Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ingyen gyapjútakaró százezerért

2010. május 11. - kedd 11:55
Címkék: csalás, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Száztizenötezer forintot fizetett egy idős nő pár gyapjútakaróért Tatabányán. A házaló-tolvaj szerint másnap a postás visszaadta volna neki a pénzt.Ezúttal egy tatabányai asszony volt hiszékeny és dőlt be a képtelen történetnek. Maga a sértett sem érti, hogy lehetett annyira elővigyázatlan, hogy 115 000 forinttól szabadult meg tíz perc alatt.

Május 5-én délelőtt csengett a 82 éves néni telefonja. Egy férfi szólt bele és az idős asszony betegségei felől érdeklődött. Állítása szerint azért tette fel a kérdéseket, mert az önkormányzattól hoznának egy csomagot, amely gyapjú ágyneműgarnitúrát tartalmaz. A telefonáló azt is közölte, hogy mindez ajándék, ami a városban csak hat embernek jár.

Az idős nő, miután letette a telefont, a lépcsőház kapujához sietett, ahol pár perc múlva megjelent egy férfi kezében két nagy csomaggal. A zsákokat felcipelte a lakásba, majd 115 000 forintot kért az asszonytól, mondván azt egy bizonylat ellenében másnap a postás visszaadja. Míg a férfi egy bizonylat-félét töltögetett, addig a néni kihozta a szobából a pénzt és átadta a csalónak.


Beengedni sem lett volna szabad

Ekkor már a néni fejében is megszólalt a vészcsengő, de a pénzt nem kérte vissza. A férfi elsietett. Miután a postás napok múlva sem érkezett, az idős asszony hétfőn a rendőrségtől kért segítséget. Így derült ki számára, hogy csalók áldozata lett.

Forrás: Kemma.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Skinhead, 2012. november 20. - kedd 23:12

Ez se cigány volt, gondolom.

bizalmatlan, 2010. május 19. - szerda 23:02

Felháborító a Pogány Lajosné esete !! Nagyon sajnálom, de ügyesen megoldotta a dolgot. Lehet, hogy tényleg vadásznak az idősekre ??!!

Pogány Lajosné, 2010. május 19. - szerda 16:49

Vácon lakok,nyugdíjas.Tegnap történt velem.A szemetet vittem le amikor megállt mellettem egy autó,kiszállt egy nő és azt mondta,hogy termékbemutató lesz.Kérdeztem hogy hol?azt mondta,hogy most és nállam.Hát kishíján elájultam és mondtam,hogy képzeli ,4 vadidegent fogok a lakásomba engedni?Még neki nem tetszett a válaszom,de amikor azt momdtam ,most hívom a rendőrséget egy pillanat alatt eltüntek.Az a meglátásom,hogy "vadásznak"az idős emberekre.Nem mellékesen,aznap volt nyugdíj kifizetés!

bizalmatlan, 2010. május 11. - kedd 13:53

Nagyon sajnálom az idős nénit, de tudomásul kell végre vennünk, hogy nem lehetünk elég óvatosak. Ingyen semmi sincs !! Ha valamit ingyen ill. nagyon olcsón ajánlanak akkor kezdjünk azonnal gyanakodni. A lakásba már senkit sem szabad beengedni !!

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza