Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bírság jogosulatlan hitelnyújtásért

Munkatársunktól, 2010. május 11. - kedd 11:31
Címkék: eljárás, hitel, csalás, bírság, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Engedély nélküli pénzkölcsön-nyújtás és pénzügyi lízing végzése miatt ötvenmillió forintra bírságolta a Credit Bonus a.s. társaságot a pénzügyi felügyelet. A céget azonnal hatállyal eltiltották a jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenységtől.A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kedden közölte: a pozsonyi székhelyű, de kizárólag magyarországi tulajdonossal és vezető tisztségviselőkkel dolgozó Credit Bonus tevékenysége kapcsán ügyfélbejelentés nyomán, hivatalból indítottak piacfelügyeleti eljárást. A vizsgálat során a felügyelet 2010. április 15-én helyszíni ellenőrzést tartott a társaság budapesti irodájában és megállapította: a Credit Bonus 2008-tól üzletszerű módon, engedély nélkül nyújtott pénzkölcsönt és végzett pénzügyi lízingtevékenységet Magyarországon.

A közlemény szerint a társaság e tevékenységeket - egyes ügyfeleit és a felügyeletet is megtévesztő módon - határon átnyúló szolgáltatás látszatát keltve végezte. Egyértelműen ki akarták használni a magyar és a szlovák jogi szabályozás esetleges különbségeit, megkerülve a magyar hitelintézeti törvény rendelkezéseit.

afp
Nem minden a pozsonyi székhely

A bírságok mértékének meghatározásakor a PSZÁF súlyosbító tényezőként vette figyelembe, hogy a Credit Bonus a.s. felelős képviselői az eljárás során megtévesztő magatartást tanúsítottak a hatósággal szemben. Enyhítő körülmény, hogy a társaság a vizsgálat során nem titkolta tevékenységét.

Az engedély nélküli vagy bejelentés hiányában végzett szolgáltatás esetén kiszabható bírság felső határa január elsején húszmillióról ötszázmillió forintra nőtt - emlékeztet a PSZÁF közleménye. Binder István, a PSZÁF szóvivőjeelmondta: a felügyelet a határozat meghozatalával egyidejűleg feljelentést tett az illetékes nyomozó hatóságnál. Hozzátette: a rendőrségi nyomozás tisztázhatja, hogy az ügynek hány károsultja lehet, és hogy mekkora lehet az ügyfeleknek okozott kár.


Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza