Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bírság jogosulatlan hitelnyújtásért

Munkatársunktól, 2010. május 11. - kedd 11:31
Címkék: eljárás, hitel, csalás, bírság, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Engedély nélküli pénzkölcsön-nyújtás és pénzügyi lízing végzése miatt ötvenmillió forintra bírságolta a Credit Bonus a.s. társaságot a pénzügyi felügyelet. A céget azonnal hatállyal eltiltották a jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenységtől.A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kedden közölte: a pozsonyi székhelyű, de kizárólag magyarországi tulajdonossal és vezető tisztségviselőkkel dolgozó Credit Bonus tevékenysége kapcsán ügyfélbejelentés nyomán, hivatalból indítottak piacfelügyeleti eljárást. A vizsgálat során a felügyelet 2010. április 15-én helyszíni ellenőrzést tartott a társaság budapesti irodájában és megállapította: a Credit Bonus 2008-tól üzletszerű módon, engedély nélkül nyújtott pénzkölcsönt és végzett pénzügyi lízingtevékenységet Magyarországon.

A közlemény szerint a társaság e tevékenységeket - egyes ügyfeleit és a felügyeletet is megtévesztő módon - határon átnyúló szolgáltatás látszatát keltve végezte. Egyértelműen ki akarták használni a magyar és a szlovák jogi szabályozás esetleges különbségeit, megkerülve a magyar hitelintézeti törvény rendelkezéseit.

afp
Nem minden a pozsonyi székhely

A bírságok mértékének meghatározásakor a PSZÁF súlyosbító tényezőként vette figyelembe, hogy a Credit Bonus a.s. felelős képviselői az eljárás során megtévesztő magatartást tanúsítottak a hatósággal szemben. Enyhítő körülmény, hogy a társaság a vizsgálat során nem titkolta tevékenységét.

Az engedély nélküli vagy bejelentés hiányában végzett szolgáltatás esetén kiszabható bírság felső határa január elsején húszmillióról ötszázmillió forintra nőtt - emlékeztet a PSZÁF közleménye. Binder István, a PSZÁF szóvivőjeelmondta: a felügyelet a határozat meghozatalával egyidejűleg feljelentést tett az illetékes nyomozó hatóságnál. Hozzátette: a rendőrségi nyomozás tisztázhatja, hogy az ügynek hány károsultja lehet, és hogy mekkora lehet az ügyfeleknek okozott kár.


Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés