Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Javult a magyar fogyasztói bizalom

Munkatársunktól, 2010. május 11. - kedd 14:11
Címkék: felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Március-áprilisban, a tavaly szeptember-októberi időszakhoz képest ismét javult a fogyasztói bizalmi index. Fél év alatt ötvennyolc pontról hatvanegyre emelkedett.A három pontos javulás beleillik a pozitív nemzetközi trendbe - derül ki a Nielsen piackutató intézet ötvennégy országban, köztük Magyarországon készült felmérésből. Hazánkban a személyes pénzügyi helyzet megítélése a legkedvezőbb. A megkérdezett magyarok huszonegy százaléka jónak ítéli saját pénzügyeit a következő tizenkét hónapban. Tavaly április-márciusban még csak tizenhárom százalék nyilatkozott így.

Pozitívabb a válaszadók véleménye az országos munkahelyi kilátásokról is. Tavaly ősszel mindössze négy százalékuk látta jónak a helyzetet a következő tizenkét hónapban, most tavasszal pedig már kilenc százalékuk. Ugyanakkor csak a megkérdezettek tizenkilenc százaléka vélekedett úgy, hogy a szükséges árucikkek megvásárlása szempontjából számukra kedvező a helyzet; arányuk három százalékponttal kevesebb, mint ősszel.


A bizakodásból vásárlás lesz

Globálisan a bizalmi index átlagosan kilencvenkét pont, az elmúlt két éven belül idén március-április során volt a legmagasabb. Mindössze kettő-hét ponttal marad el a 2005-2007 közötti évek mutatóitól. Az ötvennégy vizsgált ország közül az index Indiában a legmagasabb, itt 127 pont, Indonéziában 116 pont, míg Norvégiában 115 pont.

Ősszel a magyarországi indexnél Európában még három országban állapított meg a Nielsen alacsonyabb mérőszámot. Most öt esetében kisebb a fogyasztók bizalma: Horvátország negyvennyolc, Portugália ötvenegy, Litvánia negyvenhat, Lettország ötvenhárom, Görögország ötvenhét ponttal szerepel. Az említett országok mutatói globálisan is a legalacsonyabbak.

A Nielsen félévente elvégzett kutatásakor mintegy harmincezer internet-használó fogyasztót kérdez meg világszerte.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza