret szívni .Nincs csöves aki felbaxa az idegeid , idiota rendetlen ember .Sokkal nyugodtabb lesz az életed ! Akinek jár a kedvezmény annak jár ! Aki csal azt pedig vágják pofán :)

Matus László, 2010. november 16. - kedd 10:51

Már olvastam a net-en, hogy vannak olyan alakok akik csak azért vannak fent, hogy írásaikkal egymásnak uszítsák az embereket. Szerintem ez a Punisher is ilyen. Nem kell válaszolni neki és akkor megunja és elkotródik. Semmi értelmeset és az üggyel összefüggésben tényszerűt nem ír csak szitkozódik.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza